Професия учител - 15

• 62 697
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Отпадна изискването за 10работни дни. 2018(в началотона годината), когато се върнах от майчинство, така ми казаха. Дори по време на майчинството подписвах доп.споразумение за преизчисление на заплатата.

# 721
Синът ми навърши 2 години на 17.05. На 18.05 бях на работа, а от 19.05 ми започна отпуската. Подписах и допълнителното си споразумение с актуализирана заплата.

# 722
На мен също ми казаха ,че това с отработването е отпаднало и няма нужда да се връщам на работа

# 723
Отпаднало е , да. На мен ми я актуализираха без да се връщам на работа. От майчинство направо  пуснах отпуска. Явно не всички училища са запознати.

# 724
Да ,но дали е вярно ,че ще получавам заплата ,която съм получавала преди майчинството и чак септември ще взема заплата с увеличение?

# 725
Дама от морето, май няма кой да ти отговори тук. Въпросите са повече за счетоводството.
При нас изплащат пътните и с временна регистрация, но за другите въпроси не мога да съм категорична.
Благодаря, Кети! В три различни училища ми ги изплащат по три различни начина, явно има някакви вратички. Тук даже ми искаха и удостоверение за настоящ адрес, не разбрах за какво им е, като пътните ги плащат на цената на автобусния билет, а не на база километри. Както и да е, казала съм си, че няма да мрънкам, нали вече съм на пълна бройка, ще стискам зъби, идеално никъде няма. Още повече, че като цяло съм с добри впечатления от новото училище, в старото беше кошмар. Директорката от старото училище ме сюрпризира, че се била объркала и ми дала повече пари за дрехи, като съм била на половин бройка, трябвало да ми даде наполовина и сега ще връщам. Трябва да ми изплати 30 дни отпуск и сигурно ѝ се стори, че ще взема много пари. Само че в новото училище парите за дрехи са двойно повече, така че аз не губя, даже напротив.

# 726
Преди време колеги споделиха, че е отпаднало това с 10-те работни дни в един месец. Моля да напишете в кой документ е написано.
Аз преди 4 години работих 10 работни дни, за да ми се актуализира заплатата, защото тогава беше в действие, че "сумата за платен отпуск се изчислява върху последния месец, в който има отработени 10 дни".
Отпадна, да. Миналата година бях отпуск след майчинство и не работих и ден.

# 727
Здравейте! Имам въпрос .. чува ли се нещо за промяна във формата НВО ? Беше прието мисля по времето на Вълчев за учебната 2022/23, но тази година няма промяна... та се присетих. Имате ли инфо?

# 728
  • Балчик
Да ,но дали е вярно ,че ще получавам заплата ,която съм получавала преди майчинството и чак септември ще взема заплата с увеличение?
Няколко човека Ви писаха вече, веднага се увеличава, без отработване.
Кажете им да си четат нормативните документи.

# 729
Момичета, кандидатствах за следните три специалности.
С хубав бал съм и най-вероятно ще бъда приета и в трите.
Въпросът ми е с коя специалност ще имам най-голям шанс за реализация? Предимства/ Недостатъци при работа като детски учител/ начален учител?
Страх ме е, че вече учители стават "връзкарите", а аз нямам такива. Имам ли лесен шанс да се реализирам?

# 730
  • Пловдив
Ще влезеш само в една от специалностите, независимо че балът ти ще е достатъчно висок и за трите. Иначе смята, че и трите дават добри възможности.

# 731
kitty007, бих избрала специалността с АЕ. От наблюденията, които имам, началните учители не желаят да го преподават. Това би ти дало възможност да се реализираш по-лесно като учител по английски в началния етап на образование.

# 732
Освен това в 3 и 4 клас КМИТ масово се преподава с изкаран двудневен курс.

# 733
  • Добрич
Скрит текст:
Въпросът ми е с коя специалност ще имам най-голям шанс за реализация? Предимства/ Недостатъци при работа като детски учител/ начален учител?
Страх ме е, че вече учители стават "връзкарите", а аз нямам такива. Имам ли лесен шанс да се реализирам?

В Добрич има изключително много  детски и начални учители (подразбираемо е, заради колежа). Конкуренцията е голяма. Компютърно моделиране се учи само в 3-ти и 4-ти клас по 1 час, докато чуждият език започва от втори клас с 2 часа и продължав в 3-ти и 4-ти клас по 3 часа, т.е. часовете са повече.
Действително началните учители често не желаят да преподават по чужд език, докато часовете по компютърното моделиране ги вземат по-лесно.
В предучилищен етап чуждият език не е задължителен и е по-трудно, да разчиташ на него за назначение.

# 734
Скрит текст:

В Добрич има изключително много  детски и начални учители (подразбираемо е, заради колежа). Конкуренцията е голяма. Компютърно моделиране се учи само в 3-ти и 4-ти клас по 1 час, докато чуждият език започва от втори клас с 2 часа и продължав в 3-ти и 4-ти клас по 3 часа, т.е. часовете са повече.
Действително началните учители често не желаят да преподават по чужд език, докато часовете по компютърното моделиране ги вземат по-лесно.
В предучилищен етап чуждият език не е задължителен и е по-трудно, да разчиташ на него за назначение.
Да разбирам, че е най-големи възможности имам като начин+английски?
Но, имам един проблем, аз съм учила руски в училище и не знам как е заложена програмата и дали ще мога да си наваксам с материала?
Някой от преподавателите по английски до 4кл. знае ли до кое ниво се изучава B1?/може би/. ?

Общи условия

Активация на акаунт