Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 112
  • 984
  •   1
Отговори
Здравейте!
В светлината на двата ми брака, в първия от които се сблъсках с егоизъм, дебелокожие и инфантилност от страна на мъжа ми, сега във втория брак откривам, за жалост, същите характеристики, макар и не толкова явно и
с такава концентрация. Въпросните мъже са интелигентни, не са курвари, не играят хазарт, грижат се за децата си, но се държат опърничаво (без да имат кауза) и правят напук. Сакън да не излязат мъже под чехъл.
Няма да коментираме, че явно във вкуса ми към мъже има какво да се желае.
Но, за вас - кое е това нещо, което вече би преляло чашата и бихте си казали "баста"?

# 1
След два брака и аз, мога твърдо да кажа, че неудачните повторения са защото не си бях научила урока - в моя случай, да слушам себе си и да отстоявам себе си. Както и да не правя компромис с това, в което  вярвам, че заслужавам и искам от отношенията, в които съм влязла и приела.

# 2
За успоконие, ще ти кажа, че вторият ми избор не е по-различен от първия, относно характерови особености. Но.
С подходящото поведение от моя страна мога да извадя лошите черти и да ги умножа. Основната разлика и това, което ме задържа до тоз мъж е отборната игра, имаме екип във всяко отношение. Вероятно поради големия житейски опит си гълта страховете и ревността, освен това не ми се налага  да му подкрепям бизнеса, а си гледам моя, с негова помощ за общо благо.
Пак ти казвам, оставиш ли се на разочарованието, ще се удавиш. Прецени си какво точно искаш от мъжа си. Ако е да те слуша, намирай начин да не провокираш “лошотията” му.

# 3
  • София
Здравейте!
В светлината на двата ми брака, в първия от които се сблъсках с егоизъм, дебелокожие и инфантилност от страна на мъжа ми, сега във втория брак откривам, за жалост, същите характеристики, макар и не толкова явно и
с такава концентрация. Въпросните мъже са интелигентни, не са курвари, не играят хазарт, грижат се за децата си, но се държат опърничаво (без да имат кауза) и правят напук. Сакън да не излязат мъже под чехъл.
Няма да коментираме, че явно във вкуса ми към мъже има какво да се желае.
Но, за вас - кое е това нещо, което вече би преляло чашата и бихте си казали "баста"?
Перфектни са ти мъжете. Не си създавай проблеми.
Ако се съгласяха автоматично с всичко, как щеше да ги търпиш?

# 4
Тангра, до човек е..)
Аз не понасям его-налагания и тн.
И изобщо не смятам, че винаги съм права или да е на моето. С аргументирано мнение и конструктивна обратна връзка винаги се съобразявам, ама с номера само да е на моето - не.

# 5
  • Paris, France
Липса на отровни гъби наоколо, много камери по кварталните улици, живот далече от гористи, труднопроходими местности с множество изоставени шахти, галерии, кладенци, отдалеченост от големи реки, блата и други водоеми.

Пътува мъж с млада, много красива жена и най-накрая се решава да я пита женена ли е, била ли е женена.
- Вдовица съм. Три пъти съм се женила и все вдовица оставам.
- О, съжалявам. Какво се случи със съпрузите ви.
- Първите двама умряха от отровни гъби, а третият - застрелян.
- Застрелян? През войната?
- Не, преди нея.
- И как се случи?
- Не искаше да си яде гъбите.

# 6
  • СИ

... В светлината на двата ми брака, в първия от които се сблъсках с егоизъм, дебелокожие и инфантилност от страна на мъжа ми, сега във втория брак откривам, за жалост, същите характеристики
...

И мене това ми е интересно, как точно се случва. Понеже имам една близка, която се остави с един алкохолик, курвар и боклук. Но по-интересното е, че направи всичко възможно да си намери пак такъв. Даже от другия край на България си го докара.

# 7
  • София
Тангра, до човек е..)
Аз не понасям его-налагания и тн.
И изобщо не смятам, че винаги съм права или да е на моето. С аргументирано мнение и конструктивна обратна връзка винаги се съобразявам, ама с номера само да е на моето - не.
Абе, и аз мога да функционирам само така. Но знам, че го има и другото, и то май е по-масово. И то не до толкова предлагано, колкото търсено.

