Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 40 456
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Щом първата ти бремненност е била успешна, и тази ще е. И мен пулмолога и АГ ме уверяват, че дозите са ниски и не застрашават бебето, но аз пак си се притеснявам.

# 136
Здравейте! За доказване на тромбофилия какви изследвания сте правили? Възможно ли е заради нея бременността да не е успешна?

# 137
Здравейте! За доказване на тромбофилия какви изследвания сте правили? Възможно ли е заради нея бременността да не е успешна?
Да, възможно е зависи какви мутации ще се открият.
Правят се генетични изследвания. Посъветвайте се първо с вашето АГ, ще Ви даде насоки за лаборатории. Аз препоръчвам Геника.
Успех 🙂

# 138
Щом първата ти бремненност е била успешна, и тази ще е. И мен пулмолога и АГ ме уверяват, че дозите са ниски и не застрашават бебето, но аз пак си се притеснявам.
Първата да, втората не. Тази е трета и пак си треперя защото помня какво беше да се чистя сама вкъщи ама ако сега нещо стане няма плодно сакче да видя ами и бебето вътре и от там паника паника.... Гледам да не мисля много и да не ровя из гугъл. Да си опазя психиката някак хахах

# 139
Като казахте инхалатор.... От ноември си влача кашлица... Имах ужасни пристъпи, всичко ми се гърчише в тялото.... Имам инхалатор от август, който ми помагаше при остатъчната кашлица от Ковида, но така и не посегнах към него сега... Което е жалко, защото много ми помагаше...
Четох за Аргументин,питахте тук. Тази есен пих два пъти лекарството, преди три години го пих три пъти за лекуване на бронхопневмония.... Тогава не видях никакъв ефект, кашлих си и докато не пих по-сериозен АБ не се излекувах....
Тази есен пих заради проблем с вагиналния секрет. Имаше ефект. Един месец по-късно ми го преписаха отново заради възпален лимфен възел. Нямаше ефект. Все още ми е увеличен възела... Освен това пиенето му съвпадна с настинката, спомената по-горе, но ефект нямаше също. Слава богу не съм имала алергия от него. Но не бих го пила отново освен заради някакъв проблем с ваг.секрет евентуално....
Имам въпрос точно за лимфния възел - не много болезнен, (вече), не е твърд, лекаря ми каза че ще бъде цепнат, ако не мине от АБ. Не отидох на вторият вторичен преглед защото все още кашлях жестоко и имах Т... Но според гинекологът ми не е болка за умиране.... Някоя сблъсквала ли се е с такъв проблем по време на бременност? Какво ще ме посъветвате? 🙏

# 140
Първата да, втората не. Тази е трета и пак си треперя защото помня какво беше да се чистя сама вкъщи ама ако сега нещо стане няма плодно сакче да видя ами и бебето вътре и от там паника паника.... Гледам да не мисля много и да не ровя из гугъл. Да си опазя психиката някак хахах

И аз имам една неуспешна бременност преди година . Случва се, не се притеснявай, не е причина инхалатора.

# 141
Включвам се по темата с горещите душове. Аз винаги си вземам такива, защото все ми е студено и това е някакъв вариант да се сгрея. Не се чувствам зле след тях, даже напротив. Разбира се, водата не е чак вряла, но е гореща.

# 142
И аз се къпя с гореща вода. Нищо ми няма.

# 143
Браво но моята бременност е рискова  .

# 144
Като е рискова е хубаво да мислите малко повече преди да направите нещо потенциално опасно, а не да се вайкате след това.

