Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Странни готварски рецепти, на които сте се натъквали

  • 5 330
  • 102
  •   1
Отговори
# 30
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 8 543
Кекс с тиквички е супер, хляб също. Виж, кюфтета от комари вече е странна манджа.
https://www.youtube.com/watch?v=LItNFP7icUw

# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 2 132
Когато бях при баба ми 8-ми клас тя ми разправяше за сладкото от патладжанчета, което правила нейната леля. Беше ми любопитно. Специално, за да го опитам направи 1 или 2 бурканчета сладко от патладжан /трябвало да са съвсем малки патладжанчета, но не намери такива/. Общо взето беше нещо, като сладко от зелени смокини.

# 32
  • Мнения: 5 351
Понеже се споменават и охлювите в темата, за любителите им...
Охлювите е добре да се оставят 2 дена гладни, или да бъдат хранени през това време с трици или брашно.
Така от хранопровода се изхвърлят консумираните остатъци от тревите.
Така се избягва рискът от натравяне заради консумирани отровни треви. Също и вкусът им после е по чист, няма риск да нагарчат например. Особено ако се готвят с черупките  и ориз например.

Преди готвене се накисват във вода с оцет за да се махне слузта. После се слагат да заврат и първата вода се изхвърля.
      От там нататък се готвят според рецептата.
       Прадядо ми някога е отглеждал охлюви, та това се знае в семейството.
     
    ПП : Жабешките бутчета не ми харесаха. Може би не бяха приготвени добре, но бяха жилави, а месото по тях е толкова нищожно малко...

# 33
  • Mediterraneo
  • Мнения: 34 558
Много обичам охлюви. Навремето татко след всеки дъжд ходеше да събира. Един ден гладни под капак, затиснат с нещо тежко, им е напълно достатъчен. Панирани или със спанак и ориз са ми любими. Отдавна не съм яла Sad

# 34
  • Мнения: 8 101
Жабешките бутчета са си бъзикня, то и крилца като ям повече си играя отколкото се наждам ама това не ме спира, нали? Grinning Не са лоши иначе.
Охлюви обичам, ако има и кой да ги приготви още повече ги обичам Grinning Не мисля че аз бих се хванала. Иначе съм яла дори изсушени като пастърма, човекът дето ни почерпи се хвана на бас с половината компания че няма да познат от какво животно е поднесеното мезе. Вярно никой не позна, а беше много вкусно.
Краката на пилето ако са налични винаги ги слагам да врат за супата - то по тях няма какво да се яде, но бульонът е по-хубав. Приятел арменец веднъж ми разказва че в Армения били деликатес и ги продавали в буркани мариновани, той не им е фен и много се чудеше колко им се радват другите.

# 35
  • София
  • Мнения: 538
Много отдавна бабата на ММ правеше ракия от динена кора в една тенджерка на котлона, пригодена по нейн си начин. Не си падам по концентратите, но тази си заслужаваше определено и  понякога се включвах ... Ароматна и мноого пивка - не те зацепва за гърлото. Ама защо не взех рецептата - ето това не знам.

# 36
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 8 543
Сухоземните охлюви са ми гадни, но ям морски, поне са натурално измити 😁


И блатни водорасли ¯\_(ツ)_/¯


Като рецепта рядко намирам нещо тотално странно, но наскоро попаднах на хлебчета със стафиди и розмарин,  пиле с ягоди, крем брюле с вино, които мисля да пробвам някой ден.

# 37
  • Мнения: 1 172
Месо от диво прасе с шоколадов сос. Rolling Eyes Не съм опитвала, но ми звучи много странна комбинация. Иначе има доста рецепти.

# 38
  • София
  • Мнения: 1 224
Месо от диво прасе с шоколадов сос. Rolling Eyes Не съм опитвала, но ми звучи много странна комбинация. Иначе има доста рецепти.
Аз съм яла свинско със шоколадов сос и е много вкусно. Така, че това не ми е толкова странно.
Но кюфтетата от комари са извънземни...

# 39
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 8 543
Мексиканският сос моле е с тъмен шоколад, въобще в тази част на света се слага, но то си е само какао, не е млечно-захарно. Някой ден ще пробвам и това, може би с пиле. Както и чипс и шоколад. Или ванилов сладолед полят със соев сос или със зехтин. Ягоди с оцет и захар. Банани с бекон. Шоколад с бира Гинес ядох веднъж, няма да повторя, дава горчив привкус, но тези другите изглеждат доста по-добре.

# 40
  • Sofia
  • Мнения: 23 734
В “Черешката на тортата” Емил Кошлуков беше предложил ягоди топнати в черен пипер...гостите ги одобриха.
И аз си направих,харесаха ми 😋 и не се усеща изобщо пиперът 🤔

# 41
  • Мнения: 61
Според мен са странни и традиционните от векове за перуанците, така наречените сушени картофи. Традицията за съхранението на картофите за по-дълъг период от време идва още от индианците обитавали някога Перу. По нататъчните периоди в Перу нямали хладилници и така запазвали картофите. А след това се превърнало просто в традиция и до днес. Продават пакети по 500 г. със сушени картофи. Готвят ги на яхния с говеждо, свинско или основно с говежди бял дроб.

Друго по-странно поне за мен е бразилския кекс с черен боб и галета. Като на 4 яйца слагат 2 ч.ч. захар.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 21:51 от Dresly

# 42
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 8 543
И китайци и японци също правят сладки неща от боб, готино е, на пюренце и става разкошна плънка за сладки, ако не знаеш какво е няма да се сетиш за боб.

# 43
  • Mediterraneo
  • Мнения: 34 558
По нататъчните периоди в Перу нямали хладилници и така запазвали картофите.

Че кой съхранява картофи в хладилник?

# 44
  • София
  • Мнения: 4 269
И китайци и японци също правят сладки неща от боб, готино е, на пюренце и става разкошна плънка за сладки, ако не знаеш какво е няма да се сетиш за боб.
Една позната с мъж виетнамец веднъж ме черпи с бонбони от боб. Нещо като лакта и бяха вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт