Коледна елхичка грее, ОКТОМВРИйчето я гледа и се смее!

• 12 523
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
и аз да се включа с резюме.
Борислав понякога си държи главата, но това зависи от настроението му. Нищо не са ми споменавали за рахит и само по 2 капки вигантол пие. Клати си главата като куче на задното стъкло на кола (помните ли ги тия играчки?) - засега гледам да не се притеснявам. Когато успея да видя слънце го влача на разходка, но тука мъглата не се е вдигала от  2 седмици (а ми казаха, че в София имало и слънце през  това време).

Стряска се понякога - особено на резки шумове и на найлонови торбички. Още в болницата сънуваше - обзалагам се, че лошия сън беше акушерката с инжекцията за антибиотика и се надявам аз да съм била хубавия сън.

От около 3 седмици се научи вечер да реве. Ама е страшно. Май се върнаха коликите с пълна сила. Нищо освен сукане не го успокоява. И понеже тъй и не си останахме сами с него и баща му, се е научил да го разнасят. Мисля, че от това са ми болките в гърба, понеже и баща му се оплаква от същото, а той не го кърми засега  Joy

За килограмите - аз никога не разбрах колко качих и колко ще свалям, знам само че са много. Имам спонтанен аборт месец преди тази бременост и не можах да върна няколкото, които качих с първата. Така че засега си нося "бременните" дънки - само им затегнах ластика. А и освен в квартала никъде не ходя.

Да ви питам - вашите дечица посягат ли към играчки? Моето още не ще. Аз и не знам какво да му закача в леглото. Има активна гимнастика, но като е буден го нагазват бабите и той само си лежи на нея.

Отивам да храня.

Аир, успех на изпита. Ще го вземеш няма начин.

Зелче, снаха ми водеше племеника на хомеопат във Варна. Ако проявяваш интерес да я питам за име и координати. Тя беше доволна, но детето е голямо - беше на около 7-8 години когато отидоха за пръв път.

Лека вечер.

# 106
Здравейте мамчета   Hug
Валка не се притеснявай мила от рано а и това че си минала на този преглед е добре понеже аз подкрепям профилактиката.Освен това и аз мисля че тея лекари както моя гинеколог ми каза имат практиката да казват най-лошото и дай боже да не се случи то. #Cussing out #2gunfire
Като ви чета с тоя рахит то излиза че всичките ни бебчовци са рахитични  Mr. Green Grinning.
И ние си клатиме главичката особенно като трябва да се оригнем  #Crazy имам чувството че ще се откачи. hahaha JoyНо ми се струва че малко повечко се притесняваме от необходимото.
Моето педи е също хомеопат и напълно подкрепя естествените методи за лечение и гледане на детенце.
Аир стискаме палци за изпита и да ги разбиеш Laughing Heart Eyes
За това дали бебо посяга към играчките?Ами честно казано мисля че вече си подава ппръсчетата като му показвам играчката и се смее.Голям ми е сладурко.
Айде аз отивам че се разхълцахме Embarassed

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 17:52 от mira sm

# 107
  • София
Румена, много ме забавляват твоите постинги  Joy За посягане Димитър не посяга особено, но много гледа играчките дето висят над леглото и им гука и пърха с ръце. За коликите вие нали бяхте на бейбинос? Струва ми се, че малко помагат когато се дават в края на храненето. Аз давам и отвара от копър, но докторът каза да не я правя много силна, че го бях дрогирала бебето. Сега си я правя по учебник.

Момичета, да ви кажа честно изобщо не ви смогвам на темпото, не съм ви изчела изобщо, но ще гледам да го направя в новата чудна коледна темичка.
Иначе да се похваля - Димитър няма бактерии в нослето, а оня ден се изака преди да му дам дуфалака и много се радвах. Никога преди не бих си помислила, че мога да съм толкова щастлива при вида и мириса на такава субстанция, която се наложи да премахна старателно от целия гръб на човечко  #Crazy та чак и от врата му Simple Smile
Хайде чао, че четене ме чака.

