Мама е нетърпелива ЯНУАРЧЕ да повива!

• 11 581
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Цветомира Георгиева - стр. 86! smile3534 newsm53

Сори. Разконспирирана си!

Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 196
Как да не се радва човек на нашите медийни звезди. Браво, мами!
А виждам, че и бебеците един по един взеха да се показват. Поздрави за Анита! Да са живи и здрави.

# 197
  • София
Ами явно не е...даже на една лекция, мисля д-р.Григорова беше казала, че екипа е достатъчно добър, за да реагира при алергичен пристъп, който между другото, не е изключен дори изследването за алергия да е отрицателно. Защото се олучава така, че при теста се образуват антитела в организма и при следващо съприкосновение с медикамента се изявява алергията чак. Мисля че повечето доктори в Тината не правят тест за алергии.
DaVinci, на кое дата влизаш?

# 198
  • София
момичета, някоя от вас да знае къде мога да намеря шаблони за украса на прозорци - дето се пръскат със спрей  newsm12

Ами там, където продават спрей. В момента това е всяка сергия и сергийка, както и всички магазини от типа "Всичко по 1 лев" и т.н. Ако търсиш нещо по-така, различно от стандартната елха и Дядо Мраз, можеш да потърсиш по МОЛ-овете и специализираните магазини за коледно-новогодишни украси и дрънкулки.  newsm10 Всяка година се чудя от къде се пръкват толкова много магазини и къде изчезват малко след празниците!  Thinking Това е някаква мистерия за мен!

sanlivka, аз уж бях с нисък хемоглобин. Ама не много нисък - 113 ми е. Направихме изследване на стойността на желязо в кръвта, което се оказа в норма. Така че аз не пия нищо за  тази "лека анемия". Ще мине след има-няма месец!

Името не беба е оставено в мои ръце. Татито заяви, че това е мое право (и отговорност). Аз имам 2 имена, между които се колебая. Мисля си, че ще знам със сигурност, когато беба се роди и я видя за първи път. Тогава ще знам как е името й.
Лекторката днес какво ви разправя за имената? Аз съм чувала, че не било хубаво да кръщаваш дете на починал човек. Тя какво каза по темата?
Бабини девитини, ама все пак ми е интересно!

# 199
  • София
Аз съм чувала, че първо дете не трябва да се кръщава на починал човек. И на мен ми е любопитно какво е казала лекторката.

# 200
Мамчета почвам да гладя последната партида детски дрешки и после ще ги подреждам ( като доде леглото,де).Измиох си чАниите и сИга ша гладя....
Аз съм чувала, че първо дете не трябва да се кръщава на починал човек. И на мен ми е любопитно какво е казала лекторката.

И аз така знам,но браточедка ми кръсти малкия на баща си-каза,че е питала в Бачковския манастир и там попа й казал,че само първото дете можело да се кръсти на починал човек.

# 201
Лекторката каза, че няма проблем да се кръщава на починал, стига да не е починал в последните 40 дни...Каза също така , че и църквата позволява(без значение дали е първо или второ дете)

# 202
Нимче 10х. Довечера с татито ще прескочим до Пикадили да видим дали ще има шаблони. На Илиенци видяхме само спрейове...

# 203
Честити бебчета на Ани_ta.Да са и живи и здрави !  bouquet
И УРАААААА  за януарките!  ura
Сега се връщам от лекар! Според ехографа бебката тежи  3.700, а главичката и е 10.2 см. Док каза, дупе да ми е яко, ще има яко напъване  Shocked  . По тоя повод се навиках едно хубаво на мъжа ми как е могъл такова голямо бебе да направи, наревах се, после пък се радвахме, че ще имаме малка пухкавeлка...май хващам гората вече  Mr. Green  .....не знам, дали едно малко ще ме оправи вслучая.

Относно имената-чувала съм, че първо дете не бива да се кръщава  на починал, за да не го застигнела същата съдба, да нямало същата карма и подобни суеверия и бабини дизитини. Лично аз не вярвам в подобни неща. 

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 15:29 от moppie

# 204
  Здравейте,мамчета!Вие обсъждате нещо съвсем различно,от това,което на мен ми се върти в главата.
   Сега погледнах "кльукарника" и видях темата за медсестрите в Либия.
    Тъкмо вчера си давах кръв за изследвания и ми направи впечатление(за съжаление вече не и за първи път),че сестрите и лаборантките,които се занимават с това не спазват едно много важно правило:за да  се предпазиш от заразяване и пренасяне на СПИН трябва да работиш със всеки пациент,като с потенциален вирусоносител
    А те работят без ръкавици,без да си мият ръцете след всеки пациент,даже и не си бършат пръстите със спирт(най-лесното),преди да се захванат със следващия.
     Замислих се....една такава лаборантка,не дай си Боже,ако зарази някой,дали  ще бъде обвинена в умишленно заразяване?Или ще и се води неумишленно?Почти никъде не видях да се спазва горепосоченото правило.Уви!

# 205
  • София
Пак към позитивната тема - на стр. 86 (сп. 9 месеца) над пожеланието на Ним се вижда и Бойка - моята художничка и наша бойна другарка от у-щето!!! И то по темата за пазаруването... - тя до последно се чудеше какво се купува и ние я съветвахме...  newsm47

За протокола - аз съм Ива Петкова от стр. 28... гледам, че и другата ми адашка пак присъства успоредно с мен по тези изяви...

# 206
Ами явно не е...даже на една лекция, мисля д-р.Григорова беше казала, че екипа е достатъчно добър, за да реагира при алергичен пристъп, който между другото, не е изключен дори изследването за алергия да е отрицателно. Защото се олучава така, че при теста се образуват антитела в организма и при следващо съприкосновение с медикамента се изявява алергията чак. Мисля че повечето доктори в Тината не правят тест за алергии.
DaVinci, на кое дата влизаш?
След Коледа, ама разни роднини ми вкараха суеверия в главата, та няма да казвам точната дата. Не, че не е ясно горе-долу де, не са много дните след Коледа  Wink

# 207
Наистина лаборантките действат без предпазни ръкавици. Даже като ми вземаше кръв една "маркира" с дългия си нокът мястото , където да постави иглата на ръката ми, понеже не се виждаше вената Shocked.
Аз ги гледам къде пипат и дали вадят нови, стерилни игли.

Списанието не успях да го купя днес, защото пазя леглото. Утре ще го потърся, да ви видя, вас, нашата гордост bowuu

# 208
  • София; Дружбето
И аз не успях да си купя списанието, където питах все го нямаше #Cussing out Утре надявам се да ви видя и пожеланията и коремчето на Ивонска. Мен ме е хванала вълна чистене Mr. Green та съм се разшетала. Не че личи, ама изпитвам вътрешно удовлетворение Joy

# 209
  Май всичките суеверия важат дотолкова,доколкото вярваш в тях!
  Има народи които предпочитат да не кръщават бебето на жив роднина,защото ,ако в семейството има двама с едно и също име,единия от тях ще бъде прибран от Небето(мисля,че това важи за Полша,а може и за още някъде).
  При други...пък,не можело на починал да кръщаваш....
  И при всеки народ ще се намери доказателство,обясняващо защо не може.....
  А съм сигурна,че има противоречащи суеверия и при един и същи народ...
  Що им се връзваме,хора?

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 16:00 от ejkajujka

Общи условия

Активация на акаунт