Коледна елхичка грее, ОКТОМВРИйчето я гледа и се смее!

• 12 631
  • 283
  •   1
Отговори
# 15
  • -
Честита месечинка на Ема на Барабана и на Иван на Миньон!Да растат весели и щастливи дечица!  bouquet

# 16
Ето ни и нас Hug
Благодарности на Кръц и Херка ,както винаги местенцито ни е много уютно благодарение на вас newsm51
И ние днес скиторих ме ,времето при нас беше страхотно чак не ми се прибираше Mr. Green
За килограмите и на мен ми е болна тема Tired,с 10 съм още отгоре как щесе свалят не ми се мисли ooooh!,но ще си хапвам докъто се кърмим а после ще търся решение Mr. Green
Да ние спим на тъъъничка възглавничка още от както сме се прибрали от болницата ,не знам защо това да е проблем,явно нещо съм изтървала ,но ще съм ви благодарна да ме светнете по въпроса,благодаря  bouquet

# 17
Привет!  Hug
Да се отчетем и ние: Бяхме на хубава разходка на гребната днес, но Калоян предпочиташе да го носим на ръце вместо да лежи в количката.  Mr. Green И така тати го носеше, мама буташе количката 
За килограмите: имам да свалям още 5 и ми е мъка, че не мога да си влезна в дрехите, но още се кърмим по малко и няма начин...  Яд ме е да си купя нови дрешки, защото изглеждам ужасно и имам намерение да си върна фигурката  Crossing Arms
Ние сме на смесено хранене от самото начало, но нямаме проблеми от това с какво ще ядем: биберон или цица - важното е да пуска мляко!!! затова плюем залъгалката.
хайде лека нощ и до утре

# 18
  • Бургас и някъде на изток в Лондон
Здравейте момичета
Честита ни нова темичка благодарности на Херка и Кръци.
Видях,че сте обсъждали майчинството и ме подсетихте ,че и аз имам наколко питанки.С тези промени ми е една каша,а и счетоводителката на фирмата хич я няма  smile3515 smile3516 та ще питам вас.Нали сме дружки по неволя,че поне вие ме светнете от къде ще ми светне.Та значи фирмата към кояте се самоосигурявах ще бъде закрита на 01.01.07.Кое е вярното,че ще  взимам 1 година майчинство от социалните или 2 години като си го взимам директно от НОЙ ?И другото,че се самоосигурявах на 4 часа на 90лв.През тези 9 месеца 90% от тези 90 лв ли ще взимам? Моля ви кажете ако знаете,че мойто счети нищо не знае по този въпрос изобщо какво ли знае тя. bash bash box boxЕдни смотани болнични ми ги оправя след като вече са изтекли,а за детските все няма време да вземе да ми направи извлечение за последните 6 месеца.Ох не ми се говори как може да има такива хора.
За памперсите ние ползваме на Молфикс 2 и сме много доволни.Мекичките пеленки - не пропускат, а и цената им е добра.
За килцата ох ох не ми се говори болна тема + 10. Грам не съм свалила от както съм родила,бягам от огледалото като дявол от тъмян. smile3514 smile3514Уж се ограничавам,по цял ден с Вики се разнасяме натам насам и нищо.Страхотия едни спасителни пояси един екипаж на кораб мога да спася. Задник като 2 декара нива ама няма кой да я изоре.Нали мажо е в странство ,че и от там суша.
Да ви се похваля вчера ми дойде най накрая така ме переше нервата ,а и едни вълни ме обливаха  цели  цунамита.Малко ми е обилен но се надявам да се нормализира с времето,че и да ми намалее до 4 5 дни, smile3508 smile3508че с моите 8 голям кошмар.Докато ми свърши и пак дошло време да ми идва.
Другата  седмица сме на доки да ни бият първата порция Пентаксим и да ни измерят.Нямам тътпение да разбера колко е пораснала малката .
Е това е за сега стига съм ви досаждала аз докато не пиша,че после като се отплесна цели романи.Целувки на всички малки и големи  love001  love001  love001

# 19
здравейте, само минавам за бързо да ви почерпя по случай втория ни месец   cook
много е нервна вечер не мога да я позная, не знам какво и става, даже не иска и да яде като хората, добре че е татко и иначе аз толкова и се ядосвам ... Embarassed
за килограмите започнах да ги качвам и се отказах да се меря, да не се комплексирвам, стига ми това че почти не мърдам от вкъщи.
с тези нерви и гърчене с беба вечерно време направо ми идва да и бутна шишето и да приключа с това кърмене, ама все още се държа ooooh!
поздрави от нас за сега, че пак мрънкаме и ни е крив света Wink

