Любители на котки - Тема 179

• 29 611
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте любители на котки!
Може ли, малко помощ и мнения?
Искам да си взема - осиновя коте, което да отглеждам в апартамент.
Виждам, че се предлагат много такива спасени от улицата. Може ли, да ме посъветвате, как е по-добре, малко коте или голямо на 1г и повече? И още женска или мъжко е по-добре? Ако е малко на каква възраст трябва да е, за да може д се отглежда самостоятелно, без майката? Благодаря предварително!
в тази тема, по-скоро си гледат техните домашни любимци и си се кефят Simple Smile
Не, че съм голям спец, но, аз като тебе търся котка  и обмислям откъде да купя.  Ще ти кажа от това, което съм чела от продавачите: продават ги на 12-16 седмици, сигурно на тази възраст са отделени от майките. За  мен, по-добре е малко, за да си свикне с вас. Изгодата за по-голямо е, ако го вземеш кастрирано, за да не се занимаваш с това. Кастрират ги към 1 год възраст. Мъжко или женско - все едно, женските са по-своенравни и независими, а котараците са по-любвеобвилни (мое мнение). Иначе, ако не са кастрирани, мъжко не взимай, че ще маркира територия и ще мирише.
Скоро намерих някакви групи за осиновяване, но не съм запозната какви са им котетата, ако имаш сайтове, където мога да разгледам,  ще съм ти много благодарна.

# 166
Pepina, женските се кастрират по-рано. Не знам какво точно имаш предвид с първото си изречение, синтезирана информация по всяка тема има в първия пост. Няма по-добре между малко и голямо или женско и мъжко.

Amynka, действай и не го мисли, за мен е голям плюс , че предлагат инхалационна, аз много се чудих за Ади, но ми искаха много пари отгоре, а в София така или иначе е скъпо.

Радвам се много за Наско и стискам палци да се възстанови бързо и напълно, много е сладък така с тумбака Blush

# 167
Мойто само ме намери. Бяха двечки братчета, една позната коткарка ги спасила, но тя вече имаше три, и ми ги предложи. Предишният ми писан си беше отишъл година преди това. Та ги осинових, бебета, малко дивички, тя се съмняваше, че са ги биели нещо, не помня... много се криеха. Братчето му така и не се социализира, а и бързо се разболя, кръвта му стана прозрачна, измъчи се, според ветовете беше нещо генетично... много ми разкъса сърцето тази душица... спях до него, надявайки се да се излекува, издъхна пред очите ми часове, след като ми предложиха да го приспят, но пусто сърце не ми даде... докато другото след няколко дни се усети, че не съм враг, и стана най-слънчевото и гушливо коте, самичко дойде при мен, оттогава не се отлепя. Същият огромен писан, който ви показвам на снимките. Така че аз не разбирам от осиновяване. Иначе ако си давах воля на сърцето, всяко самотно коте в стъклена клетка в магазин, и всяко мяучещо на улицата бих прибрала, ако можех...

# 168

в тази тема, по-скоро си гледат техните домашни любимци и си се кефят Simple Smile
Не, че съм голям спец, но, аз като тебе търся котка  и обмислям откъде да купя.  

Joy Ти чела ли си заглавието на темата? Не е "Продава се котка".

Иначе, щом има търсене, има и предлагане. Wink

Една Съни 9-годишна, умна кат куче, обожава да се умилква и да се гуши, обожава да ти говори, да ти мърка като трактор, обича да командва, напълно кастрирана и ваксинирана. За без пари. Не дере, не хапе и не бута сувенири. Само малко зъби ѝ липсват, но омита всякаква храна. А, да, щях да забравя! Веднъж е падала от 6-ти етаж, ама няма травми. Майка ѝ замина "на" Германия и любезно ми я върна след 8 години гледане като принцеса (взе я на 4 месеца от моя обява). Като кръгла топка ми я връча. Сега е като фиданка. Нямаше как да я оставя навънка да се оправя кралицата, фенка на Уискас. Уискаса отдавна го забрави. Научи се, че каквото има за другите - такова и за нея. Ако искаш, ще ти пратя още снимки. Не за друго, ами щото никой не я иска. За това е при мен, в дом с още доста котки.

# 169
  • Свети Влас
Момичета, имам въпрос- тези, които са поръчвали от Алито, доволни ли сте от котешките катерушки, как са дошли и има ли мито.
Благодаря ви !
Харесах тази катерушка, пише, че е 27 лв, но има доставка от 22 лв.

