Професия учител - 15

• 62 827
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Когато си родител, в училището , където съм назначена, имаш право на още 2 дни платен отпуск,за това казвам, че са + 10 дни платен отпуск, тоест 48 + 10 (8 от синдиката +2 за това, че си майка) =58 дни .Благодаря на всички за отговорите.
Това е така - 10 дни се полагат на синдикален член за две деца до 18 годишна възраст.

# 496
  • European Union
Мисля, че двата дни са уредени в Кодекса на труда. Полагат се на всички, не само на синдикалните членове.

# 497
  • Добрич
Мисля, че двата дни са уредени в Кодекса на труда. Полагат се на всички, не само на синдикалните членове.

Да, така е. Това е записано в КТ и не е, нито само за учителите, нито само за синдикалните членове. Прилага се за родител (майка), която работи на трудов договор.

# 498
  • София

Да, така е. Това е записано в КТ и не е, нито само за учителите, нито само за синдикалните членове. Прилага се за родител (майка), която работи на трудов договор.

Полагат се само, ако фирмата има Колективен трудов договор, а повечето частни нямат.

# 499
Т.е., ако не си член - 50 дни отпуска? Ако си член - 58?

# 500
Т.е., ако не си член - 48 дни отпуска, ако си член - 56, ако имаш 2 деца до 18 г.- 58.

# 501
А би ли ми казал някой от вас колко е възнаграждението върху заплатата ,за трудов стаж по специалността?На година колко е?А парите за работно облекло полагат ли ми се, щом съм от февруари в това училище,а не от началото на учебната година?Питам,защото съм майка на 2 малки деца, които гледам съвсем сама и всеки лев ми е важен!Благодаря на всички!

# 502
За трудов стаж се начислява по 1% на година. А представителното облекло се полага за календарна година. Ако нямате цяла календарна година, ви се полага пропорционално на отработените месеци.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 21:23 от valian1

# 503
Аз имам малко дете, но виждам, че пише 56 дни. 🤔

# 504
  • European Union
Две или повече деца до 18 години.

# 505
Аз имам малко дете, но виждам, че пише 56 дни. 🤔
Четете ги тези нормативни документи.
Поста ми е към всички. Четете, за да си знаете правата и да не ви разиграват недобросъвестни директори.

# 506
Аз имам 1 дете и ми дават 1 ден допълнителен за него.

# 507
  • Добрич
Аз имам 1 дете и ми дават 1 ден допълнителен за него.

Винаги могат да се договорят по-благоприятни условия, от заложените в КТ, зависи от работодателя.

# 508
Здравейте, интересувам се  за ученик със СОП класният ръководител получава ли допълнително заплащане?

# 509
  • София
Здравейте, интересувам се  за ученик със СОП класният ръководител получава ли допълнително заплащане?
Да. И попълва документацията.

Общи условия

Активация на акаунт