Професия учител - 15

• 62 760
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Майничка
При нас в комисия обикновено са тези, които не мрънкат, че трябва да ходят половин час преди квесторите и да остават след тях, както и да подготвят стаите предния ден.
Най-сладко е да си консултант. 😉

# 646
  • Балчик
Е, най-сладко е да си в отпуск, като мен тази година на ДЗИ.😀 На НВО съм винаги квестор.

# 647
Привет, в какъв диапазон е заплатата на помощник възпитател в детска градина !?
И има ли възможност да станеш след това учител?!

# 648
  • Добрич
Привет, в какъв диапазон е заплатата на помощник възпитател в детска градина !?
И има ли възможност да станеш след това учител?!
В случай, че е налично свободно място  за учител и диплома за предучилищна педагогика, директорът може да назначи точно този кандидат.

Относно заплатите на помощник възпитателите, мисля, че са малко над минималната, но не мога да бъда полезна с конкретна цифра.

# 649
  • Някъде по Дунава
Тази година аз съм квестор на 7 клас. Обикновено гледат да ни редуват. Миналата година бях на ДЗИ, но тъй като имам две специално, едната от които БЕЛ, винаги пропускам първото ДЗИ/НВО и бях на две матури (едната беше допълнителна в учебен ден на двама , които от минали години не са си взели изпита). Като начален учител ме карат да съм квестор и на НВО 4 клас, но тази година имам четвъртокласник и ще пропусна. Най - ощетени са колегите, които са попълнили декларации за 12 и 10 клас.

# 650
При нас попълваме декларации за всички матури и НВО. Попълнила съм за 4. клас, 7. клас и 12. клас. Както вече писах, имам заповед за 3 ДЗИ-та. Сега очаквам заповед и за 4. клас. Миналата година бях на 2 ДЗИ, математика 4. клас и НВО математика 7 клас. Поне септемврийската сесия ДЗИ пропуснах, ама тази година може да имам и този късмет.

# 651
  • вкъщи
Значи вече са известни квесторите,така ли? На нас не са ни ги казали. Аз винаги съм на всичко възможно,само миналата година не бях на ДЗИ,защото имах зрвлостничка. Някои наистина никога не са ... Едни и същи абсолютно винаги сме.

# 652
  • European Union
При нас се знаят само квесторите на 4 клас. Всичко е такава дълбока тайна, че изпращат списъците в последния момент.

Вела, от РУО нямат претенции за училищната комисия или за други ангажименти, деца в съответния клас и т.н. Но когато директорът е принуден да отчете всеки човек, той не смее да скатае неговите хора. От друга страна има страхотен натиск да подпишем декларациите. Никой не може да откаже.

# 653
  • Някъде по Дунава
Значи вече са известни квесторите,така ли? На нас не са ни ги казали.
Всъщност още не са ни казали, но винаги щом ме подадат, ме избират. Но аз така или иначе ще съм само на НВО математика. Дано съм в нашия град, в другото училище, за да не се налага да пътуваме, защото за ДЗИ винаги пътуваме до съседен град.

# 654
  • Пловдив
Аз тази година съм класна на 12 клас, но на ДЗИ по БЕЛ няма как да съм, ще пропусна и второто заради това. Ще съм на някое от НВО-тата по математика. Когато бях класна в 7 и 10 клас, тогава също не съм била квестор, но тогава още ходех по ДЗИ като консултант по АЕ.

# 655
  • Sofia
Класните в конфликт на интереси ли са? Аз съм класен на 10-ти клас и съм квестор на НВО 10-ти клас, а все си мислех, че не би трябвало.

# 656
  • European Union
Преди две години бях класна на 12 клас и квестор на ДКИ. На ДКИ квесторите се определят от ръководството, не от РУО. Тогава попитах не може ли да ме сложат поне на друг 12 клас. Явно не бяха съобразили и не им се променяше заповедта. Казаха, че не е проблем.

# 657
  • Балчик
Класните в конфликт на интереси ли са? Аз съм класен на 10-ти клас и съм квестор на НВО 10-ти клас, а все си мислех, че не би трябвало.
Не са, и аз съм била квестор, когато съм класна на съответния клас.

# 658
Единствено е конфликт дете. Тази година съм техническа комисия, догодина имам седмокласник и дванадесетокласник, та вероятно няма да съм и квестор, защото обикновено дават възможност да са родителите с децата. Поне досега така е било.

# 659
Колеги, дайте едно рамо с обяснение, ако знаете подробности.
В училището има писмо от РУО свързано с това да се провери техниката (камерите) за НВО 7-ми клас, но и някакво дабавяне "и връзката към безопасно училище". Пълна мъгла ми е какво трябва да се прави? Имаме от колеги копие на  указания как ще се прави за ДЗИ, нас не ни е необходимо, обадих се на някакъв телефон, който имаше в това указание и те ми казаха, че не касае нас, но... Това писмо от РУО твърди друго. При вас има ли нещо за НВО 7 клас свързано с камерите, какво трябва да се прави, освен запис на часовете от изпита?

Общи условия

Активация на акаунт