Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 371
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, момичета!
От днес съм с положителен тест, ПРМ 06.01. По прицип МЦ ми е редовен 27-28 дни, трябваше следващата да е на 02.02, чудото се е случило на 19.01 Като вдиях положителния тест днес бях в шок, бебето е много желано и искано. Таа, въросът ме следният - лекарката, която искам да ме следи, има свободен час чак за 27.02, късно ли е според вас или да търся някакъв друг вариант  ?

Честито, лека и безпроблемна бременност желая!!! Не е късно 🙂 До тогава може просто да си вземете фолацид (ако към момента не сте започнали вече прием).

# 331
Здравейте момичета,  имам много много въпроси и не знам откъде да започна...но най важният на който искам да получа отговор е има ли начин да се разбере кога точно съм заченала? На 30 си направих тест за бременност, който показа много много бледа черта даже незабележима. Тъй като бях купила комплект от 2 теста на следващият ден от нетърпение си направих и вторият тест и показа абсолютно същият резултат. Мисля че и около този период започнаха симптомите като болки в гърдите, болки долу ниско като преди менструация, често уриниране и т.н. Днес си купих дигитален тест с индикатор за седмици и показа, че съм бременна 3+, тоест съм заченала преди повече от 3 седмици,  но защо тогава предните тестове не показаха отчетлива втора черта / да вметна, че цикъла трябваше да ми дойде на 19, тоест съм направила първият тест на 12я ден от закъснението/ и мога ли да се доверя изцяло на теста, че показва точен резултат? /моля за мнения на дами, които са го ползвали/😊

# 332
Някъде около 5-ти е заченато.

# 333
Някъде около 5-ти е заченато.

По мои изчисления с овулационен календар също излиза около 5ти, но декември месец имах 5 дни закъснение на цикъла, а по принцип ми е като по часовник и си мисля дали заради това закъснение не се е изместил овулационният период по някакъв начин🤷🏻‍♀️

# 334
Здравейте, бременна съм в 14та седмица. Бях чела, че не е добре да се лежи по гръб, тъй като така не стига достатъчно кислород до бебето. Не зная от кога това важи, но се старая да лежа настрани още от първите седмици на бременността.
Та въпросът е относно ходенето на козметик - там обикновено те карат да легнеш по гръб и процедурата отнема около час - тези от вас, които посещават, молите ли да смените някак положението докато сте бременни или просто спирате да ходите? Аз предпочитам да не спирам да ходя, имам доверие на своя козметик относно продуктите, които използва, и знам, че трябва да го дискутирам и с нея, но да питам и при вас как е.

# 335
Всички сме “чували” мнооого глупости. Може да попитате доктора си. Няма такова нещо. Стига да се чувствате комфортно, може да си лежите колкото искате по гръб. Колкото до продуктите, които използва козметика…. Вече вие си знаете.

# 336
Пълни глупости са това! Сама си създавате дискомфорт! Аз съм в средата на 8 месец и мога да кажа, че 90% от времето спя по гръб, защото на страни (особено на ляво, където е препоръчително) така ми се притиска хранопровода, че аз не мога да дишам, пък за бебето да не говорим какво му е. Ако вие дишате нормално и се чувствате добре, то и бебето ще се чувства! Не се вманиячавайте толкова в разни глупости! И аз бях в началото така, но сега слушам тялото си, то най-добре знае от какво има нужда и как се чувства добре.

# 337
  • Бургас
Процедурата при козметик, ако касае кола маска, да знаете,че с напредването на бременността може да предизвика контракции, моята гинеколожка ме предупреди.

# 338
Здравейте, от днес съм имам положителен тест. Последен МЦ на 12.01. Тъй като правим опити от 1 година и 3 месеца и за първи път то тогава имам положителен тест, а преди всеки цикъл имам 3-4 дни зацапване (в момента нямам), дали е удачно да започна прием на Утргоестан вагинално (с първата бременност до слагах до към 12 г.с.)? Запазих час за гинеколог за петък, но дали да чакам до тогава или да го започна? Има ли как да навреди?

# 339
Здравейте и честито! Утрогестана може да го пиете през уста по принцип /аз така го предпочитам/, но бих изчакала преглед преди да приема каквито и да било лекарства.

Здравейте, от днес съм имам положителен тест. Последен МЦ на 12.01. Тъй като правим опити от 1 година и 3 месеца и за първи път то тогава имам положителен тест, а преди всеки цикъл имам 3-4 дни зацапване (в момента нямам), дали е удачно да започна прием на Утргоестан вагинално (с първата бременност до слагах до към 12 г.с.)? Запазих час за гинеколог за петък, но дали да чакам до тогава или да го започна? Има ли как да навреди?

# 340
A-L-I-N-A, Утрогестен ми беше предписан през устата, но едва след консултация с АГ и пълни изследвания. Успех!

# 341
Здравейте,бременна съв 14г.с тук ми казаха момче,според вас какво е

# 342
Аз виждам момче. Като завъртя надолу с главата телефона се вижда точно между крачетата Simple Smile обаче толкова рано не знам може ли със сигурност да си каже. Моя АГ беше казал в 13г.с.почти като бях на феталната, че и да ми каже момче всички бебета на този етап имат нещо стърчащо там долу.

# 343
freaky84, mumbear, благодаря!
Ще изчакам прегледа.

# 344
Здравейте! Добре, че ви има! Чета ви постоянно и много ми помагате!
Пиша със следното питане. Последния ми цикъл беше на 28.12.2022 г. Закъснява ми вече с около 10 дена. Имах два положителни теста за бременност. Вчера ходих на лекар и като ме прегледа каза, че няма нищо. Цикълът щял да ми дойде Neutral Face На някоя от вас случвало ли се е нещо такова? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт