СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 17

• 49 962
  • 799
  •   1
Отговори
# 255
MintyMohito значи не е задължително да е над 1300 mlu ? Вторник имам час за установяване на бременност,и сега съм притеснена понеже докторката ми каза че трябва да се е удвоил резултата,за това търся мнение .

Удвояване за период от 48 до 72 се счита за нормално. Понякога започва малко по-бавно да се движи нагоре. При други пък много бързо расте. Не е задължително да значи проблем с бременността и развитието. Моята АГ каза, че над 1000 вече като се вижда на ехограф се следят там нещата основно и вече ако се установи проблем в течение на прегледите тогава ще се пуска пак. Примерно ако не се вижда в матката изобщо след няколко прегледа, съмнение за кухо яйце...  Не го мислете това ЧХГ. До вторник ще се е вдигнало още повече Simple Smile

# 256
  • София
Стойността на чхг-то нараства двойно за интервал от 48-72 часа, струва ми се, че вашето си е напълно в норма. След като е минало 1000 единици ще може да се визуализира на ехограх - от тук нататък ще се следи това, което се е видяло, чхг-то няма да играе никаква роля за правилното равитие на нещата. Пожелавам успешна и безпроблемна бременност до финал!

# 257
ShanTall ,MintyMohito толкова много ви благодаря,успокоихте ме ,цял ден не мога да си намеря място от притеснение,защото знам през какво минах при неуспешното развитие преди година.. благодаря ви за подкрепата и ви желая приятна вечер 🌸🙏

# 258
Здравейте!
Преди почти 10 дена правих свеж трансфер на 1 ембрионче(5 дневно).
Вчера, по заръка на лекаря пуснахме изследване за ЧХГ и , при референтни от 0-5,  излезе 6.
Лекарят каза, че мисли, че е биохимична, но да повторя днес отново, като предположи, че вече ще е спаднала стойността много.Да, ама не, днес е със стойност 7.
Имах леки болки около 6-7 ден и предполагам, че тогава е станала имплантацията.Демек, тестът е направен 2-3 дена след нея.Какво мислите?Много съм объркана и сърце не ми дава да спра прогестерона, защото явно все пак има нещо.
Дали ще е уместно да продължа да го пия до понеделник и тогава да направя вече окончателен тест?

# 259
dori, за съжаление, и на мен ми звучи като биохимична. 5-дневните ембриони се захващат по-бързо, отделно не си избързала с кръвния тест. 6 е ниска стойност за 9-10 ден, а и за 1 ден ти е нараснал с 1 единица до 7...това е изключително бавно. Ако искаш, пусни още 1 ЧХГ, но според мен са минали достатъчно дни и по-скоро е отрицателен резултатът.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 13:39 от So close

# 260
Здравейте!
Преди почти 10 дена правих свеж трансфер на 1 ембрионче(5 дневно).
Вчера, по заръка на лекаря пуснахме изследване за ЧХГ и , при референтни от 0-5,  излезе 6.
Лекарят каза, че мисли, че е биохимична, но да повторя днес отново, като предположи, че вече ще е спаднала стойността много.Да, ама не, днес е със стойност 7.
Имах леки болки около 6-7 ден и предполагам, че тогава е станала имплантацията.Демек, тестът е направен 2-3 дена след нея.Какво мислите?Много съм объркана и сърце не ми дава да спра прогестерона, защото явно все пак има нещо.
Дали ще е уместно да продължа да го пия до понеделник и тогава да направя вече окончателен тест?

Няма бременност, навярно е имало опит за имплантация и затова леко се е покачило. Да, тази стойности говори по-скоро за биохимична. Не спирайте лекарства, докато докторът не каже, но за 10-ти ден на 5-дневен си е отрицателен резултат. Моят на 12-ти ден беше 265, на 10-ти към 130.

