Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Странни готварски рецепти, на които сте се натъквали

  • 5 330
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
  • Мнения: 3 665
Като казахте рапани - в Южна Америка има популярна салата с пресни рапани,които не са сготвени - нещо като севиче. Аз не съм опитвала,понеже не консумирам продукти,които не са преминали термична обработка,но в заведенията си ги държат в аквариуми и вероятно ги убиват малко преди приготвяне.

# 16
  • София
  • Мнения: 4 269
Много обичам салата, поне аз така му казвам, от морков, червена чушка и прясна краставица и от тънките китайски спагети. Ако ще ям само това, запарвам едно пакетче спагети без подправките, нарязвам зеленчуците (1чушка, 1 морков, половин краставица) на малки тънки пръчици, дълги 2-3 см и подправям с олио, оцет и сол. Много върви и със слънчогледови семки. Рецептата я видях, че по принцип е с оризови спагети, но не ми харесва така и слагам обикновените.

# 17
  • Мнения: 61
В Перу доста често си готвят морско свинче. Предлагат го дори и по ресторантите. Имат дори ферми в които отглеждат морските свинчета, има ги и по магазините. Най-често ги пържат или пекат на фурна. В рецептите винаги отбелязват, че ако морското свинче е домашно, то първо трябва да бъде ощавено във вряща вода, за да сте премахнат космите. След това само се изкормва и се почиства под течаща вода, но не му режат главата, лапите или краката, цялото. Запържва се в 2-3 с.л. краве масло, добавя се лимон и риган, и го изпържват в тенджера за 3-4 минути от всяка страната. А може и на фурна. Обикновенно едно морско свинче, е за две порции. Поднасят го с гарнитура. Една приятелка беше отишла в Перу, отишла в местен ресторант поръчали си морско свинче,  като и го поднесли едва не припаднала.  Развикала се, че й дали пържен плъх. А те и отговорили г-жо това е морско свинче то си е вид плъх.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 22:11 от Dresly

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 23 734
И плъхове се ядат 😬
Много са ми интересни кулинарните предавания за странни храни по света.Повече от нещата не бих ги пробвала дори 🤐
...но веднъж гледайки пак тв,ми се приядоха пържени скакалци 🤣

# 19
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 3 379
Дъщеря ми беше попадала на видео в ютуб на две сестри (дали китайки не бяха? Не помня, но азиатки със сигурност) и ужасена ми показа как готвят кози крака. Още по-ужасена беше като разбра, че не само знам как се готвят, ами и съм изяла значително количество в детството си 🤣🤣🤣 Но аз съм от поколението, научено, че каквото става за ядене в животното - се яде, не се хвърля. В днешно време особено западния свят е презадоволен с храна и разхищава. Но все още има места на планетата, където ядат от морски свинчета до скакалци просто защото... Няма какво. Единствено не приемам да бъде убита рибата-балон, тъй като това не е глад, а гъзария.

# 20
  • Sofia
  • Мнения: 23 734
Какво им е на козите крака?!
Ядем редовно козе 😋
На мен ми се ядат кокоши,никога не съм пробвала,а не мога да намеря никъде по магазините.
Виждала съм само в зоомагазините,едни тъмнички,явно опушени..но за кучета😁

# 21
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 3 379
Доли, виж по фермерските базари. И да няма, тия дето продават пилета могат да ти донесат. Варени в супа са страхотни!

# 22
  • Мнения: 2 770
И просто сварени са си супер вкусна занимавка- чистенето им преди това е малко гадно.

# 23
  • Sofia
  • Мнения: 850
Крака, не бих яла пилешки. Навремето баба ни ги ядеше, когато заколи кокошка и направи супа, но казваше ние да не ги ядем, защото да не лъжем Simple Smile
Иначе свински крачета на топла пача много обичаме

# 24
  • Sofia
  • Мнения: 23 734
Аз знам,че който е ял кокоши крака не може да лъже и да пази тайни 😁

Вчера ми попадна кулинарно предаване на Джада/италианка/ и направи сладко с ягоди и домати 🤔 ,то домата се води уж кисел плод,но ми се видя странна комбинация...после го намаза на препечени филийки и отгоре гарнира с нещо солено,май прошуто...

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 850
Майка ми също правеше сладко от зелени доматчета и мармалад от червени домати. Аз съм правила само от зелени доматчета. Не е лош, но може би трябва да му се сложи индрише или ванилия, че няма аромат. А мармалада е вкусен, пролича на шипковия, но червен.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 16:35 от Ani Ka

# 26
  • Sofia
  • Мнения: 23 734
Яла съм сладко от едни зелени малки доматчета с много семки,странно е,но е и вкусно.От червени домати не си спомням да съм пробвала.
Показаното беше от ягоди и домати🍓🍅

# 27
  • Аз ще се вмъкна в теб, ще разбъркам в теб, ще разхвърлям душата ти аз, ще се влея във теб, ще кипя във теб, ще взривя покоя ти!
  • Мнения: 3 321
Мойта баба правеше сладко от всичко... Най-странното ѝ беше от тиквички. Не тиква Flowers Jack O Lantern , ами тиквичка...
Ама то с много захар, всичко е вкусно Trollface

# 28
  • Sofia
  • Мнения: 23 734
Преди години се изненадах на сладка баница с тиквички.Пробвах без да разбера с какво е и много ми хареса.Редовно започнах да я правя и всички я харесват.
Става и в солен вариант със сирене 😋

# 29
  • Бостън
  • Мнения: 11 682
Пържена краставица е абсолютно неотличима от пържена тиквичка, сетих се покрай сладкото от тиквички!

Общи условия

Активация на акаунт