Коледна елхичка грее, ОКТОМВРИйчето я гледа и се смее!

• 12 524
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
за рахита не е задължително да го има ако се стряска -аз в торакс се консултирах и ми казаха че не е рахит ако се стряска детето ами просто сега му се е обострил слуха защото тепърва започва да опознава всичко и да чува добре - важното е на прегледа да е с добре затваряща се фонтанелка и там налии ги напипват по главата да видят колко е мека ли  newsm78 моето също се стряска плаче върти си главата - но на прегледа казаха че неможе да става и дума за рахит, а и качваме като по учебник килца - ни повече ни по- малко  Mr. Green
/ ейй натуралния линд бил ма мноого вкусен сега си допивам кафето  Rolling Eyes и взех че го излапах половината  Embarassed, дали ще се нерви бебка после от какаото  Sick /
а моита майчица ми е изпратила разни джаджави работи и за каката страхотен коледен костюм рокличка за джудже и шапка ... бе много неща ама за бебка костюма един странен - верно че е червен на снежни човеци и елхи ама има и синъо на него  Rolling Eyes като за момче повече  Crazy / и ботушки с мнооого сладки , с таз мойта майка няма да се отслабва ми тя всеки месец колетче и половината е с шоколади и мъжо затлъстя покрай неините подаръци  ooooh! - вчера ми се нерви ми коланите не го хващат даже вече   #Crazy
много хубав гащеризон с лигав и чанта и една голяма кутийка за бебовски неща ми е изпратила една нейна приятелка прави дизайнерски кутии за бижута и козметика, много талантлива жена аз имам вече две нейни кутии и ще ви ги снимам да видите как твори красоти
 а картичките който ни е изпратила са рисувани от сакати хора - с нозе и уста  Shocked да видите какви шедъоври има - аз в бг не съм виждала други освен на уницеф с благотворителни цели
малко ви досадих но като нямам на кого да се похваля - да ви се оплача няма една приятелка тук - мислех си че с едно момиче от компанията ни което беше ще си допаднем и тя има бебе на 6-7 месеца вече но уви - отказва ми да дойде на гости а живее наблизо - като е лошо времето вместо да се сабираме за да обменим някоя приказка предпочита да си стои вкъщи - а ми писва да чистя напред назад и да вися в нета само  Sad иска ми се и живи хора да видя  Cry

# 91
  • Откъм Варната
...За снимките - момичета мисля, че Калима с тези творения със фотошопа ще може да направи чудесен колаж на джуджетата  Laughing Аз съм в кръжока - пречат ми ръцете...

Ами който иска да ми прати на мейла снимки на бебока, най-добре е да се вижда добре личицето и аз ще видя какво мога да направя  Simple Smile, адреса ми е в профила

# 92
Искам да питам, кой какъв бейбифон ползва, защото сме в триумение.................

# 93
  • Откъм Варната
...да ви се оплача няма една приятелка тук - мислех си че с едно момиче от компанията ни което беше ще си допаднем и тя има бебе на 6-7 месеца вече но уви - отказва ми да дойде на гости а живее наблизо - като е лошо времето вместо да се сабираме за да обменим някоя приказка предпочита да си стои вкъщи - а ми писва да чистя напред назад и да вися в нета само  Sad иска ми се и живи хора да видя  Cry

От форума няма ли мами с които да се виждате, ни тук в квартала сме поне 5 които аз знам, а има и още доста, много тъжно че си самичка  Sad

dbs аз съм без бебефон, но на мен не ми трябва защото още обитаваме само една стая

# 94
  • -
Здравейте момичета!Ние сме добре-поспахме хубавко през ноща.Вече свършихме курса на гимнастиката,но да ви се оплача какво ми дойде до главата и ще се побъркам вече от тия доктори... Twisted Evil #CrazyНевролога пак я прегледа като трябваше да се оправят документите за края на физиотерапията/а тя милата спи уморена и отпусната след масаж и гимнастика 30-40 мин/и заключи че трябва да се направи ТФЕ/трансфонтанелна ехография/,че била хипотонична и щом не може да си държи хубаво главата това е признак за нещо много сериозно.Няма да ви казвам докато траеше тая ехография аз какво изживях...опитвайки се да разгадая нещо по тайнствена му физиономия/защото нали се сещате че докторите не дават много-много обяснения/Накрая каза има:ljkerotfjms/d/точно така ми прозвуча на мен това което каза Shocked/питам а на български какво ще рече това?Стойностите били в горната граница но нямало нищо притеснително.Взеха и кръв от вената за хормони и ПКК и сега чакам утре да станат изследванията.Съмняват се за някакво заболяване на щитовидната жлеза...ще се побъркам вече!!!Кажете ми сериозно момичета вашите бебета винаги ли са със стегната мускулатура и отпускат ли си много главичките назад/по корем я вдигаме/?

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 13:30 от valka77

# 95
  • -
Не ползваме бебефон-живеем в една стая само...
Бавим ваксината ДТК заради тези неща-педито каза че не е фатално
мама Здравка ние се разхождаме в парка на Белите брези,но сега гадното време ще ни обърка плановете...
Криси и аз така викам на мъжа ми че искам да се виждам с хора...той вика аз ще ида до Метро да напазарувам-викам бе аз едно забавление имам само и ти искаш да ми го отнемеш- идвам и аз! Grinning
Сега пък прочетох и за тоя рахит... #Crazy и ние се потим като сучем и се стряска понякога като спи...леле само това остава.
Мишка ти по какво съдиш че Яни има тик?Преди беше споменала че и той не си държи главичката хубаво?
леля Зеля дано бързо да се оправи Пламена! HugАз бях с хроничен бронхит като дете и съм изпила всичките антибиотици на света...и пак си бях жизнена и енергична,но по-добре че навреме го хващат и ще и мине.

# 96
DBS, на нас кумците ни подариха този: http://www.netshop.bg/shopping/product.php?p=3142 Много сме доволни!!!
Криси, и на мен ми стана мъчно, че така самичка стоиш. Ама зимата почти всички сме така. А като се постопли после, все ще намериш с кой да си пиеш кафето. И аз така от скоро съм в кв. Тракия, а всички приятелки са ми в Кичук париж или към Смирненски. В Тракия никой не познавам, но на пролет ще намеря компания за разходки, щото в крайна сметка повечко хора си е по-весело! Simple Smile
Валка, сигурна съм, че всичко е ОК! Не се притеснявай така, без да има доказателство! Ще видиш, че ПКК ще бъде перфектна! Не им вярвай много, много на докторята! Колко пъти се доказа, че не са безгрешни в този форум!!!
Аз пък не можах да си изям лещата, защото татито си беше забравил ГСМ-а и си дойде да го вземе и аз му преотстъпих моя обяд. Та сега съм си направила мюсли с кисело мляко и една ябълка нарязана в него. Вече наистина отивам да обядвам!   Laughing

# 97
  • Стара Загора
Искам да питам, кой какъв бейбифон ползва, защото сме в триумение.................
Нашият е на Бертони..за 43лв. го купих от един магазин тук в Стара Загора.
Кали от албумчито няма ли да ти е по-лесно да ги вземеш снимките..или на пощата. Значи тези на Слави като джудже би трябвало да станат защото са и студийни де.

# 98
Здравейте и от нас,много  сте пъргави-като гледам доста сам изтървала.На15 бяхме на консултация-вече сме 5.500 и 59см и половина(половината е много важна) LaughingЧестно казано останах много разочарована и ядосана, защото нашата докторка категорично отказа да ни сложи Пентаксим и аз нищо не можах да направя(няма сама да и я сложа много ясно).и така биха си ни ваксината поревахме малко и туй то.питах за направленив за ортопед и тя уж каза "да 6те ви препоръчам лекар"пък ни даде само едно листче с телефона и името му и ни изпрати да си ходим.Оказа се че тя ни праща на детски ехограф за преглед на тазобедрената става и ако той прецени че имаме проблем да ни упъти към ортопед.Каза че на вънка тези прегледи били задължителни и ги правили още при раждането,и че и тук в някои болници процедирали така.Два дена бяхме с температура и малката и беше крив света,загуби апетит и явно ръчичката я болеше доста и слагахме компресчета.Горкото ми  мишленце smile3518.Вчера се обадих на този лекар и отидохме-тя като взе да реве и да се дере няма да ви кага какъв ужас беше,все едно я бием.От зор първо се напишка а после и другата работа си сварши smile3501(голям смях падна за нейна сметка)а прегледа не е болезнен и доктора беше внимателен ама ние нали сме си глезли............казаха ни че няма нищо обезпокоително.но лявата става трябвало (и дясната също)да бъде на 60 градуса а при нас (само едната)е между 55 и 60.но това се срещало при почти всички бебета и се водило като физиологична недоразвитост и се оправяло до 3 мес. и половина.Като ги наваршим ще отидем пак на преглед и ако не се е оправило ще ни прати на ортопед.Питах какво евентуално ще е лечението-ортопедични гащички.Дано да не се наложи.За момента се опитвам да запазя спокойствие.Гледам че почти всички се оплаквате че бебенцата се стряскат много  и при нас е такова положението.ЗА сега толкова от нас че работа ни чака.много целувки  на всички ангелчета newsm51 Kissing Heart lovekiss Two Hearts