# 170
  • София
Много сте хубави всичките, а Наско е сладкиш ❤ златни сте! А доброто винаги се връща 🍀 може и да пишете да помогнем за сметката на Наско?
Благодаря за поздравите.
За предложението също, но нямам нужда. Просто не очаквах такива разходи, за това мяу, а и не планирах да стане домашно и да се привързвам много. По-скоро се чудя какво да го правя след като надявам се се излекува. Вкъщи няма как да остане, евентуално зимата, но пак ще е с уговорки. Иначе е много миличък, гушлив и мъркащ Simple Smile
Днес се умилкваше дори на лекарката, която редовно го тормози и му бие инжекции и съвсем добре и без мрънкане изтърпя поставянето и на двете инжекции от двете страни. Това ако беше Страх изобщо не си представям как щеше да стане и със сигурност нямаше аз да го държа Simple Smile
Освен това да го похваля Наско, че вече си ползва само тоалетната, като след като свикна с бентонита постепенно му насипвах от царевичната постелка и в момента и той е само на царевична. Тъй като неговата тоалетна стои в банята ми е супер по-лесно да си изхвърлям всичко в тоалетната, вместо да се занимавам с бентонита и да се притеснявам от излезлите извън тоалетната парчета.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 21:22 от Aila

# 171
# 172
Габриела, няма да има мито защото ще дойде от чешки склад

# 173
  • София
Момичета, имам въпрос- тези, които са поръчвали от Алито, доволни ли сте от котешките катерушки, как са дошли и има ли мито.
Благодаря ви !
Харесах тази катерушка, пише, че е 27 лв, но има доставка от 22 лв.
Цените са доста заблуждаващи. 27 лева е онова нещо, което прилича на кактус/дърво. Предполагам, че не това си харесала. 44 лева е стърчащия стълб, който е само за точене на нокти. Останалите са поне 99 лв. А катерушката, която е в заглавното клипче, май изобщо не се предлага. Не я видях сред предложенията.

Иначе от черния петък някой си купи катерушка, но не помня кой беше. Може би беше nоragami. Не се похвали дали е според очакванията ѝ.

Сега видях, че nоragami писа. Simple Smile Доволна си от покупката, така ли?

# 174
Ами, Таня, аз скоро ще се местя в Белгия барабар с котките (ще ви тормозя за съвети като стане време), та я оставих в кашона, както си е да я нося. Отделните части изглеждат добре, не по-различно от сегашната им драскалка, само цената беше друга. По спомен 70 лв + 25 доставка , пак от чешки склад, за 153 см дърво на няколко нива с една хралупа и едно ниво с бордер. В петък я поръчвах, в неделя беше в България
Това е моето

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 21:20 от noragami

# 175
  • Свети Влас
Благодаря, ще си помисля.

# 176
  • София
По време на черния петък и аз купих на нашите от Емаг. С намалението + кодове я докарах до 70 лв. и безплатно вземане от мола. На практика липсва само най-горното стъпало на катерушката на nоragami, но има стълбичка между първия и втория етаж и дупка за висящи кореми. Joy И най-интересното е, че е с 24 месеца гаранция. Според вас какво включва? Моите са големи унищожители. За две години ще ѝ разкажат играта. Joy

Ето тази е - https://www.emag.bg/katerushka-za-kotki-mellow-didi-55x55x120-sm … 9787/pd/D8D842BBM    120 см

Има нещо, което ме изненада приятно. Долните крака са по-високи от досегашните и вече всички точат нокти там. На предишната само Боги си ги точеше. Явно им е било ниско. Съветът ми е като избирате, да гледате и за височината на стълбовете. Тези са по 50 см.

Сетих се още нещо. Точат си ноктите само на краката, които са увити със сезал. За предпочитане е повечето стълбове да са такива, а не обвити с плюш.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 22:44 от Тaня67

# 177
  • Свети Влас
Тани, благодаря !

# 178
И аз искам да вземам катерушка за Таласъма. Ние също ще се местим, та тогава ще избираме и купуваме. Ще имам предвид съвета на Таня за височината на долните крака. Дай боже да финализираме сделката и Блеки ще е най-доволен от преместването. Ще си има двор Heart Eyes Понеже къщата е в подножието на планината говорих с ветеринарите и ми казаха в началото на януари да му бием ваксина против бяс, а февруари годишната ваксина ще е петвалентна. От март ще може да си ползва двора. Тогава ще ми трябват съвети за смесения котешки живот Grinning За сега сме му взели нашийник, на който има QR код, на който има информация кой е той, къде живее и моя номер. В последствие ще сложим и името му + номер за връзка. Слагаме му го за 5-10 мин. на ден, за да свиква с него.

# 179
  • София
Страх и Шепа също са с петвалентни ваксини, заради това, че излизат и навън, но противобясна ваксина засега не са им правили и няма да им слагам. Освен ако не се наложи да пътуват навън.
Но и при нас къщата, където ги водим лятото е заобиколена от други къщи и няма гори наблизо.

Общи условия

Активация на акаунт