Професия учител - 15

• 62 687
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
В ДГ има сериозен проблем с ползването на платиния годишен отпуск. Цяло лято градините работят със смесени групи, но при висока посещаемост е изключително трудно и дори с назначени няколко заместници, пак ще остане почти половината отпуска 🙄 Ако някой сподели "ноу хау"-решение, бих била безкрайно благодарна.

# 676
Е, може би зависи и в какъв етап преподаваш. При нас единици успяват да излязат в отпуск преди 10 юли, а повечето сме на работа от първа седмица на септември, много рядко от втора.
През учебната година рядко се налага да се пуска отпуск. Как сте го изразходвали? Нямате ли и остатък от предишната година?
Ако преподаваш в начален етап и си в 4. Клас най-рано можеш да си пуснеш отпуск на 16, заради НВО на 7 клас.
Ако си в отпуск от 19 юни /както е тази година/, целия юли и целия август с една седмица дежурство се получават 50 дни отпуск. Започваш работа на 1 септември.
В моята бележка пише, че имам 71 дни отпуск /член съм на синдикат/. 3 дни вече съм използвала от тях от началото на годината.
Да не би да не може да се използва пълният брой дни до края на тази каледнарна година?

# 677
В ДГ има сериозен проблем с ползването на платиния годишен отпуск. Цяло лято градините работят със смесени групи, но при висока посещаемост е изключително трудно и дори с назначени няколко заместници, пак ще остане почти половината отпуска 🙄 Ако някой сподели "ноу хау"-решение, бих била безкрайно благодарна.

Новата  програма, наречена,“Заедно в образованието" е именно с такава цел създадена: студенти-педагози влизат през лятото в ДГ, за да могат детските учители да си ползват годишния отпуск.

# 678
Тiтi, намирам само програма на община Бургас, т.е. тя е решение на местно ниво. 😔

# 679
Ихаа, 71 дни! Аз имам 40 и няколко за календарна година и нямам нищо оставащо от минали години.

# 680
Сметнах хипотетично ако изляза отпуска на 12 юли до края на август 37 дни , като сложа дните на ДЗИ като отпуска стават 39 дни от миналата година имам точно толкова.

# 681
  • Добрич
....
Да не би да не може да се използва пълният брой дни до края на тази каледнарна година?
Нашият шеф не разрешава платен отпуск през учебно време.

В началото на юли и на септември има поправителни изпити. И да искаме, няма как да ги използваме тези 56 дни. Помня, че едната година дежурихме всеки по два дни, за има дежурни през цялото лято.

# 682
  • Майничка
При нас има дежурство и при кандидатстването след 7 клас. Ако има достатътчо нови колеги без отпуск - те обират, ако не - всеки дежури по 1-2 дни.

# 683
  • при моите деца .....
А нас ни пускат още на 2-3 юли. Картоните (хартиени) трябва да попълним за ден-ден и половина....
До 1 септември - са 44-45 дни.
Сега сме пуснали 2-3 дни (в зависимост дали си квестор или не на ДЗИ).
Пролетната ваканция, междусрочна.....

# 684
  • Майничка
Който предава на 12 клас няма и пълна пролетна ваканция. 😉
Но пък хартиени картони не пишем - само разпечатваме и подписваме.

# 685
  • Пловдив
Хартиени картони и ние отдавна не попълваме - една от ползите на електронния дневник. При нас се случва да разрешат платен отпуск през годината, но обикновено ползваме максимум два-три дена през годината и не накуп.

# 686
  • при моите деца .....
Е, и ние сме с електронен дневник, но реши да има и хартиен ....
От тази година са без хартиени.... но аз съм от късметлиите....
Нали трябва да си изработим 46 лв пари за красно ръководство Money

# 687
Здравейте! Може ли да ми кажете дните 19 и 23.05 (ДЗИ) дали са неучебни и за основните училища?

# 688
Жаба Кекерица , би трябвало да е така, нали са официални неучебни дни, според МОН Wink
https://web.mon.bg/bg/56

# 689
Здравейте! Може ли да ми кажете дните 19 и 23.05 (ДЗИ) дали са неучебни и за основните училища?
Да, обикновено повечето учители са квестори. На мен миналата година ми се размина, май и тази така се очертава. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт