Професия учител - 15

• 62 788
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Сърдечно благодаря на всички, които се включиха!

# 586
Дайте ми идеи за подаръчета за завършващите четвъртокласници. Вие какво сте им подарявали  за края на учебната година?

# 587
Тези подаръчета от теб ли ще са само или съвместно с класната?
Аз мога да споделя само моя горчив опит.
Миналата година се бях паднала на четвъртокласници. Това ми беше първата година в училище.
За изпращането на учениците, класната им направила ламинирани картички  с техните снимки+нейната /предварително снимала всяко едно дете/, аз разбира се бях извън всичко това и видях картичките на самото раздаване.
В съседния клас другата класна и колежката на занималнята също бяха подготвили такива картички, но заедно двете правиха всичко.

Може би трябваше да потърся повече информация и да подготвя нещо от мен само, ама като бях още съвсем 'боса', идея си нямах.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 21:08 от Тiтi

# 588
Тези подаръчета от теб ли ще са само или съвместно с класната?
Аз мога да споделя само моя горчив опит.
Минала година се бях паднала на четвъртокласници. Това ми беше първата година в училище.
За изпращането на учениците, класната им направила ламинирани картички  с техните снимки+нейната /предварително снимала всяко едно дете/, аз разбира се бях извън всичко това и видях картичките на самото раздаване.
В съседния клас другата класна и колежката на занималнята също бяха подготвили такива картички, но заедно двете правиха всичко.

Може би трябваше да потърся повече информация и да подготвя нещо от мен само, ама като бях още съвсем 'боса', идея си нямах.
Само от мен ще бъдат и само за децата, които посещават занималня. Те нас класните май все ни не броят. 😃

# 589
Здравейте, завършвам магистратура и подготвям дипломната си работа. Преди известно време бях публикувала анкета, която прави анализ на възможностите, които Google  Apps приложенията предлагат за нуждите на преподаването на българските учители. Администраторите изтриха публикацията, но в момента пиша отново, тъй като е предварително съгласувана с тях и получих тяхното разрешение.
Огромно благодаря на хората, които попълниха анкетата. Освен това те ми дадоха обратна връзка да променя въпросите в анкетата.
В момента се нуждая още около 10-ма учители, които да попълнят анкетата. Тя е анонимна и времето за нейното попълване не е повече от 5 минути. Можете да я достъпите от тук https://forms.gle/bWeXd6mD7upGvwMf9
Надявам се, че бихте се съгласили да ми помогнете да завърша дипломната си работа.

# 590
Тинити, моите идеи за подаръци са: магнитчета, моливи или книгоразделители, персонализирани с името на всяко дете и съответно твоето име.
Така ще е нещо семпло, за спомен и нискобюджетно.

# 591
Здравейте! Учител съм по един предмет и искам да взема учителска правоспособност и по чужд език. Имам сертификат за С1, но нямам бакалавърска степен по този език. Видях, че във ВТУ може да се вземе учителска правоспособност дистанционно или да се завърши магистър по този език задочно. Магистратурата е за завършили други професионални направления, ако има значение. Въпросът ми е какви предимства дава магистратурата?
Притеснява ме, че ще трябва да отсъствам от работа и не знам дали директорът ще се съгласи.

# 592
  • Някъде по Дунава
Дайте ми идеи за подаръчета за завършващите четвъртокласници. Вие какво сте им подарявали  за края на учебната година?
За началото на учебната година подарих на децата магнитчета с надпис "Успешна 2022/2023 година".  Дадох на всички 28 деца, макар едно да не посещаваше занималня. Поръчах ги от Фейсбук от групата Купи подарък от майка на дете с увреждане.

# 593
Здравейте, благодаря на всички, които се включиха в анкетата. Успях да събера 10-ма учители. Благодаря и на администраторите, които ми позволиха да я публикувам. Ангажирам се да публикувам резултатите от проучването. Приятен и ползотворен ден!

# 594
Един непоискан съвет: ако имаш възможност, направи на всички деца подаръчета. Дъщеря ми не посещава занималня и си представям колко зле би се почувствала, ако едната госпожа я пренебрегне. Аз като родител, и колега, винаги подарявам и се включвам в общите подаръци и за двете госпожи. Та нали пак имат допир- на обяд остава с тях, предава ми я понякога, ако ходят на екскурзия- пак целият клас ще са с двете госпожи, демек има моменти, в които разчитам на тях. Същото е и с децата. Веднъж пренебрегнати, те вече няма да се чувстват спокойни и "равни". Това е личното ми мнение.

# 595
  • Майничка
Е, зависи кога ще се подарят. Някой петък в занималнята, дори да не са подаръчета, само да ги почерпите с нещо по-ефектно (сладки с глазура / мини палачинки / торта) и да си пуснете музика, пак ще е спомен.

# 596
Нямам допир с децата, които не са на занималня. Свършат часовете и класната си ги изпраща. Подаръците ще ги давам в занималнята, когато сме си само ние. На екскурзии не съм ходила с тях, все пак не съм с тях от началото на годината и нямам този допир, който казваш, че твоята дъщеричка има.
Това за почерпката и музиката също звучи добре.

# 597
Догодина ми предстои кандидатсване и съм се насочила към педагогика(още не знам каква). Чудя се между унверситета в Стара Загора и този в София. Въпроса ми е - Има ли разлика в начина на обучение? Кой университет е по-добър според вас?
Аз лично никак не искам в София, но не искам и да се доверявам само на моята преценка.
Ще съм ви много благодарна за всеки съвет и насока , тъй като наистина се нуждая от тях.

# 598
И аз изкарах първия етап от моите практики - наблюдението и текущата практика. Преподавателката от катедрата, която ни води текущата практика, едва ли не ме гледа като паднала от Марс заради това, че като съм с докторска степен искам да ставам учител. Аз отговорих - "То да не би и това да е лесна работа и всеки доктор да става за учител". Иначе, харесва ми общуването с учениците, и твърдо съм решила да се боря п за място в тази професия, дори и да има предизвикателства. Реално, такива има навсякъде.

# 599
Нямам допир с децата, които не са на занималня. Свършат часовете и класната си ги изпраща. Подаръците ще ги давам в занималнята, когато сме си само ние.
Много странно ми  е всичко това. Без значение дали си отскоро със сигурност има някакви мероприятия за целия клас. Ето при нас при отсъствие на учител замества този от групата целодневна организация. Отделно на всички празници и концерти класа е с двамата преподаватели. Защо не попитате класната или другите учители от целодневна организация как ще процедират. Много е вероятно да има някакви общи мероприятия.

Общи условия

Активация на акаунт