# 8
Върху много неща може да работят двамата партньори и да си приемат различията или преодолеят някакви банални дразги. Бракът е много работа, не просто туряме подписа и айдеее щастие до сетен дъх. Отношенията се развиват, променят и надграждат както самите ние като хора се променяме с времето и покрай нещата, които ни се случват.
Насилие, унижение, неуважение липса на чувства (безразличие) за мен са непреодолими и бих прекратила брака си.

# 9
Без да познавам браковте, партньорите ти и теб самата - ако като цяло интелигентен, добронамерен човек прави напук и се държи опърничаво (по твоите думи), може би а) избираш инфантилни партньори или б) имаш проблем с контрола и понякога партньорите ти избиват в такива крайности, отстоявайки себе си и някакви свои идеи?

Дай пример, кое е правене напук и опърничаво поведение?

# 10
През целия си досегашен  брак съм била на прага да се разведа поне 5-6 пъти...Но кризите минават и така вече 25 години. През това време установих ,че няма нищо по-важно от семейството !

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 14:53 от FBID100001745220325

# 11
Не бих търпяла и не търпя мъжът ми да ме пренебрегва.
Не съм се сблъсквала с насилие в никаква форма, зависимости, така че ги изключвам изобщо, понеже поначало не бих се събрала с такъв човек.

Моя приятелка се разведе, защото мъжът й имаше лоши отношения със сина им, искаше да му се налага, играеше го единствен петел в кокошарника. Тя не можа да го понесе. Следващият не само, че много добре се разбира с въпросното момче, но и й действа много стабилизиращо. Има си негови недостатъци, които за нея са съвсем приемливи.

Та не винаги вторият брак е копие на първия.

# 12
Гледайки родителите си, бих се развела ако имаме скандали с крясъци и/или ме удари. Това нито бих го приела, нито простила. Просто има ли 1 път, втори няма да позволя да има. Това е урокът, който научих като дете, живяло вечно в скандали.

За мен скандалите и без побоищата са нещо, което ще ме изкара извън релси.

Ако махнем и хазарта, алкохолизъм…

Сигурно бих се развела ако видя, че вече няма чувства. Няма смисъл да се продължава и само се нараняваме.

# 13
Без да познавам браковте, партньорите ти и теб самата - ако като цяло интелигентен, добронамерен човек прави напук и се държи опърничаво (по твоите думи), може би а) избираш инфантилни партньори или б) имаш проблем с контрола и понякога партньорите ти избиват в такива крайности, отстоявайки себе си и някакви свои идеи?

Дай пример, кое е правене напук и опърничаво поведение?

Опърничаво поведение е например: ти му казваш - хайде да ремонтираме еди кое си, имаме парите, имаме време, той ти казва - не ми давай зор, има време, нищо не разбираш  (и така до безкрай); ти му казваш - обади се на един кой си, че чака отговор и е важно, той ти казва - когато аз реша, тогава ще се обадя; ти му казваш - моля те занеси еди кое си еди къде си, че тъкмо ще минеш през там, а е далеч, той ти казва - ти мен не можеш да ме действаш; ти му казваш - купи един какво си, той купува нарочно съвсем друго, защото ти не може да знаеш повече от него. И т.н.
В крайна сметка, работа се свършва, но на цената на нерви, а понякога и скандал.
Това за мен си е комплексарщина.
Хем си недосетлив и смотан, хем не приемаш акъл от никого, колкото и деликатно да ти е поднесен.

# 14
  • Далечният изток
Започнеш ли да си мислиш за раздяла и да си представяш живота без него, няма никакво значение каква е точната причина. Нещо се е насъбрало и не е окей, а вече дали ще реализираш раздялата, е отделен въпрос. Аз лично съм страхлива, неуверена и без самочувствие, затова не съм най-добрият пример, но определено мога всичко да изтърпя...

Общи условия

Активация на акаунт