Любители на котки - Тема 179

• 29 617
  • 774
  •   1
Отговори
# 180
Наистина порасна сякаш изведнъж Тобчо.И е толкова артистичен вече с всичките си пози 😂.Определено йогите могат да му завидят.Някой път в поза ще ви го покажа.Манди и тя колко козина е пуснала.Много пухкава е станала и ти идва от вътре само да я мачкаш, но тя вече не обича.И двете котки не обичат да ги снимаш и леко е трудно със снимките 😆

Какво се случва с кастрирана котка, която се храни с обикновена храна ?

# 181
  • София
Какво се случва с кастрирана котка, която се храни с обикновена храна ?
Същото, което се случва и с некастрирана. Joy Ако яде много, дебелее. Simple Smile

Храни ги с нормална храна и ако видиш, че започват да дебелеят, тогава мисли за храна за кастрирани. Wink

# 182
Според мен зависи от котето и активността му. Блеки е кастриран март и тежи толкова, колкото и преди кастрацията, 4.250 кг. Взимам му храна за котки над 1 година, много рядко за кастрирани. Той си харесва най-много Beauty на Concept for Life. Тя е за красива козина. Яде три пъти на ден, сутрин и вечер по един пауч, 85 гр., на обяд супа и малко лакомства или гранули, които са на игра, хвърляш и той ги гони или му искаш да ти даде лапа, в замяна на лакомство и той дава Grinning

# 183
Покрай черния петък им поръчах много храна.Навсякъде четох, че е препоръчително мъжките да се кастрират след годинката така мислих и аз да направя.Той прави май месец година, но ако заживее в апартамент преди годината май ще ми се наложи предварително да го кастрирам и ще имам обикновена храна и затова питах.

# 184
На моите сухата им е за кастрирани, мократа - както падне. И на мен ми казаха ветеринарите, ако почнат да качват, тогава да сменям. Виж за бебешката храна бяха категорични, че не трябва след годината, защото товари черния дроб на зрели котки.

Танче, супер е! Даже май и повече ми харесва, ама каквото такова, миналата издържа около две години, та след две години - пак Blush

Аз заради пътуването ще им сложа противобясна. Вероятно със самолет ще пътуваме, надявам се да не го преживеят твърде тежко. Много исках и да ги ваксинирам със седемвалентна, но Мини пита вместо мен и явно не ги внасят още. Ще съм благодарна на glizkoza и red_soul, ако могат да ми дадат някакви съвети за пътуването. За първи път ще ми е, до Брюксел ще пътуваме като полета е 2,50 с България Еър. Вероятно ще съм с брат ми за да може и двамата да са в салона с нас. Чип и паспорти знам, че трябва, знам че и трябва предварително да резервирам, защото е до две животни на полет. За клетките не успях да се ориентирам, какви трябва да са. Всякакви съвети приемам - и за подготовка, и за полета, и за там. Преместването от единия в другия апартамент преди два месеца беше много лесно, защото са си двама и си пазят страх, но за пътя се притеснявам много.

# 185
  • Бургас
Вижте каква хубава клиентка.

Оставих едно пакетче храна за бездомни котки вкъщи.
Хари го намерил и ял.
Оставих му го, щом му харесва.
Ама забравих за ей това сладурче да взема храна.
Ще му купя по-късно.

# 186
  • София
Не мога да се сдържа, да не се похваля.
Наско изглежда страхотно. Диша съвсем спокойно, няма нищо общо с дишането преди да отиде на стационар вторият път. Мърка, играе си, хапва. Изглежда като напълно здрава котка Simple Smile
И сега едно оплакване, мяу е решил, че ще ака в тоалетната, но ще пишка до нея при канала. Добре че не е пак на някой диван, но се надявам да се откаже от тази си идея. Измих хубаво, но има ли с какво да напръскам пода примерно на банята, така че да го откажа от тези му идеи, преди половинката съвсем да изгуби търпение?

# 187
Айла, аз мисля, че си избързала малко със смяната на бентонита. Дай му време да си ароматизира легена за тоалетна, а това става като драска по него. Тази царевичната предполагам е по-лека за копаене от бентонита?

# 188
  • София
Вкъщи "спасявам" елхата, засега успешно, със спрей за отблъскване. Пръскам леко през 1-2 дни. Би трябвало да действа на всякакви повърхности.

# 189
Аз така спасих йога постелката със спрей воден разтвор с няколко капки оцет и лавандула, но се оказа, че има противоречува информация за лавандулата и котките... досега на писан нищо му няма иначе, рецептата я взех от йога инструкторката, която пък има кучове... и реално предпочитам така да я почиствам, вместо с химия

# 190
  • София
Айла, аз мисля, че си избързала малко със смяната на бентонита. Дай му време да си ароматизира легена за тоалетна, а това става като драска по него. Тази царевичната предполагам е по-лека за копаене от бентонита?
Ми аз отдавна му го смених и с дни си го е ползвал само него и за пишкане и за акане, като и сега продължава да си го ползва за акане. Не знам защо тази вечер е решил  да пишка само на пода в банята. Другата работа си  я прави в тоалетната, така че не би трябвало да му е проблем самата постелка и тоалетна, тъй като не я отказва изцяло. Ще го следя днес да видя дали ще почне отново и за пишкането да ползва тоалетната и тогава ще реша.
Спрей може да видя дали има откъде да купя, но надали ще е днес.
Не знам дали защото гледа от Страх и Шепа но и Наско си ползва гимнастическата постелка за точене на нокти и е много сладък и смешен. Моите котки така и не си харесаха драскалките, които им купих, направиха опит да си точат ноктите на дивана, но откакто забелязах че обичат на постелката да го правят се налага и стои постоянно в хола и сутрин това им е нещо като ритуал. Стават и отиват да си наточат на нея ноктите.

# 191
  • София
Моят помощник снощи за една бройка да пострада...
Голяма забава му е шевната машина - сваля макарите, посяга към иглата, трудно шием заедно... (но като отворя машината се настанява плътно до нея и не се отделя, докато не свърша)
И снощи така (едната ми ръка винаги загражда иглата)... , но в един момент "успях" да му зашия лапката, добре, че иглата хвана само повърхностно грубата кожа отдолу. Отне ми време да го освободя... няма рана, няма кръв няма накуцване.
После гледа от разстояние 😹
(снимката е от преди инцидента)

# 192
Сетих се да допълня, спрейче не е ли рисковано при белодробни проблеми?

# 193
Аз не бих пръскала около тоалетната, да не реши , че изобщо не трябва да се ходи в нея

# 194
Нори, всяка компания си има изисквания.
Ние летим на 23-ти, като се обадихме за него се оказа, че страшен късмет имаме и ще е единственото животно на борда. Влизаш в сайта или звъниш на авиокомпанията за изискванията за размера на клетката. Ние трябва да се вместим в 8 кг. Ветеринарен контрол се минава много бързо, не сме имали никога проблеми, рядко го и вадят от клетката, само паспорта гледат.
Вземеш ли билетите и звъниш на авиокомпанията за животното, моят съвет е предварително да се свържеш с тях. Вдигнали са цените, миналата година по-евтино летя Ушатото.

Общи условия

Активация на акаунт