# 108
Привет и от нас  Hug
Не сме активни много но до вчера скиторихме по разходки ,а сего с това лошо време ще наваксаме Peace
И Вилянче се стряска много ,на консултацията сега като ходихме ,педиатърката  я натисна по главата все едно стиска диня Crazy, каза че така я проверявала за рахит ,но нищо обезпокоително не каза.
Всички се оплаквате от запек на бебочовците , а аз от много акане .Я кажете моляви по колко пъти акат бебетата ви .Вече дупито и се изприщи от акане ,не е разтройство а е на често  ooooh!
Айрче късмет на изпита,знам че ще ги разбиеш Peace
Валка не се притеснявай всичко  ще е наред  bouquet
Зелче много е неприятно това с антибиотика, и ние вече пихме Аугментин Tired,дано ви се размине Praynig

# 109
  • Стара Загора
AIR-че отивай на изпита и ги разбий Heart Eyes..ти октомврийска мама ли си или лукова глава Mr. Green

# 110
Добър вечер и от нас! Wink
Зелче, айде дано се оправите бързо и дай Боже без антибиотик. Ама пък ако сеналага, какво, важното е да е здраво чеденце! Hug
Валка, всичко ще е наред. По-добре едно изследване повече!
И моят племенник беше днес на доктор, че имал някаква кистичка в главата, но са казали, че се случва често и не е повод за притеснение.
С тоя рахит направо ме разбихте! Наште бебчета са супер, какъв рахит! Клатели си главите, ми да, така правят всички бебчета. Ние с татито се смеем на Мартин, че е като нивеляжка- нали ги знаете тези играчки?
Аир, разбий ги и после се почерпи хубавичко! То вярно, че кърмиш, ама поне се повесели!
Айде лека вечер от нас!

# 111
здравейте,
най-после Ема заспа и аз минавам на бързо докато таткото не се е върнал.
много ме измори писаната днес, но може би причината е в това че се оциклих  Sad
пуфф така ми се искаше да не е толкова скоро, надявах че като кърмя ще си почина поне от този ужас, но уви Confused
като заклана съм само тичам до WC-то, а утре и вдругиден съм на партита, ох ако така шуртя ще ми се провалят, пия витамин Ц ама не помага, дайте ми съвет как да намаля малко този ад Praynig, че поне да мога да потанцувам от кога им се точех да му се невиди Close

# 112
 ooooh! Днес бяхме на консултация. Наш Самуил се е самозабравил с яденето, за 20 дена е качил 850 гр. Лекарката ме укори и каза, че това било доста обезпокоително и пак намекна че това е един от признаците за рахит /Пак тоз смотан рахит!!! да му се невиди /
Затова сега минавам на диета, смуче не смуче пръстите, реве или се дере - ша яде по час . Т.е на 3 часа, а не както беше досега, на поискване, пък после и дохранвам като видя че цицата не пуска повече.
Valka77 знам че за една майка е убийствено, когато детето има проблем или е болничко, но бъди силна и вярвай, че това може да са поредните докторски щуротии и с времето всичко ще отмине и малкото човече ще расте живо и здраво.
А като светне Слънчо или поне да не вали ще се поразходим в парка. Ще пийнем и по едно кайвенце даже  Grinning
SA И аз съм навита за дълги разходки. Преди доста ходех пеш и сега така съм се застояла у дома, че направо ме избива на лудост.
А между Кичук Париж и Тракия има едно много хубаво заведение - "Страноприемницата". На работа й казавахме "Куцата въшка" и все ходехме да обядваме там.  Wink
Май съм в депресия Липсват ми колегите, работата, контактите....Незнам как е при вас...Радвам се на малкото човече, но се чуваствам малко самотна, нищо че се чуваме по телефона с много мои дружки и дружоци  Cry

# 113
  • София
Пак съм аз. Аир: Успех на изпита. Flowers Four Leaf Clover Мен ме предупредиха да пускам музика на бебо за да свикне с шума.  Умерена разбира се.  newsm62Иначе всички бебета се стряскат и това е нормално. И не е задължително рахит. А за съня се сетих нещо. newsm62 Когато бебето се мръщи на сън ,дявола го заплашвал,че ще вземе майка му. А като му казвал,че ще вземе бащата- се смеело:" Да ама не знаеш кой е?"  newsm62Зелче, и аз мисля, че е хубаво да питаш за хомеопатия. Аз съм много доволна от продуктите на д-р Тайс.Криси, и на мен ми е много скучно. Аз съм сама с бебо по цял ден и ти съчувствам. Тук няма живо пиле. Когато е спокоен се издържа, но иначе... muhi.Валка, щом има съмнения  е  хубаво да се проверят. Дано са напразни тревогите. newsm10 Весе, определено усещат, че те няма и притеснението на тези, които ги гледат.

# 114
Момичета малко се успокоих, като разказах на много мами какво прави моето съкровище се оказа, че много бебета го правят преди да се изпишкат.На мен ми се е случвало, когато съм се стискала много и получавам нещо като тик.Сега съм спокойна, а и днес не го е правил.Имало деца много по големи от моята маймунка, които го правели все още!

# 115
MamaZdravka,колко килца е Самуил? Ние също сме едри,но и височки, а педиатърката нищо не ни е казала за рахит... newsm78 Нормално е да изпадаш в лека депресия, особено ако много си свикнала с хора. Аз също работя с едни и същи колеги от 10 години и отдавна сме и приятели. Говорим много по тел, пък и аз ги каня редовно в къщи, за да не изкукам съвсем. Освен това съм балерина,т.е. свикнала съм да съм слаба и тялото ми да ме слуша,мускулите да са стегнати и т.н. Е, не съм се мърдала от месеци, схваната съм цялата, болят ме стави и сводове и съм 8 кила отгоре... На всичкото отгоре почти сама си гледам Анастасия и почти не излизам навън Sad Обаче не се давам на депресията още, защото нищо не е по-прекрасно от детето ми и и нищо не заслужава повече жертви от нея.

Аир,стискам палци за изпита Grinning

Лека вечер!!! Hug

# 116
Айде сега пък рахит! Недейте така... и Валка, май са единици децата, които си държат главата здраво, какво са се захванали с вас тия доктори?! Според мен само те плашат  Peace

Зелче, не е ли малко крайно да давате антибиотици? На една приятелка бебето на 4 мес. много се подриска от тях и се оказа, че най-добре да му мине кашлицата от самосебе си, защото беше почнала пък да се обезводнява и стана 2 пъти по-лошо така. На вас може и по-добре да ви понесат, но като нямате температура защо пък да почвате. Аз да не давам много акъл де, ама що не пробваш само със Студала и другото?  Hug Дано бързо да й мине на малката душичка!

Дбс, ние сме с бебефон на ТСМ, много съм доволна, той е с камера и за нощно виждане става, като Биг Брадър  Laughing и така ми е мн. спокойно, защото тя си спи в нейната стая и като чуя, че мърмори нещо, не ходя до там, ами само поглеждам на камерата  Peace

Ние не вдигнахме температура слава богу, но ми се струва малко омърлушена след ваксината и доста поспалива, което си има и своите добри страни, но ми е жал де.

Никой не ми отг. по колко мл. за ден изяждат бебоците, които се хранят с шише (защото за другите не е ясно  Laughing), Стела яде по 700-800гр. Одеве заради старанието ми да я донатъпча повърна и сега ме е ужасно яд на мен си... трябваше да я оставя, ама аз нали все гледам да се наяде  ooooh! голяма съм гъска  Cry

Хайде лека нощ и целувки на малките мушмуроци!

# 117
А, забравих, Илиянче, крема се казва Дерматикс, американски, пише, че помага и при стари белези, може да прочетеш повече на сайта му: http://www.dermatix-bg.com

# 118
  • Откъм Варната
Хера по мейл ще ми е по-лесно, защото от снимка.бг трябва една по една да прегледам всички снимки, но няма интерес, така че за сега няма колаж, но който прати снимчица веднага спретвам един

# 119
Вени, ние ядем около 900мл. на ден
Сутрин и вечер  185мл, през останалите три хапвания по 170мл. Обаче като го гледам започват да не му стигат, пак се буди през нощтите и е гладен и мисля да говоря с педиатърката.Незнам какво да правя, ако увелича дозата, много му става и ще му разширя коремчето. В една книга пишеше, че се слагат вид брашно, за сгъстяване и така бебчето повече се засища, без да поглъща голямо количество течност...Ох, незнам...май ще започнем по-рано със захранването Thinking

Общи условия

Активация на акаунт