# 20
аз ще си хваля мъжо днес той спи със Пламена пък мама почива в хола, каза горкия че няма да спи да видим Wink пък дали мама ще спи  newsm78 систъра каза че не се спяло така щяла съм да се въртя Crazy

# 21
Бързам да се разпиша в новата темичка, че не се знае знае ли се  Wink
Отдавна не съм писала, но имам куп основания: бебе иска все повече внимание, не ми стига времето доро да ви изчета, пък и комп-а нещо така забива, че ми идва да  #Cussing out /извинете ме, че не взимам отношение по въпроси които дискутирате, но ще ви чета при първа възможност/

Толкова неща искам да ви кажа/отговоря, но гаранция ще пропусна това-онова.

С няколко думи за нас:
Марти от няколко дни си яде юмруците и се опитвам да ги вадя и да давам залъгалка.  Whistling Коликите ни бяха отминали до тази вечер  Sick Акаме веднъж на ден и то е рядко  Crossing Arms Гукаме, говорим на играчките в леглото и викаме мама с 'ауууу'.
Вече нямаме никакъв режим  ooooh! Като новородено не ми се будеше токова пъти нощем. Но ще я остав тя да определя правилата. Наддали сме доса, вече имаме бузи, бутчета и дупе за пощипване. Все още продължавам да се изцеждам и да й давам кърма, незнам докога /измъчих се/ 

Много кихам и тя също  Confused /това е и причината да не отидем на у-щето в четвъртък/

Мога да пиаша още много, но кой ли ще ме чете?!

Доскоро!
 Hug

п.с. Евелинар, 10кс за окуражителните думи на темата, която бях пуснала вчера  Hug

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 00:41 от omnipresent

# 22
Добро утро,
първо с честитките
Честити месечинки на ЕМА и ИВАН да са здрави и щастливи бебчета и да носят само радост на мама и тате!
 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525
Angela   bdbaloni -здрава , обичана и усмихната!
Благодарности към КРЪЦ и ХЕРА smile3501 smile3501 smile3501
Вчера и аз изживях ужаса от задавянето на бебо.Вечерта след като го измих понеже татито замина на банкет и тъкмо ще го мажа  Саши издаде едни странни звуци и леко се зачерви откачих .Рязко го обърнах и го вдигнах както си е голичък взех леко да го треса и да го разнасям из стаите.Той взе да пищи аз още повече се панирах .И така обикаляйки с голичкото и пищящо бебе ми дойде на ум ,че той плаче от ужас от рязкото обръщане и хаотичното разнасяне.Сложих го да легне той продължи да плаче реших да му дам гърда и той засука.Сещам се че е гол и трябва да го облека ,а аз така треперя и такива звуци издавам той ме гледа гледа шашнато и реши да ме опикае и да се усмихне .След кат се успокоихме и двамата и взех да го кърмя се замислих ,че не трябваще да реагирам така ,а да го оставя сам да се изкашля ,но може би защото бях сама и за това изпаднах в такава паника.Такъв див ужас не бях изпитвала през живота си дано никога не се повтори и на вас да не ви се случва ама никога.
За лапането на ръчичките май вече по му харесват от залъгалката .
За килограмите и тук изпадам в ужас, ама лекичък и аз качвам.
Мисля случката от снощи да я спестя на мъжа ми казах само на майка .

# 23
Само наминавам и пак отлитам, че днес сме криви ..
Мамчета кога правите масажа на бебковците, докито каза преди къпането ама моя звер не издържа и почва много да плаче..
И не се притеснявайте, че бебетата не се завърата от корем на гръб - това е чак в 6м ..погледнете на гърба на картона

# 24
Добро утро и от нас с Марти!
Тооо станало вече добър ден, ама от чистене, простиране и куп др уги подобни ужасии човек не може кафето да си изпие. Пфуууу край няма тая домакинска работа.
За обръщането си спомням, че на прегледа на 5месеца на каката една тъпа педиатърка ми изкара детето бавно развиващо се, щото не се обръщала. Същата на 7я месец ми се скара защо сутрин още я кърмя, а не й давам попара Shocked #2gunfire Така че, оставете децата, те си знаят работата. Тези, които са ходили при Драганов знаят мнението му, че нищо не се насилва и за нищо не се правят тренировки. Дечицата си знаят най-зобре!
Илияна, не се шашкай така. Поводи за притеснение има много при отглеждането на бебеи дете изобщо! Няма да забравя когато Алекс вдигна 40градуса темпл а бях сама не само вкъщи ами и въобще, щото тогава бяхме в Сф , а там роднини нямам. това стана в 12 през нощта, нямах кола и..... да не ви лазправям.
Ние се събудихме и сме гладни
Коте, и аз правя масажи преди баня!

