Професия учител - 15

• 62 760
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • при моите деца .....
Самите двойни специалности са с педагогическа правоспособност.
Дава възможност да преподаваш по 2 предмета.

# 631
  • Балчик
Аз съм завършила хотелиерство и ресторантьорство и икономика на търговията плюс педагогическа правоспособност. Преподавам на ученици от професия "Готвач". Зависи от къде сте, ако в града Ви или близо до Вас има такава гимназия, съветвам Ви да запишете туризъм. Ще Ви е по-лесно и интересно да преподавате това.

# 632
Здравейте, момичета!
Дълго време работих и продължавам като готвач! Харесваше ми и си мислих/когато бях млада/, че това е моето призвание и поприще, наистина влагах много страст и хъс в работата ми, но осъзнах, че е крайно време да се преориентирам.
Тепърва ще създавам семейство, деца, а заради динамичното естество на работата ми е мисия невъзможна, особено, когато няма роднини на близо за помощ.
Насочила съм се към вашата професия, защото това беше и моята детска мечта, която не превърнах в реалност! Като малка си представях как преподавам на куклите, пишех им задачи и упражнения на импровизирани дъски Grinning ... с цветните тебешири.
Имам няколко въпроса.
Първо- късно ли е на 25г възраст тепърва да запиша педагогика?
Второ-как стои въпроса с реализирането? Имам ли шансове, след получаването на диплома да заработя по специалността, или това вече е мираж, предвид големия интерес?
И трето, относно най-големи шансове за реализация, кои специалности имат?
Там, където съм се ориентирала мога да избирам между ПУПЧЕ, НУПЧЕ(английски) и НУПЧЕ(информатика).
С коя специалност имам по- голяма възможност да се реализирам?
Моля Ви за мнения! Blush
Аз съм лингвист, почнах като учител по английски, минах на учител по испански и накрая съм в ЦДО, но сега се преквалифицирам към ИТ. За мен си съм наясно, че бъдещето във всички училища е СТЕМ. Така че начална педагогика с информатика, бих ти препоръчала и на теб и да си нмериш иновативно училище. Другото е пренаситено.

# 633
Здравейте, колеги! Първа година съм учител. Не можах да намеря наредбата за оценките. Колко трябва минимум да имаме за срок(по БЕЛ съм)? Предният срок ми бяха казали, че трябва да са на колкото броя часове + 1 отгоре. Но разбрах, ме май има нова наредба за 4бр. Някой, който знае, би ли ми помогнал?

# 634
  • Пловдив
Наредба 11, но не съм чула да има скорошна промяна, която да касае броя на оценките

# 635
Здравейте,
учител съм по хуманитарна наука, но искам да специализирам още една, въпросите ми са
- има ли в някой университет магистър по история, география или българска филология, изцяло плюс изпити онлайн?
-по-добър вариант ли е сдк и къде и по какво?

# 636
  • Добрич
Здравейте, колеги! Първа година съм учител. Не можах да намеря наредбата за оценките. Колко трябва минимум да имаме за срок(по БЕЛ съм)? Предният срок ми бяха казали, че трябва да са на колкото броя часове + 1 отгоре. Но разбрах, ме май има нова наредба за 4бр. Някой, който знае, би ли ми помогнал?

В първия пост на темата съм сложила линкове към по-важните наредби,  включително наредба 11.
От месец юни не е променяна.

# 637
Кой определя квесторствата за ДЗИ и НВО? “Случаен принцип” от РИО? Как пА тъй имам колеги, които от 6 години педагогически стаж имат само 1 път квесторство, а аз всяка година?!

# 638
  • Балчик
Кой определя квесторствата за ДЗИ и НВО? “Случаен принцип” от РИО? Как пА тъй имам колеги, които от 6 години педагогически стаж имат само 1 път квесторство, а аз всяка година?!
Името Ви от първите букви на азбуката ли е? При нас забелязахме, че те са основно квестори и само, когато трябват повече стигат до последните букви. Може и да е съвпадение, не зная.

# 639
  • Добрич
Да, от РУО съставят  таблиците с квесторите заДЗИ и НВО 7-ми и 10-ти клас.

# 640
  • Балчик
Мен не са ме разпределили, името ми е със С.Simple Smile Колегите с А и В са навсякъде. Преди малко шефът е оповестил наградените. Аз на втората не мога да бъда квестор, така или иначе, но на 19-ти мога. Не са стигнали до мен.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 21:19 от Джемма

# 641
Аз съм на 3 матури. Май съм единствената късметлийка от всички в училище на 3 изпита.
 Зависи кои учители са подадени от ръководството. При нас някои изобщо не са подавани за квестори години наред. Ако не ти подадат името, няма да ходиш. Ако си в списъка е въпрос на късмет, доколкото знам, кого ще изтеглят и за колко изпита.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 15:29 от galerida

# 642
  • Пловдив
При нас вече все повече колеги попълват декларации, които се подават в РУО. И просто няма мърдане, защото 7 и 10 клас са на едни и същи дати. Аз имам специалност БЕЛ, така че няма как на тези ДЗИ и НВО да ме сложат.

# 643
  • European Union
В нашето РУО изискват обяснение за всеки учител, който не е подаден за квестор. Например от 50 учители 3 са по БЕЛ, остават 47 за квестори, но са подадени 40. Ръководството трябва да обясни защо тези 7 не са подадени.

# 644
  • Балчик
В нашето РУО изискват обяснение за всеки учител, който не е подаден за квестор. Например от 50 учители 3 са по БЕЛ, остават 47 за квестори, но са подадени 40. Ръководството трябва да обясни защо тези 7 не са подадени.
А от Руо не се ли сещат, че има и комисии в училище и не мигат да бъдат подадени всички? Например при нас в комисията в училище са винаги едни и същи! Доверени лица! Незаменими!

Общи условия

Активация на акаунт