Любители на котки - Тема 179

• 29 593
  • 774
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Гледам, че в Асеновград си имат инхалационна упойка... Rolling Eyes С инхалационна какви бяха страничните ефекти?
По принцип е по-добрата, но за нея се доплаща. Може по всяко време да се прекъсне подаването на газ и да излезе от упойката. Това беше много важно за Наско, защото очакваха, че може да има усложнения с дишането заради астмата. После беше като надрусан. Simple Smile Не случайно е райски газ. Simple Smile След обикновената упойка са сънливи, залитат, а Наско беше превъзбуден и свръх активен. Изобщо не лягаше, а само обикаляше. Яде почти веднага, защото търсеше много настоятелно храна и се изнерви допълнително от липсата ѝ. Simple Smile

# 136
  • София
Мисля и моите бяха с такава упойка. Обясняваше ми ветеринарят за маски и т.н.
Не знам дали са ми взимали пари за упойката.

# 137
Здравейте любители на котки!
Може ли, малко помощ и мнения?
Искам да си взема - осиновя коте, което да отглеждам в апартамент.
Виждам, че се предлагат много такива спасени от улицата. Може ли, да ме посъветвате, как е по-добре, малко коте или голямо на 1г и повече? И още женска или мъжко е по-добре? Ако е малко на каква възраст трябва да е, за да може д се отглежда самостоятелно, без майката? Благодаря предварително!

# 138
Здравейте любители на котки!
Може ли, малко помощ и мнения?
Искам да си взема - осиновя коте, което да отглеждам в апартамент.
Виждам, че се предлагат много такива спасени от улицата. Може ли, да ме посъветвате, как е по-добре, малко коте или голямо на 1г и повече? И още женска или мъжко е по-добре? Ако е малко на каква възраст трябва да е, за да може д се отглежда самостоятелно, без майката? Благодаря предварително!
Направете едно предколедно добро дело - спасете бездомниче. Hug
Ако е малко коте, трябва да е на два месеца поне, за да може да се храни самостоятелно.
Дали малко или по-голямо, няма значение. Имам четири спасени от улицата на различна възраст. Всяко ще се научи на хигиенни навици.
Дали мъжко или женско коте, също смятам, че няма значение. Просто ако е на 7-8-9 месеца е задължително да го заведете да ветеринар за кастрация независимо от пола.
Всяко коте е прекрасно същество, което ще отговари на Вашите грижи, обич и внимание с много обич, топлота и  игри.
Дори в началото да не Ви се струва точно така, с времето ще се убедите. Grinning

# 139
Задължително заведете на ветеринар като го вземете, да направят тестове за вирусни заболявания. Да се обезпаразити, да ви посъветват каква храна да давате.
Ние също осиновихме, нашият сладур е гушлив, но и хаплив, играе си, хапва, късмет имаме, че не дере мебелите, пишка където трябва (с две, три изключения в началото).

# 140
Здравейте и от мен,приема те ли нови попълнения  😉
Един слънчев ден ,преди месец се появи на вратата ни ,не сме мислили никога да си взимаме котка,но както винаги животът ни поднася изненади 😍
Казва се Меги , около 8-9-10 месечна не съм сигурна точно,обезпаразитих я, макар, че съм сигурна ,че е била обезпаразитена защото изглеждаше като домашна котка, беше много чиста ,пухкава ,нахранена , но явно някой ни я подхвърли , защото там където живеем на морето котки нямаме в околността, тъй като има много чакали наоколо.
Та предстои и кастрация и поради тази причина,днес звънях на две три места , да питам за цени и т.н ,като на едното ми предложиха лапароскопска такава
В интернет обаче прочетох,с този метод се махали само яйчниците ,вярно ли е ?
Със сигурност е по щадяш метод ,но дали това е достатъчно /само яйчниците /,за да няма занапред  проблеми?
Някой наясно ли е с този метод?
А тези предварителни изследвания задължителни ли са преди кастрация?
Предлагат ми кастрация и от общинската програма , но там не пускали  изследвания ,само преглед и това е,говорих със жената от програмата и ми каза, че до сега са нямали никакви проблеми и усложнения.
Незнам какво да правя , в момента нямам150 лв , защото толкова ми искат от двете клиники и освен ще трябва да изчакам,ако не искам по програмата ,а пък в същото време не ми се иска да се разгони и тези дни ще се побъркам от мисли....

# 141
О, каква прекрасна дундичка Меги! Heart Eyes
Може ли да попитам за кой град става въпрос? За лапароскопска до сега не е ставало дума в темата. Та, ми е интересно, къде са стигнали до такова ниво...

Ами, аз днес звънях пак в тая асеновградска клиника и изрично питах за упойката и цената. Ми, 95 лв с инхалационна упойка. Котката се събуждала до 2 часа след операцията.

И всъщност, звънях и на Карагьозов, за да се откажа от услугата им и записах час при д-р Шишков. Някакви лични мнения за неговата работа и клиника или кабинет ли е, нямам представа...? Rolling Eyes

# 142
Много сладка пуфла ❤ даже така хубаво големичка ми изглежда 😊за съжаление съвет за женско коте не мога дадам... а какви изследвания? То и ваксини трябва

# 143
  • София
Аз пусках изследвания на Дейзи веднага след като я прибрахме у нас. Преди кастрацията (поне 10 дена по-рано) трябва да се обезпаразити.
Много сладка таз дундичка. Вижда ми се доста голяма.

Моята кифла е на 7м, слаба и дълга.

# 144
Благодарим за комплиментите Heart Eyes
Много ми е мекичка и пухкава , иначе тежи вече около 2,700 , в началото се унасях с храната и корема и ставаше един голям Frowning но сега и я претеглям със везна.

В Несебър ми предложиха лапароскопска,малко ме озадачи , защото пък  в Бургас в една от хубавите клиники ,не правят лапароскопска ,а обикновена  Thinking
И тогава се  замислих ,абе да не би да вземат да ми  се учат на котката ,ей такива неща......
За ваксините също четох и сега не знам преди кастрацията ли трябва или след ?

През две седмици и давах хапчета за обезпаразитяване,последното беше на 9.12

# 145
Добре че ми напомнихте за обезпаразитяването... Благодаря, Ан Мари!

# 146
Ей ви едни мустаКи от Сина

# 147
  • София
Прекрасна дундичка Меги! Не бих предположила, че доскоро е била на улицата! Heart

И аз не знам нищо за лапароскопските кастрации, но котката на дъщеря ми е с махнати яйчници. В Германия била такава практиката. Свързах се и с мой роднина ветеринар, който работи там и ме успокои, че за толкова години не е имало проблем с оставащата матка. Един вид се "съсухряла" (мой израз Wink) и не създава проблеми. Надявам се Aila да се включи, защото тя много държеше да махнат на Шепичка само яйчниците. Може би е чела доста по въпроса, за да го иска.

Колкото до безплатните кастрации, не е толкова страшно. Опитни са. Но има една подробност- резват им крайчето на ухото, за да се познават на улицата кои са кастрирани. Не знам дали биха се съгласили да не го направят. Изследвания е хубаво да има, за да се знае какво е състоянието на котето, но аз съм кастрирала 6 котки и само на Наско и Преслава са правени. Боги и Киро ги прибрах в момент, в който нямах големи възможности, а не биваше да чакам. Бяха около 6 месечни. В самата клиника не настояваха и рискувах.

MJJ7, и аз съм спасила котки на различна възраст. Нямам проблеми с хигиената. Рижко го прибрах, когато беше на 7 години. В момента е най-домашната котка от петимата. Simple Smile Моето лично мнение е, че мъжките са една идея по-мързеливи и поне моите винаги са били по-гальовни. Но е до характер. Проклетията ходи и при мъжете, и при жените. Joy Може би ако вземеш котка от тези, които се предлагат за осиновяване, ще се знае нещо за характера на котето. Но винаги има вероятност и да попаднеш на некоректни хора. Аз бих взела само коте, което някой е спасил, а не такова, което е развъдено от безотговорни хора, защото им се е приискало котката да роди. Sad А ако вземеш някое направо от улицата, то ще се личи, че иска да бъде домашно. Не всяко коте търси контакт с хората. Дивото няма да се даде току-така.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 21:45 от Тaня67

# 148
Меги е голяма сладурана. Добре е да се ваксинира максимално бързо.
И не я пускайте да излиза навън преди кастрацията, защото може да се прибере бременна.
Замислих се за нещо. Има ли около вас украински бежанци? Ако има, може да е била тяхна и да нямат възможност повече да я гледат. Имаме си вече един украински красавец в темата.

# 149
Много е хубава и миловидна Меги!

Мен ме гледат лошо, че не съм сервирала вечеря

Общи условия

Активация на акаунт