# 25
Добър ден мамчета и от нас с Калоянче Hug
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ЕМА И ИВАН  party023  Gift  bigdance2 да са живи и здрави мушмуроците и много да радват мама и тати.
Аз вчера луднах с това дете след като го изнервих с това шише което му предлагах следобеда.Вечерта ми я  направи черна newsm45 smile3515.Направо ни побърка двамцата с баща му.
Но тази сутрин нямаше и помен от лошото ни бебче .Милото как си усеща че нещо не е наред. Sick Mr. Green
Илиянка много съжалявам че и ти си изживяла такъв ужас с бебо но както казва Мачо явно трябва да свикнем с това че ще виждаме какви ли не неща и трябва да се стегнем и да не изпадаме в паники. newsm78
Alex 126 не съм толкова веща с тия болнични, но това което знам за през новата година е че болничните вече щели да се дават от НОЙ за остатъка до двете години .За това колко ще получаваш през тези 9 месеца  по новия закон са 90% от последните 6 месеца преди да излезеш по майчинство  т.е преди първите 45 дни 6-те месеца се сумират и на тях им се изчисляват 90%.Така поне ми обясни леля ми а тя е счетоводител а и моето счети ги смята по този начин.
Оф дано ти го обясних както трябва,че мозъка ми тия дни  е изветрял съвсем. Joy hahaha
Ами това е за сега айде че трябва и да готвя #Cussing out

# 26
  • София
  Привет и от нас с Боряна!
Току-що разгледах албумчето. Много елени, много нещо, и всичките супер сладури! Обаче на Кръц рогцата имат уши! Кръци, от къде ги взе?
 Да се похваля-от известно време спинкаме по 6-7 часа. И това май е единственото подобие на режим, което сме постигнали. Но поне като се наспя ми е по-лесно да изтърпя всички нейни приумици Laughing.Барабана, това за гърдите като дини важи с пълна сила и при мен:shock:. Не знам вашите чада кога спират да сучат, но моята лакомничка стои на цицата докато има, а после повръща това, което е изпила само по навик...И то не точно повръща, ами просто "прелива".Голямо мазане пада!И сутрин, като са ми препълнени гърдите историята е... Абе, ужас.
 Като гледам и днес мъглата, иде ми да се преселя някъде в тропиците! Не е човешко, искам навън, а на детенце не му завиждам!
 Айде чао, че тия от "почистващия" клуб на Хера май станахме твърде много... Joy Shocked smile3521

# 27
Ей, каква хубава темичка са ни спретнали пак Кръци и Херка - направо ми става празнично! Кръци, дай цялото стихотворение на лече-буболече - сигурна съм, че всички ще искат да си го припомнят. Аз така един ден се опитвах да пея "Зайченцето бяло" на мрънкащия Иванчо и успях да си я спомня почти докрая, без последния куплет, в който се появяваше "малката светулка, на щуреца булка"  Mr. Green В същия този ден татко му се беше пробвал с "Хей, ръчички, хей ги две" - с подобен успех. Важното е, че независимо какво там мучим, бебчо млъква и ни зяпа като хипнотизиран. Та май е време да отупаме от праха песнопойките ooooh!

Валка, Илиянче,, благодаря за хубавите пожелания! Честито и от мене на малката красавица Ема - дано й мине бързо коремчето, че и мама да си отдъхне! Отдавна се каня да помоля Яна да ми прати някоя от ранните снимки на Ема, за да я сложа в албума на Иван - че той друг спомен няма да има от първата мадама, с която е спал (на термоплота в болницата имам предвид, дано не е прозвучало грубо  Mr. Green)
Сега да почерпя по повода - вкусно и изобилно!  chef  party023 beer Wine Glass Popcorn cook Аз вчера използвах намалението (хем беше събота и не ми звънеше телефона, хем имах отмяна за няколко часа) и спах почти цял ден, като ставах само за храненето на бебчо. Още не се чувствам отпочинала, че много умора и недоспиване са ми се акумулирали, но определено има ефект dance. Ще опитам и днес следобед да открадна час-два, че с тази мъгла и без това не става за разходки.