# 99
  • Бургас и някъде на изток в Лондон
Зрдавейте момичета
Mery red и моята е от диско бебетата тя по рано от 02 май не заспива.Къпя е към 19.30 храним се в 21.00 от там кривене до към 24.00 пак се храним и игра.Сега от няколко дни май и намерих цаката.Изгасям всички лампи оставям само компа или тв-то да светят.Взимам я при мен с биберон и я салгам на корема си.Почвам да и говоря и да я галя и така 20-30 мин.Заспива като къпана,но ме усеща като реша да я преместя в креватчето и за това я оставям да се унесе дълбоко.Пробвай дано проработи и при теб.
За стряскането Вики прави така,но само през деня.Както спи и започва да плаче и протяга разперено ръчички.Интересно е че никога не прави така нощем и аз немога да си го обясня. И главичката си върти все едно се оглежда.Направо като ви чета ,че това са симптомите за рахит и незнам какво ми става.Единствено не се поти като се храним.
Аmelia за ваксината снощи моята комшйка ми я донесе тя работи в аптека и от 1 седмица съм я поръчала.В петък съм на консултация.На мойто доки още не съм и казала,че категорично и отказвам ваксината по ЗК ще и направя дзак Изненада.Та да видим ако ми откаже да и я сложи си взимам детенце и при Димитрова.Разговарях лично с нея и тя ми каза че няма никакъв проблем да ми я бие.Ако стане така сменям педито.
Маmi4ka  аз съм от Гранде село М.Рудник Laughing Laughing и всеки ден сме на разходки.Давай да се уговаряме и да си хоцкаме заедно
Е това е за сега отивам че е време за папо

# 100
Здравейте!!
Няколко дни нямах нет и чак сега ви изчетох. Много се притесних за рахита. По вашите описания Анастасия отговаря на всичките симтоми. Лекарката обаче нищо не ни каза... Понякога имам чувството,че много се вманиачават всички доктори и  при най-малкото притеснение бързат да се презастраховат и дават крайни диагнози.

Валка, убедена съм, че всичко при вас е наред.

Анастасия е абсолютно диско бебе, ама така ми е по-добре, защото от край време съм сова , а не чучулига и предпочитам да лягаме по-късно и да ставаме в 9.Сега режима ни е такъв.

# 101
Aйде пак сме ние Grinning

Ако знаете каква супа топчета наготвих-страшнааа.За пръв път готвя и стана много вкусна.Имах някой перипетии...първо нарязах лука в кухненския робот на филийки като за салата, не на кубчета...после обърках чубрицата и сложих в каймата копър hahaha, та я изхвърлих и пак наново Crazy

Ние нес е потим, само това го нямаме.Както Алекс казва, само през деня се стряска и реве, през ноща никога не е правил така...Валка, не се притеснявай, каквото и да е, важното, че е открито навреме и се обръща внимание.Дано в крайна сметка се окаже, че просто лекаря е бил по-педантичен от необходимото.За главичката,аз не знаех, че има такова упражнение.Като го хванах за ръчичките от положение по гръбче и го вдигам, си държи главичката.Даже се напъва и си я дърпа напред, не увисва. Но Цеци когато се роди, лекаря ми ми каза, че много отдавна не е израждал, толкова жилаво бебче.Ако щете вярвайте още в родилното, като слагаха акушерките по коремче си задържаше главичката и те бяха изумени.Пъпчето му падна на 3-ия ден, явно е по-развит юнака, незнам...важното е, че той не може да бъде пример за сравнение