# 261
Явно ще е биохимична, но сега се чудя друго. Видях таблицата, която посочва стойностите на ЧХГ през различните г. седмици:
Скрит текст:
3 ------------------------------------- 5 - 50
4 ------------------------------------- 4 - 426
5 ------------------------------------- 19 - 7,340
6 ------------------------------------- 1,080 - 56,500
7 - 8 --------------------------------- 7,650 - 229,000
9 - 12 ------------------------------- 25,700 - 288,000
13 - 16 ----------------------------- 13,300 - 254,000
17 - 24 ----------------------------- 4,060 - 165,400
25 - 40 ----------------------------- 3,640 - 117,000

Защото през третата и четвъртата седмица, скалата започва от 4 и 5. Означава ли това, че с тези стойности е възможна бременност?

# 262
Dori, за съжаление това е изключително нисък резултат за 10 ден. Тази таблица с референти включва резултати и на абнормални бременности, т.е. това ниско посочено ниво сигнализира за наличие на ЧХГ, но не показва дали една бременност е биохимична, резултат от ЧХГ препарат и т.н. За референция на 10 ден при 1 бластоцист моят кръвен беше в стотици и бързо стана в хиляди. Така беше и при спонтанната ми първа и успешна бременност. Имала съм и Биохимична. На 1 ден закъснение беше около 85 и още тогава док се усъмни, че нещо не е наред. Първият път се удвои, вторият почти и после започна да пада.

# 263
Момичета,здравейте пак съм аз 🌸 отново съм в чуденка,защото стойностите ми нарастват много бавно. Бях писала по нагоре че на 5-ден от закъснението бях с ЧХГ 645 mlu. На 7-ми 1012. След това бях на лекар ,тъй като имах леко зацапване(нищо не видя на видеозона),но ми изписа утрогестан,и отново да си направя през 2 дни ЧХГ. Значи направих си нов на следващият ден на 8-ден от закъснението 1178 mlu и този от днес е 1658mlu.. Притеснено ми е ,че не нарастват стойностите както трябва . Някак бавно ми се струва. Вие какво мислите,защото аз май вече взех да отписвам нещата..

# 264
За да изключите извънматочна бременност, посетете отново АГ. При тази стойност би трябвало да се визуализира плодно сакче.
Напълно е възможно и всичко да е наред. Успех.

# 265
Celeste_10 В понеделник имам час при доктор,просто търсих информация навсякъде за бавно нараствощо ЧХГ и не чета хубави коментари,надявам се някоя мама с опит да ми сподели нещо позитивно 🌸🙏  Благодаря ви за отделеното време и май нищо друго не ми оставя,освен да чакам 😣 и все пак ако още някой ми отговори,ще се радвам

# 266
  • София
Дарина, след като на 7ми ден след резултат над 1000 единици не се е визуализирало нищо докторът е трябвало да спомене възможност за извънматочна.С това бавно нарастване нещата говорят точно за това, особенно и с появилото се зацапване. Аз лично препоръчвам по възможност да потърсите второ мнение, прогестеронов препарат не се изписва ако не е потвтрдено, че бременността е в матката.

# 267
Дарина, аз също от опит смятам, че за съжаление нещата не вървят добре. Дано греша.
Непременно отидете отново на преглед, за да се изключи извънматочна бременност.

# 268
Елиза,благодаря ви за включването,и аз смятам че нещата не вървят добре в понеделник ще разбера със сигурност .И все пак със мъжа ми се  надяваме на възможно най-добрият развой,ще пиша допълнително какво е станало.🙏🌸 лека вечер момичета

# 269
Елиза,благодаря ви за включването,и аз смятам че нещата не вървят добре в понеделник ще разбера със сигурност .И все пак със мъжа ми се  надяваме на възможно най-добрият развой,ще пиша допълнително какво е станало.🙏🌸 лека вечер момичета
Дарина, здравей!
Какво стана днес с прегледа?

Общи условия

Активация на акаунт