Сега да се отчета:
В четвъртък бяхме на консултация. Много добре се справяме с наддаването напоследък. Вече сме 4650 кг и 54 см. Дадоха ни направление за Драганов, но то важи до 24-и декември, а той бил в отпуска до края на годината. Ще трябва да го презаверим, което ми отваря още едно ходене до поликлиниката. Добре, че ми е близко. Пентаксима ще ни го бият на 3 навършени месеца, т.е. през януари, но ме посъветваха да си го купя сега, че на много места бил изчерпан. Gudza, ти къде в Изток го намери? Аз мисля да го взема директно от Търговска лига, но в случай, че и там го няма, да имам резервен вариант... Пъпчето ни още не се е прибрало, така че го лепнаха.
В петък имахме фирмен банкет. Отидох за половин час, изядох половин салата и изиграх половин хоро. Полвинчата работа!  Sad А как ме сърбяха краката за танци цяла нощ!   newsm45 Ама няма как - така ще е известно време. А от баницата ми се падна "Ще си имаш нов любимец вкъщи" - скъсаха ме от бъзици! Не че не искам още поне едно детенце, ама не планирах да е толкова скоро.Може би ще си взема кученце или коте - да се гонят с Иван из къщи  Laughing
По въпроса за памперсите - твърдо си оставаме на Либеро. Пробвах и прехвалените Хъгис (от тези с еластичната лента и Мечо Пух) и Дайперс - ами не са надеждни! Единствените, които гарантирано не ми пропускат, са Либеро. Малко са по-дебели, но абсорбират отлично, обхващат плътно крачетата и кръста и не предизвикват обриви.
За задавянето - наистина е голям ужас! Моят мъж още в началото ме предупреди ако се задушава, да го обръщам незабавно с главата надолу. Засега веднъж само съм го правила и много се уплаших. С по-леките форми на задавяне се справям като го тупам по гръбчето или с поглаждане на челцето, което, колкото и странно да е, работи. Правят се няколко енергични поглаждания с палец от основата на носа (между веждите) нагоре и бебчо си поема въздух.
За килцата - и аз започнах май да качвам след раждането. И без това излязох от болницата с 5-6 кг отгоре, та сега направо не ми се качва на кантара. Въпреки, че като съм облечена не изглежда много страшно положението, аз си знам колко много имам да работя по фигурата си. На всичкото отгоре и критики получавам... та след Нова Година мисля да взема мерки. Диети няма да пазя, че още кърмя, но поне да се постегна с упражнения. А иначе и мене ме гони голям глад, което със сигурност е нормално. Свекър ми, като дойде да види внука си за първи път, ми донесе букет карамфили и 2 кутии баклавички. Каза, че при родилка така се ходело - с нещо сладко. Тези обичаи не са току така измислени... И както по принцип не обичам баклава, че ми е прекалено сладка, така ометох едната кутия наведнъж и много ми се услади  Embarassed

Спирам за малко, че зверко реве от глад... 

# 28
Здравейте момичета!
Аз докато се наканя да пиша и вече имаме нова тема! Кръци, Херка, благодаря ви за труда!   Hug
Честити месечинки на Ема и на Иван!   bouquet
Вчера успях да се помотая малко по магазините и после ходих на гости на  приятелка и при мама. А тя така хубаво ме нахрани... Момичета, дайте да не си разваляме коледните празници и да не споменаваме думата "килограми"  Wink . На 23 съм на фирмено парти на мъжо и няма какво да облека  Cry . Днес ще изследвам гардероба си, дано се побера в нещо, голямо съм   261uu
Пентаксима и аз трябва вече да я купя, така че кажете ми къде я има в Изток.
Другата новина е, че аз пак се оциклих и пак ме боли  Twisted Evil . Дано този път ми спре преди Нова година  Sad .
Хайде аз отивам да домакинствам и после ще си отделя малко време само за мен. Дано Благовест не ми провали плановете.
Лек ден и много  Hug

# 29
Здравейте от нас newsm03

Благодарности на Кръц и Хера за хубавата коледна темичка,която са написали Hug
Вчера беше денят на мама Теди,обикалях магазините ,бях на кафенце с приятелкии,абе супер,обаче сега е ужас по магазините в сф,блъсканица тръпана да не ти е кеф да влезеш да разгледаш.
По въпроса с килца аз свалям за  1 месец съм свалила вече 2 килца,но аз тръгнах и на фитнес и съм на индивидуален хранителен режим,от който не гладувам и се чувствам заситена и топя излишните мазнини Simple Smile.
Ако бепше сега пролет щях да имам повече движения щяхме да бъдем със Сашето по цял ден на вън,но уви с това гадно мъгливо време и зима,не става минимум когато има слънце сме 2 часа.
Това е от нас
целувки на всички бебоци newsm51 newsm51
Теди

Общи условия

Активация на акаунт