Професия учител - 15

• 62 717
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Трябва да се направи връзка към Безопасно училище преди това - http://safeschool.mon.bg/
Но то това не е отсега, а поне от последните 2 години (поне оттогава аз го правя в училище). Има си указания как точно да се свържат нещата, но целта е МОН да има пряка връзка в реално време към камерите в стаите, в които ще се провеждат НВО и ДЗИ, затова първо трябва да се направи връзката към Безопасното училище, там се въвеждат и квесторите, оттам се разпечатват табелките за стаите и пр. Трябва да имате такова указание как става свързването. И предишните години също трябва да сте го правили.

# 661
H0uSse_Baby , да, такова устройство имаме. В указанието, но за ДЗИ пише, че то трябва да се свърже с с 3 кабела: 1 към ДВР-а (устройството с камерите), 2-ри с лаптопа, към който е, 3-ти към интернет.
Това сигурно искат да стане 1-2 седмици преди НВО, откъде можем да намерим/искаме тези указания какво точно трябва да направим и в какъв срок?

# 662
Аз го правя към края на месец май. Указанията как точно да се свърже на нас ни ги бяха пратили по имейл от РУО, ако не се лъжа, но в сайта, към който дадох линк по-горе имаше указания, които могат да се свалят. Трябва само да влезете с потребителско име и парола. Сега погледнах, че като натиснете бутона Активация на пакет, най-отдолу, под полето, където се въвежда паролата има указания, които можете да свалите. Ако не - попитайте РУО, ние се обаждаме на експерта там, за да получим информация дали свързването е било успешно и ни виждат. Laughing

# 663
H0uSse_Baby, много благодаря! Flowers Hibiscus
Във вторник ще предам и ще се пробваме да видим дали ще се получи нещо.

# 664
Колеги, може ли малко повече информация отностно проверките и контрола на директор. Не се спазва планът за контрол, а се влиза избирателно, без предупреждение. Още повече директорът се е намесвал грубо в часа на колежка като е казвал кои деца да отговарят на въпроса. Къде мога да прочета за тези проверки. На мен не ми е особена драма, но децата се притесняват, а и отношението не е коректно.

# 665
Здравейте , някой да е записал  или учил магистратура педагогика на обичението по матемаитка и информатика във Велико Търново, търся информация за учебния процес и въобще всичко свързано със обучението.

# 666
Здравейте,
имам следния въпрос:
Може ли на тридневна ученическа екскурзия да участва дете от друго училище?
Какви документи са му необходими?

# 667
  • sofia
Здравейте,
имам следния въпрос:
Може ли на тридневна ученическа екскурзия да участва дете от друго училище?
Какви документи са му необходими?
Може. Същите като и на учениците от училището.

# 668
  • Майничка
ТА сключва индивидуален договор с родителя.

# 669
  • София
Здравейте,  искам да ви питам, как протичат летните месеци в училище, чисто откъм финансова страна. Предполагам, след като няма часове, няма и заплата, само на платения отпуск ли се разчита? За първа година съм учител на договор, половинка щат обаче и не ми е ясно, как се подсигуряват колегите през лятната ваканция.
По ИИ съм, имам часове и в начален етап, и в гимназиален. Ако това има някакво значение.

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 19:22 от Розова магнолия

# 670
Вземаме си основна заплата, за която сме сключили договор, без останалите допълнителни доходи от лекторски часове, класно ръководство, работа с ученици със СОП и т.н.

# 671
  • Добрич
Здравейте,  искам да ви питам, как протичат летните месеци в училище, чисто откъм финансова страна. Предполагам, след като няма часове, няма и заплата, само на платения отпуск ли се разчита? За първа година съм учител на договор, половинка щат обаче и не ми е ясно, как се подсигуряват колегите през лятната ваканция.
По ИИ съм, имам часове и в начален етап, и в гимназиален. Ако това има някакво значение.

Ползва се годишен отпуск и се дават дежурства. За заплатата вече са отговорили:

Вземаме си основна заплата, за която сме сключили договор, без останалите допълнителни доходи от лекторски часове, класно ръководство, работа с ученици със СОП и т.н.

Какво значи "Само на платения отпуск ли се разчита"? При нас винаги прехвърляме отпуск за другата година. В момента имам да ползвам 22 дни за миналата година. Практически тези 56 дни, които ни се полагат не можем реално да ги вземем.

# 672
  • София
Ето, затова питам, както стана ясно- не съм наясно 😀.

# 673
На мен пък винаги не ми достига отпуска да покрия цялата лятна ваканция и си отивам на работа и през ваканцията (юли и септември). Или намирам на кого да давам консултации, или помагам с админ задачи на ръководството, може и задачи във връзка с прием след 7 клас... Работа се намира... Simple Smile Като не съм член на синдиката се връщам и на работа още в първите дни на септември, докато колегите които са членове чак след 9-и.

# 674
  • Майничка
Е, може би зависи и в какъв етап преподаваш. При нас единици успяват да излязат в отпуск преди 10 юли, а повечето сме на работа от първа седмица на септември, много рядко от втора.

Общи условия

Активация на акаунт