Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 377
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Добре, че ви има! Чета ви постоянно и много ми помагате!
Пиша със следното питане. Последния ми цикъл беше на 28.12.2022 г. Закъснява ми вече с около 10 дена. Имах два положителни теста за бременност. Вчера ходих на лекар и като ме прегледа каза, че няма нищо. Цикълът щял да ми дойде Neutral Face На някоя от вас случвало ли се е нещо такова? Благодаря!

ЧХГ пускали ли сте? Може да си касае за извънматочна ако не се вижда нищо в матката или ЧХГ да е прекалено ниско, макар, че с 10дни закъснение мисля че би трябвало да се види поне точка. Ако е извънматочна е хубаво навреме да се разбере, защото е животозастрашаващо.

# 346
Здравейте! Добре, че ви има! Чета ви постоянно и много ми помагате!
Пиша със следното питане. Последния ми цикъл беше на 28.12.2022 г. Закъснява ми вече с около 10 дена. Имах два положителни теста за бременност. Вчера ходих на лекар и като ме прегледа каза, че няма нищо. Цикълът щял да ми дойде Neutral Face На някоя от вас случвало ли се е нещо такова? Благодаря!
Моя съвет е пусни си един кръвен тест щом имаш положителни тестове ,а това че нищо не е видял Аг -то може би е рано или апаратурата му е стара. Най-добре си пусни един кръвен тест .

# 347
  • София
И аз съм за кръвен тест. В ранна седмица може да не се вижда нищо. Също бих отишла и на второ мнение, за да се изключи извънматочна бременност. С големият ми син в 6 седмица си подпирах таза с юмруци, така се виждаше сакът на ехографа.

Идвам и да пусна едно събитие на Ла Лече Лига София. Преди ги пускахме редовно по темите и в закачена тема в подфорума за кърмене, но все забравяме, та пускам тук директно, ако има бременни, които днес следобед са свободни. Това е фейсбук събитието https://fb.me/e/3o5ypKlYd
От 15:00ч. в семеен център Малки приказки. Намира се в ж.к. Изток, на ул. Академик Методи Попов 3А .
Ако досега не сте чували за Ла Лече Лига-това е неправителствена организация с над 70 годишна история. Съставена е от обучени и акредитирани лидери-консултанти по кърмене. Срещите на ЛЛЛ са безплатни, никога не се рекламират продукти. Целта е предоставяне на информация и подкрепа за кърмене и живота с кърменото бебе/дете.
Водеща на срещата ще е Рина Господинова, тя е ЛЛЛ лидер и IBCLC консултант. Бебешко кафе не е лекция, а протича като неформален разговор-всеки си споделя, пита, отговаря. Надявам се да е полезно на някого.

# 348
Здравейте момичета,
Аз съм в 7 г.с и изследванията ми за Токсоплазмоза малко ме притесняват. От над 20 години живея с котки, първо като дете при майка ми и сега си имам мое коте от 4-5 години. IgG-5.3- като до 8 е негатив, 8-11 граничен и над 11 е + ; IgM- 1-   до 0.8 е негатив, 0.8-1.1-граничен, над 1.1 е +. Какво да мисля и да правя сега. Да повторя ли теста, да се консултирам с паразитолог? Ще съм ви благодарна ако можете да ми помогнете.

# 349
Здравейте, повторете теста, дори го потретете в други лаборатории. Аз също правих изследване за Токсоолазмоза, на първият резултат излезе граничен за текуща инфекция, както при вас. Много се притесних, започнах да чета, да развивам разни теории в главата си. Направих второ изследване, за мое щастие отрицателен резултат, но това не ме успокои и направих още един в трета лаборатория и той беше отрицателен. При разговор с моят лекар, той заяви, че това е нереалистичен резултат за него -граничния. Или имаш или нямаш. Моят съвет към теб е ако си от София да се обадиш директно в Националната лаборатория по паразитни болести и да си направиш изследването там. Там дават най-точен резултат и след това имаш право на коментар с лекар. Аз не стигнах до там. Надявам се твоят случай да е като при мен и да е допусната грешка при теста. Успех.

# 350
  • София
Мъжът ми си пада малко хипохондрик и наскоро се изследва за токсопазмоза(нямаме котка от 8 години Laughing) , та по повода говорих с приятелка, тя по време на първата бременност беше с някакъв положителен резултат(тя така каза, не помня точно какви резултати е споделяла) и е била на консултация. Следящия лекар е настоявал бременността да се прекрати веднага, но е била на консултация при паразитолог. Той е казал, че най-опасни са зеленчуци, сурово место. Ако не се мият добре. От самата котка няма никакъв проблем, дори и жената да чисти изпражненията-нали се ползва лопадка, не се чисти с голи ръце. Мият се ръцете, спазва се хигиена и се мият старателно плодове и зеленчуци, не се яде сурово месо. Ако се притеснявате, отидете на консултция, за да ви дадат съвети. Аз също цял живот съм живяла с котки и се учудих, когато при първата ми бременност се оказа, че не съм прекарвала инфекцията.

# 351
Здравейте момичета,
Аз съм в 7 г.с и изследванията ми за Токсоплазмоза малко ме притесняват. От над 20 години живея с котки, първо като дете при майка ми и сега си имам мое коте от 4-5 години. IgG-5.3- като до 8 е негатив, 8-11 граничен и над 11 е + ; IgM- 1-   до 0.8 е негатив, 0.8-1.1-граничен, над 1.1 е +. Какво да мисля и да правя сега. Да повторя ли теста, да се консултирам с паразитолог? Ще съм ви благодарна ако можете да ми помогнете.
И на мен, първия път ми излязоха точно на границата положителни. Супер много се притесних, аг ми даде направление за паразитолог, пълна пародия. Повторихме ги излезе негативен с позитивен резултат за антитела. Паризитоложката сподели, че дори и да е позитивен няма какво да се направи, дори медикаментите не са достъпни в България,  и че ако се наложи прием на такива всеки със собствени връзки си ги набавя от съседките Турция и Гърция. Също така това изследване е редно да се направи преди да забременееш, така каза че процедира в Европа… но уви тук не е това практиката. В крайна сметка също ми обясни е важно да не си  се заразила след като си забреняла, защото тогава могат да се наблюдават усложнения. Повтори го в друга лаборатория за твое успокоение, дано е отрицателен. Ние котка дори и нямаме.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 17:38 от Varnagirl8

# 352
Здравейте бъдещи мами,  дълго време се чудих дали да пиша и накрая се реших да споделя с вас, защото не смея с никой друг..дори и с лекаря ми...бременна съм в 16та ГС, тоест последен цикъл на 21октомври...по изчисления съм била в овулация между 3ти и 7ми ноември, но всички знаем че човешкият организъм не е робот и има разминавания и аномалии...никога не съм си правила тест за овулация,  но цикълът попринцип ми е много точен...да вметна само че бебо е много желан и чакан..с мъжа ми правехме опити от година и 2-3 месеца...и тук идва големият за мен проблем и притеснение, заради което плача с часове и се проклинам, и се притеснявам че това ще се отрази негативно и на плода...2 дена преди да трябва да настъпи месечният ми цикъл през ноември имах контакт с друг мъж /не по мое желание, но малко хора ще го разберат затова няма да задълбочавам/, като беше прекъснат полов акт без предпазни средства и анален секс със свършване...там...в крайна сметка реших да задържа бебо, а и вече е твърде късно за каквито и да било действия...всичко това ми коства изключително много усилия да го споделя с вас, но трябва да го излея от себе си и да чуя и други мнения...дали има шанс да съм забременяла от този проклет акт, тъй като и симптомите на бременност започнаха между 7-8ми и 11ти ден след него...ще започна консултация с психолог за моето и на бебо психическото здраве, но той не би ми бил полезен с другата част на проблема...мислех да направя днк тест, но четох че има вероятност да увреди плода, а и няма как да се случи без знанието и съгласието на бащата...благодаря на всички които ме изчетоха и ще помогнат по някакъв начин, както и на тези които ще си правят гавра на мой гръб благодаря..

# 353
  • Sofia
Съжалявам за случилото се 😟!

Ако цикълът ти е бил винаги точен, вероятността да забременееш два дена преди очакваната М е мнооого малка.
Симптомите не ги мисли. Всяка бременност е различна - при едни има симптоми още преди положителен тест, при други дори не се и появяват такива. Най-често симптомите се появяват или засилват към 6-7 г.с., а не веднага от положителния тест.
От анален секс сама знаеш, че няма как да се случат нещата. А що се отнася до прекъснатия полов акт, не забравяй, че много двойки се пазят от забременяване именно по този начин. Да, това не е сигурен метод и има жени забременели по този начин, но има и много други, които са успяли да се опазят така в продължение на години.

За твое успокоение разпитай АГ ти и обърни внимание според измерванията на ехографа как върви бебето - отговаря ли си точно на г.с. или върви със седмица-две назад. Защото ако е станало нещо по време на въпросния акт, би трябвало (но пак не е на 100% сигурно) това да се отрази и на измерванията - ще има разминаване с датата на ПРМ. Например АГ може да ти е споменавала, че бебето върви назад, но най-вероятно това е, защото си била с късна овулация.

Всъщност кога си очаквала следващата М и кога е бил въпросния акт?

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 02:14 от Brin de muguet

# 354
Здравейте бъдещи мами,  дълго време се чудих дали да пиша и накрая се реших да споделя с вас, защото не смея с никой друг..дори и с лекаря ми...бременна съм в 16та ГС, тоест последен цикъл на 21октомври...по изчисления съм била в овулация между 3ти и 7ми ноември, но всички знаем че човешкият организъм не е робот и има разминавания и аномалии...никога не съм си правила тест за овулация,  но цикълът попринцип ми е много точен...да вметна само че бебо е много желан и чакан..с мъжа ми правехме опити от година и 2-3 месеца...и тук идва големият за мен проблем и притеснение, заради което плача с часове и се проклинам, и се притеснявам че това ще се отрази негативно и на плода...2 дена преди да трябва да настъпи месечният ми цикъл през ноември имах контакт с друг мъж /не по мое желание, но малко хора ще го разберат затова няма да задълбочавам/, като беше прекъснат полов акт без предпазни средства и анален секс със свършване...там...в крайна сметка реших да задържа бебо, а и вече е твърде късно за каквито и да било действия...всичко това ми коства изключително много усилия да го споделя с вас, но трябва да го излея от себе си и да чуя и други мнения...дали има шанс да съм забременяла от този проклет акт, тъй като и симптомите на бременност започнаха между 7-8ми и 11ти ден след него...ще започна консултация с психолог за моето и на бебо психическото здраве, но той не би ми бил полезен с другата част на проблема...мислех да направя днк тест, но четох че има вероятност да увреди плода, а и няма как да се случи без знанието и съгласието на бащата...благодаря на всички които ме изчетоха и ще помогнат по някакъв начин, както и на тези които ще си правят гавра на мой гръб благодаря..

Според мен говори с мъжа си. След като не е било по твое желание (не е било изневяра?), единственото, което може да се случи е в последствие да имаш повече проблеми. Дори и да говориш с аг-то си, ти днк тест няма как да направиш без таткото, а и какво очакваш да ти каже той? Точна дата на овулация и еди си кой е таткото със сигурност? Хвърли боб по-добре… Психологът може би би помогнал в известна степен, но как ще го носиш този товар цял живот и да се чудиш чие е детето? Съвет като на най-добра приятелка, макар че малко намирисва работата….

# 355
Възможността за забременяване 2 дена преди месечен цикъл, при това с прекъснат полов акт е наистина много малка. Успокой се, случва ти се нещо хубаво! Ще ставаш майка Heart Разбирам колко е неприятна ситуацията, но няма смисъл да си вгорчаваш цялата бременност като се тормозиш така. Наистина шансът да е станало точно преди цикъла ти е минимален. Кога са започнали симптомите наистина няма много значение, по-информативно би било да кажеш кога си направила теста за бременност?

# 356
Много благодаря за подкрепата момичета, уникални сте!💖 Вие сте сила!❤ Относно въпросите ви: очакваната дата на следваща М беше на 19 ноември, а въпросният контакт на 17ти...теста за бременност малко ме притесни заради количеството ЧХГ в организма, тъй като го направих 10-15 дена след въпросният контакт /не помня точна дата/, но резултата беше изключително слаба черта..следващ тест направих след 8-10 дена и резултата беше положителен /но тестовете бяха на различна марка, макар не знам да има голямо значение/ Относно самият акт, това се отнася за системен тормоз в продължение на години... /започна когато бях на 13, сега съм на 20/, но поради ред причини така и не успях да прекратя тези проклети отношения, въпреки изключителните опити от моя страна.../ разбира се след като се събрахме с мъжа ми, намаляха, но така и не се спряха...3 пъти откакто сме заедно/ само един път направих намек на мъжа ми /заедно сме от година и 5 месеца//така и не е разпитвал какво съм имала предвид с намека, нито пък нещо друго свързано с тази тема/,но не е никак глупав и мисля че разбра как стоят нещата и тактично, без да засяга доверието между нас и честта на когото и да било направи всичко възможно да прекрати тези контакти и да останат в миналото /отскоро сме в друга държава/, но последствията така или иначе си остават...относно варианта за изневяра няма как да се случи просто защото толкова много се обичаме, държим един на друг и се грижим един за друг, че няма как да тръгнем да търсим да задоволяваме каквито и да е потребности с други хора

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 15:18 от Anonymous0

# 357
  • София
Няма смисъл от притеснения според мен, вероятността за забременяване в такава ситуация е минимална.
Отделно от забременяването, в един момент за ваше добро е да споделите на мъжа си. С негова помощ може да спрете отношения с човекa, който ви тормози. Следя профила на тази жена, тя е насилвана от 12 годишна от баща си(нямам предвид, че при вас е така, но може да намерите някакви допирни точки) https://instagram.com/healingwithdebora?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Спряла е контакт с насилника си, споделила е с мъжа си още в началото на връзката им, но и е било нужно доста време, за да тръгне на терапия, за да започне да споделя публично. Може нещо от написаното от нея да ви помогне. Често в коментарите и други хора споделят. Може да помолите мъжа си да посетите заедно психолог и с негова помощ да споделите тази информация. Т.е. да има буфер някакъв, някой да изиграе ролята на медиатор.

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 20:16 от Дези.

# 358
  • Sofia
Не се притеснявай от наситеността на лентичките. Ако не си правила кръвен тест за бременност, няма как да знаеш колко точно ти е било ЧХГ. А и там също е много индивидуално. При всяка жена нивата са различни. Виж таблицата долу - примерно в 5 г.с. при една жена ЧХГ ще е двуцифрено, при друга ще е четирицифрено. Това не е показател за датата на оплождането.

А АГ споменавала ли е за "изоставане" на ембриона? За евентуална късна овулация? Защото между 3-7ми и 17-ти това са си 10-14 дена разлика. Няма как да не се забележи на ехограф.
Ако бебето си отговаря на г.с. по ПРМ, можеш да си спокойна. То и иначе, не мисля, че имаш за какво да се притесняваш.

Скрит текст:
Насочващи ЧХГ нива по време на бременността:

ЧХГ нива по седмици от първия ден на последния менструален период (ПРМ) или в гестационни седмици*:

• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml
• 9 - 12 седмици от ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml
• 13 - 16 седмици от ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml
• 17 - 24 седмици от ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml
• 25 - 40 седмици от ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml

# 359
Според мен в този случай е много важно жената да сподели също кога е имала полов контакт и с мъжа си, колко интензивни са били опитите с него през този месец. Между този ден на насилствения полов акт дали са имали контакт с мъжа си, дали е имало свършване е нея. Тези неща също са много важни, но според мен 2 дни преди цикъл не може да се забременее, чисто на теория. Отдавна яйцеклетката би трябвало да е презряла ако не е настъпила бременност. Другото, което е вие следили ли сте овулацията в този месец? Ако да, правили ли сте тогава опити? Според мен трябва да се успокоите и да вярвате, че бебето е плод на любовта между вас и мъжа Ви.

Общи условия

Активация на акаунт