# 145
Браво но моята бременност е рискова  .

Здравейте и Честита Нова Година! Пожелавам ви здраве и да гушнете здраво пухкаво бебче тази година!
Гери, незнам защо си си наумила, надявам се може на ти, че нещо трябва да не е наред. Който и да се опита да каже, че всичко е наред и няма за какво да се притесняваш, ти пак " да, но аз...... Да, но при мен.....". Недей да очакваш все нещо лошо! Всички почти, или поне много от нас, сме с рискови бременности, след няколко загуби и какво ли още не. Пак ти казвам, мисли си хубави неща! Очаквай и си представяй хубави неща! Не казвам разбира се ако нещо притесниъелно се случи да го игнорираш. Но ти прекалено много се вглеждаш в неща, които са ок. Горещите душове например, да не препоръчват, но също така не означава, че непременно ще навредят и доведат до фатален край. Казвам ти това с най- добри чувства, не очаквай само лоши неща. Повярвай ми разбирам те адски донре, че всяко нещо те плаши и притеснява, но опитай да не е непременно всичко негативно. Опитай да се насладиш на този период, когато си най-близко с бебока, когато сте ....едно!
И накрая искам да те попитам, как си? Какво става от както взе горещия душ? Надявам се всичко да е ок! С топчето каксо стана?

# 146
Искрено ти благодаря ,след душа (кръста ми се беше схванал ) .
след 2 дни имах болки в корема ниско долу отдясно .
Не са били силни но ги имах (по док не съм ходила ,защото бях преди 15 дни уж всичко е наред .
Матката се разширявала ,понеже имам стара операция било възможно да е срастване  .
Преди нея не съм имала срастване и едва ли е срастване ,просто не знаят какво да кажат вече .
Да мислех хубави неща дори гледам креватчета ,но само като ме заболи или видя зелена слуз и всичко отива по дяволите .
Искам бебче да, но страха да не  го загубя е голям по ред причини .
Всяка мама минала през кръв,кафяво,зелено та и пъпка ще ме разбере .
Може да съм се филмирала но има защо и нито веднъж не ме вкараха в болница .
Течения ,болки крепи ме само това че няма кръв сега.
А трябва ли да стане нещо лошо като кървене за да ме вкарат там и при свършен факт какво ще направят ??
Може и да съм луда в очите им но това е бебе ,искам то да е добре .В моята болница никаква информ не ми дават ,освен всичко е наред .
Запознах се с друг АГ ходя и ми дава подробна информ но за съжаление не иска да ме приеме днес ,знам че е почивен ден .
Последния път в моята болница  ми беше казано пиеш хапчета ние нищо не можем да направим...Каквото е писано това е .
Съвсем изперках ,че не може ли в болница на системи с по силни лекарства да помогнат.
Само чувам лежане, а защо не ме вкараха в болница за да лежа нон стоп и да съм под наблюдение .Защото не им пука!
Бебето е мое (наше) ние да му мислим .
Изпитвам вече страх като ги видя да не ме навикат или изгонят отново .
Бъдете здрави и внимателно си избирайте док.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 11:58 от Анонимен

# 147
Здравейте! Днес се събудих с болки в гърлото. В начална бременност съм и се притеснявам да пия каквото и да е. Има ли някакви лекарства за болки в гърлото, които са разрешени за бременни? Ако няма такива, чаят от мента с една лъжичка мед позволен ли е? В интернет срещам различна информация относно чайовете и съм малко объркана какво мога да пия и какво не.

# 148
На мен много ми помогна ГелоРивойс. В листовката пише, че е позволен.

# 149
Здравейте! Днес се събудих с болки в гърлото. В начална бременност съм и се притеснявам да пия каквото и да е. Има ли някакви лекарства за болки в гърлото, които са разрешени за бременни? Ако няма такива, чаят от мента с една лъжичка мед позволен ли е? В интернет срещам различна информация относно чайовете и съм малко объркана какво мога да пия и какво не.

За гърлото пия кофлет на Хималая.  Има ги в ДМ и в Лили също. Доста помагат. Отделно чай или вода с лимон (1 цял изстискан), 1/2 ч.л. джинджифил на прах и 1/2 ч.л. мед. И вече отделно осцилококцинум за всеки случай, да не би да не е само гърло, а да е началото. И биозин мама.

В момента има гаден вирус, много дълго носи ... чак днес (ден 6) съм човек... на половина хах (в10гс съм).

Общи условия

Активация на акаунт