Пелени и гащички за многократна употреба - 18

• 9 864
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Това пералнята да пере с по-малко препарат честно казано не го разбирам и по-скоро е рекламен трик. Виж има препарати, които са по-концентрирани и от тях е необходимо да се сложи по-малко количество, така да, но това зависи от самия препарат. Т.е. аз бих се съобразявала спрямо това какво пише на праха за пране, а не спрямо това колко чудно са ми казали, че ми пере пералнята.

# 31
Ако сложа препоръчаното количество препарат трябва да я пусна след това още 2 пъти, за да се изплакнат добре. Коментирали сме го и с други ползватели на марката - при всички е така.

# 32
Пак аз с тъп въпрос - има ли разлика в прането на 6-7-8 пелени и 2-3?

# 33
При мен не, прала съм и по няколко пелени, и всичко натрупано за 2 дни. Пера със студена вода и дезинфектант от dM, после пускам в сушилнята. Изпира се добре.

# 34
Прословутия препарат за дезинфекция от dm вече не се предлага. Моля за препоръка за друг Simple Smile
Чудех се дали не мога да използвам просто кислородна белина, тъй като това е активната съставка, но предполагам трябва да използвам доста по-малко Rolling Eyes
https://myecoswitch.com/product/oxide-bleach-one-tergent/
Нямам време да чакам доставка, тъй че ми трябва нещо, което може да се купи от реален магазин.
Тера Верде имат статия за тяхната барабар с праха им за пране, но до сега не съм срещала добър отзив за еко препарат за многократни пелени Thinking

# 35
Здравейте, някой има ли опит с тренировъчни гащички да сподели? От каква възраст се почва и трябва ли да се чака по-топло време, за да се започне?

# 36
Когато желаете Simple Smile Някои започват, когато детето вече сигнализира, някои започват, за да сигнализира Simple Smile Имайте предвид, че някои дечица не обичат да са мокри, започват да стискат и гърнето е драма. Някои дечица не обичат да са мокри, започват да казват и гърнето е песен. Лотария Simple Smile
На моето му махнах най-горния слой на многократните, после ги направих по-тънки и накрая сложих гащички като хавлийка вътре. Те помагат да не тече директно урина при напишкване, но трябва да се внимава, защото това се случва, когато се свалят Simple Smile Т.е. трябва да е в банята Simple Smile
Не съм чакала хубаво време, защото вкъщи е топло така или иначе. Моето е една специална издънка на естествената бебешка хигиена, на 9м почти бяхме махнали памперса, но уви, в регрес е вече над половин година Simple Smile Навън е все още с памперс, както и когато спи. На 1г8м. С гащички е от около 4м.

# 37
Здравейте!

Малко да опресня темата.
Преди 10г ползвах многократни пелени съ синът ми от 5 месец някъде . Проблема е, че не помня как съм ги съхранявала мръсни .

Въпросите ми са :

1. Изплакваха ли се преди да се оставят в коша за пране от пишканото или преди пране само ?
2. Какъв прах за пране ползвате сега ?
Тогава ги перях със Максима и още някакъв ама пусто не помня.
3. Сега с какво ги дезинфекцирате. Масло от чаено дърво ? Видях в ДМ дезинфектант, понеже разглеждах .
4. На какви градуси редовно ги перете?
Подложките пускате ли ги веднъж месечно на 90 градуса за " издухване". Имам спомен за лоша миризма при дълго ползване .
5. Освен еднократните протектори за 💩 има ли многократни такива вече ?

Наистина съм забравила . Имам проблясъци , но искам да съм сигурна. Може да има иновативно 😁 тип джоб са ми всичките .
Подложките са микрофибър трислойни и тези с активния въглен за нощно . През деня слагах по две микрофибър , вечер тази с активен въглен и една микрофибър за да изкарва през ноща.

# 38
Здравейте! Отговарям на въпросите:
1. Изобщо не се изплакват. Съхранявам ги в кош за пелени,  но може и в кофа, леген, торба. Продават се и платнени торби в магазините за пелени.
2. Прахът трябва да е прахообразен а не течен. Аз използвам всякакви видове.
3. Слагам масло от чаено дърво, но не всеки път, ухае много приятно.
4. Пера ги всеки ден на 60 градуса на програма за силно замърсено пране и двойно изплакване, за да няма частици от праха. В началото се налагаше да ги "стрипвам" от време на време заради миризмата на амоняк, но откакто нацелиха метода на пране, не го правя. Освен това забелязах че тази миризма се появяваше при дълго престояване на памперса например нощем  , затова започнах нощем да слагам еднократен, а моите ги ползвам само през деня или докато бебето е малко и сменям 2-3 памперса през нощта .
5. Не съм чувала за многократни протектори. Аз ползвам еднократни.

# 39
Стела ,
много Ви благодаря! За бързия отговор също ! 🌹

quote author=***Стела*** link=topic=1506354.msg49617931#msg49617931 date=1745002067]
Здравейте! Отговарям на въпросите:
1. Изобщо не се изплакват. Съхранявам ги в кош за пелени,  но може и в кофа, леген, торба. Продават се и платнени торби в магазините за пелени.
2. Прахът трябва да е прахообразен а не течен. Аз използвам всякакви видове.
3. Слагам масло от чаено дърво, но не всеки път, ухае много приятно.
4. Пера ги всеки ден на 60 градуса на програма за силно замърсено пране и двойно изплакване, за да няма частици от праха. В началото се налагаше да ги "стрипвам" от време на време заради миризмата на амоняк, но откакто нацелиха метода на пране, не го правя. Освен това забелязах че тази миризма се появяваше при дълго престояване на памперса например нощем  , затова започнах нощем да слагам еднократен, а моите ги ползвам само през деня или докато бебето е малко и сменям 2-3 памперса през нощта .
5. Не съм чувала за многократни протектори. Аз ползвам еднократни.
[/quote]

# 40
Не знам как се казват, моите са ми "завещани" от друга мама, но има "суха" подложка, която играе роля и на протектор. Всичко изчезва под течаща вода без никакво търкане Simple Smile
За прах използвам на Bambino Mio, може и Sano. За дезинфекция ползвах дм-ския, но по едно време изчезна. Минах на кислородна белина на прах (тя е една от съставките на въпросния от дм), но слагах по-малко. Освен това я ползвам и за други неща и не съм се връщала към дм-ския.
Не съм пускала на 90, ако миришат странно ги накисвам за една нощ в дезинфектант и пера нормално.

# 41
Здравейте, (бъдещи) мами! Simple Smile

Някоя от вас дали е пробвала тази марка многократни пелени: https://www.judesfamily.com/en ?

Ще се радвам да чуя вашите мнения (може и от мами, които са използвали подобни пелени и могат да сравнят, за да кажат кои са плюсовете и минусите).

# 42
На мен ми изглеждат супер.
Вземете си няколко за проба, после ще вземете още. Аз имам на 4 марки и всичките са му били ок. Предимно са тип джоб.
Преди 11г те бяха най-предпочитаните.

Някоя от вас дали е пробвала тази марка многократни пелени: https://www.judesfamily.com/en ?

Ще се радвам да чуя вашите мнения (може и от мами, които са използвали подобни пелени и могат да сравнят, за да кажат кои са плюсовете и минусите).

# 43

Привет, купихте ли пелени от Jude's и ползвате ли ги вече? И в нас се замисляме за многократни пелени, като мисля да пробвам тези на Jude's + някоя друга марка от pocket типа, но още проучвам - бебо се очаква в началото на ноември.

# 44

Привет, купихте ли пелени от Jude's и ползвате ли ги вече? И в нас се замисляме за многократни пелени, като мисля да пробвам тези на Jude's + някоя друга марка от pocket типа, но още проучвам - бебо се очаква в началото на ноември.

Здравейте! Закупихме ги, но още чакаме нашия мъник (в началото на октомври). Ще пиша с мнение след като ги пробваме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт