Не знам къде да отида, искам да умра

• 13 248
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Не знам в какъв филм си към днешна дата, но да знаеш, че активността ти в бг-мама се вижда от всеки, т.е. предишните ти няколко филма.
Та тази активност показва, че октомври 2019 си на 31 г., искаш да избягаш от изключително известен мъж, който те тормози, ама те е страх за кучето и те е страх той да не се самоубие. Имаш подкрепата на семейство и приятели. Събираш сили, изнасяш се. Хепи енд!
Март 2022 си на 32 години, ще се разделяш с приятеля ти заради войната в Украйна.
20 дена по-късно търсиш съвет за приятелката си, която е на 35, не й върви с мъжете, осиновена е, страх те е тя да не се самоубие.
Сега обмисляш ти да се самоубиеш, сама си - нямаш подкрепа от никого и си с психически насилник "защото така"
Ами...
Кратко, ясно и по същество. Пък който иска да се лови на въдицата.

# 286
Съвсем истинска си е историята,  има такива хора, готови са на всякакви манипулации, за да стане на тяхната. Авторката си е намерила мъж, който в началото я е търпял, но с времето е започнало да му идва в повече и да се отдръпва. Не прочетох всичките и постове и не знам дали по начало е планирала да забременее от него, или наистина бебето е станало случайно. Но авторката първоначално се е заблудила, че заради него той ще си промени отношението. Шест месеца по-късно най-после е наясно, че той наистина няма чувства към нея, от друга страна обаче тя вече няма как да махне детето и категорично не иска да е самотна майка, затова трябва някак си да го "привлече" обратно. Пробвала е различни тактики, след като не са дали резултат, следва и "не мога да стана от леглото, ще се самоубия". И понеже това вече е много крайно и след него не остава повече какво да пробва, пуска тема във форум да види първо как ще реагират хората и да се подготви за пред него.

Оттук идва и противоречието между постоянното повтаряне, че нямало къде да отиде и твърдението в първия и пост, че с мъжа били пред раздяла - тогава още не е била бременна и е смятала, че няма да е трудно да намери нов. Затова и прибирането при мама не е опция, затова и всякакви постове с информация за какво би следвало да започне да мисли една бъдеща самотна майка се подминават. Целта на цялото упражнение е мъжа.

# 287
Избутахме ли я от терапията? Може ли да се вредя аз за малко, защото много ми хареса как мислят доста . Въпрос - А ако вие сте на мястото на мъжа и как бихте реагирали и  как бихте посъветвали да е правилната реакция. Ако държите на нещата с един човек, а той се държи като описаното ... и никаква логика и доводи нямат успех ... има ли шанс този човек да влезне в релси и изобщо излизал ли е от релси или просто си те ползва ... и също така ако на никой друг не прилага хленченията ... Какво се прави? Промяна, тапи за уши ... един хубав бой ? Както казах логически доводи нямат ефект.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 14:17 от bella-ciao

# 288
Ако има куче, моля да го вържете днес в 18 ч на стойката колелетата срещу рилей - на изхода на метрото точно под Парадайс. Ще мина до 18:30 да го взема.

# 289
След три месеца да не откриеш и бебето там в кошница за теб?

# 290
Е, ще го гледам, какво да се прави... само да ме предупреди някой, че ще има бебе.

# 291
  • София
Мда. Интересна форумна история имаш Дороти ...
Но трол или не - хайде да се концентрираме върху настоящото фактическо положение - ти това дете всъщност искаш ли го?
Щото ако наистина си бременна, имаш два пътя пред себе си - да родиш и да го оставиш, където се оставят непоискани деца.
И да родиш и да си го отгледаш ти - щото таткото не ще да е татко на детето ви. В този и другият случай ще трябва да бъдеш максимално прагматична - да ходиш на работа и да пестиш, пестиш до дупка, докато си под покрива на въпросният индивид, с който живееш. Щото не се знае, внезапно може да се скофтят още нещата и да трябва да се изнасяш бързо ... Пък иди на лекар да те види и предпише лекарства, подходящи за състоянието ти, та да е леко по - поносимо положението.
И последно - в близките години не се хващай с мъже, че пак ще стигнеш дотук ... сорри, трябва да пораснеш първо и тогава евентуално може да пробваш да участваш в равнопоставени отношения.

# 292
Избутахме ли я от терапията? Може ли да се вредя аз за малко, защото много ми хареса как мислят доста . Въпрос - А ако вие сте на мястото на мъжа и как бихте реагирали и  как бихте посъветвали да е правилната реакция. Ако държите на нещата с един човек, а той се държи като описаното ... и никаква логика и доводи нямат успех ... има ли шанс този човек да влезне в релси и изобщо излизал ли е от релси или просто си те ползва ... и също така ако на никой друг не прилага хленченията ... Какво се прави? Промяна, тапи за уши ... един хубав бой ? Както казах логически доводи нямат ефект.

Ето това е гадното в случая Sad Адски ми е мъчно за това дете, и за мъжа също. Такива като авторката не се променят и няма надежда да има нормална комуникация с тях. Днес се тръшка и разиграва циркове, защото иска да са двойка, утре друго ще и хрумне и ще завърти нова плоча. Този мъж ако иска да си вижда детето, ще трябва да ѝ играе по свирката оттук нататък за всичко. Или изобщо да не го погледне това дете и цял живот да го мъчи съвестта. Затова човек трябва много да внимава с кого се събира и по-важното - да бяга още при първите червени лампи, а не да се надява на промяна.

Да се допълня - това не е временно излизане от релси, а целенасочено поведение. И тапите за уши не помагат, мъжът го е пробвал и заради това, че уж утешил авторката, но някак си леко студено, сега слуша ревове и заплахи за самоубийство.

# 293
По време на бременност хормоните карат човек да се притеснява и за най малкото ! Изчакай да родиш и после е най лесно да си тръгнеш с детето като си стъпиш на краката не бързай , знаме че е трудно тази година найстина беше ужасна но след всяко лошо нещо идват само хубави моменти ! Стискай зъби и успех !

# 294
Да, целенасочено. Но специално срещу него ли ? Само срещу него ? Т.е. ако той не е дразнител няма да го има това поведение ? Никакъв ли шанс няма такъв агресор да се съвземе и да се осъзнае? Защото семейството ще понесе голяма загуба и ще е жалко , ако се развали от егоизъм, нарцисизъм и налагане.

# 295
  • USA
Като знаем предишните писания на авторката аз се чудя пък дали наистина има  бебе или и то е измислено.

# 296
Днес си отпуска, а снощи обясняваше, че не можеш да отидеш при вашите, защото трябва да се уговориш с работодателя за болничен. Поне помни какво пишеш.
Не е нужно ние да ти вярваме. Нужно е да си биеш един шамар и да спреш да се самосъжаляваш. Това, че изкарваш приятеля си лош, не ти помага. И да ти кажем, да той не става, какво се променя? Хайде малко по-сериозно.
Ти днес какво свърши, докато си стоя у вас? Как се опита да си помогнеш? Поне една приятелка за разходка нямаш ли? Ами прекъсни си отпуската и отивай на работа сред хора, да се разсееш. Отиди купи някоя бебешка принадлежност, вдигни си сама настроението. То ако чакаш ние тук от телефоните да ти помогнем, загубена кауза.

# 297
Стана ли ви по-добре, след като наритахте падналия човек?
Аман и от прочутата българска мнителност.
Темата не е пързалка, за огромно мое съжаление.
И за още по-огромно съжаление, българите сме на последно място по емпатия.

# 298
Утешавате момичето някак студено, смятам. Thinking

# 299
И за още по-огромно съжаление, българите сме на последно място по емпатия.

Грешиш. Цял форум се разкъсва от емпатия и съчувства на мъжа ти.

Общи условия

Активация на акаунт