Ние не сме диско бебе, като го изкъпем и нахраним към22;30 веднага заспива, но напоследък ми се буди към4, 4:30 часа и откачам.Гладен, залъгвам го с биба, след 5 минутки тя паднала, той ревне,аз ставам,пак я слагам и така до 6. #CrazyДано скоро му отмине този период, че ще ме побърка

# 102
Здравейте, момичета!
И аз вече няколко пъти излизам вечер - бабата го храни от шише с изцедена кърма, но почти през цялото време са на ръце  #Cussing out, все мърконка, а аз като се върна и го гушна, кротав и заспива...Сигурно усеща, че ме няма... Thinking
През деня не смея много да го извеждам с мен - в тая мъгла без кола ...А и аз както обикалям по болниците заради свеки, не е работа да сме двамата. И пада едно цедене... #Crazy
Много се уплаших като чета какво споделяте за рахита - Никълчо порастна със 7 см първия месец и качи 1,6 кг, което е сериозно. Лекарката каза, че е ОК, ама аз си се притеснявам, а и както слънце не го вижда... ooooh!
Иначе вечер заспива към 23 и се буди само за кърменията - то е силно казано хранения, понеже имам чувството, че просто се успокоява като го гушна и суче не повече от 5 мин, после заспива...През деня, обаче, вече предпочита да е на ръце. Стряска се понякога от шумове, но денем.
ДБС, нашият бебефон е на Бертони и съм доволна!
Целувки на малките джуджанковци!

# 103
Тази нощ сънувах 4е Андрес се е превърнал в моми4енце и аз много шокирано гледах бубата Shocked и се 4удих как да я 4истя Mr. Green
Валка 77,дано вси4ко да е наред.Моето педи ме изпрати на тази трансфонтанелна ехография за всеки слу4ай(направи също и коремна и тазобедрена ехографий).Каза 4е такава му е практиката с вси4ки бебоци.Мисли,4е ако има нещо притеснително по добре навреме да се хване.На нас пък на коремната ехография излезе с малко отклонение(pelvis renal-не знам как се казва на бг).Казаха ни,4е няма място за притеснение,само ще трябва да повториме ехографията между 4 и шестия месец.Та мисълта ми е ,4е по добре да се презастраховат отколкото да пропуснат нещо.Стискам палци.

Ве4е сложихме коледното дръв4е и ние Mr. Green,бебо много хипнотизирано гледа светлините.
Относно слинговете.На тези който го използват да им се слу4ва бебоците да издават звуци?Едно такова подмрънкване,много нежни4ко и ритми4но.Само като се носиме така ни се слу4ва и не знам как да си го обясня.

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 17:02 от friki

# 104
  • София
Привет на всички от една наспана и разходена...мама!
Да се похваля-снощи нашата мома заспа около 21.00-21.30 и се събуди сутринта в 6.30! Ух, то било благодат да се наспиш! И аз по принцип съм сова, не ми пречи да си легна в 2.00, но ... Абе съня е пръв приятел на човека  Laughing!!!!
И понеже тази седмица имам мама, то се знае, гледам да използвам 100%.С тази отвратна мъгла не си бях подавала носа от 5 дена и сега....Поскитах си по магазините и си наваксах... с разходите  Rolling Eyes, ама то човещинка.
Моята принцеса за първия месец беше наддала 650 гр и 4 см, а доктора не ни изписа вигантол или друго витамин д съдържащо, защото нямала нужда.На него вярвам безрезервно-второ детенце ми гледа, и това на кумата. Ако може-никакви лекарства не изписва.Фен е на това децата да си "израстат" проблемчетата и на "бабешките" цярове, а когато изписва медикаменти, те са от най-леките. Така че тия ала-бала за рахита нещо ми се струват преувеличени.Особенно ако децата са на кърма.Тя се променя с времето в зависимост от потребностите на детенце. Успокойте се и се радвайте на бебоците!
А за всички мами, които не сте доволни от педиатрите си-до Нова година можете да ги смените! Друг е въпроса дали има с кого  newsm78.
Валка, и аз мисля, че са те качили на черешата. И ако се окаже така наври си доктора  в кучи г**, защото е много лесно да се приказва на едро.... и на чужд гръб! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Зелче, и аз съм "за" да потърсиш хомеопат...много е малка душичката да я тровиш с антибиотици, ох, дано се разминете! Praynig
Хайде, за сега чао и дано се разкара най-после тая мъгла  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт