Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 132
  • 984
  •   1
Отговори
# 30
Ми комплексар е, сори.
Мъж, който смята че е чехльо ако слуша и се съобразява със жена си, значи си няма идея какво е истински мъж и как му се отразява когато почита и помага на жената.

Нито е черно, нито е бяло. Аз също давам постоянно задачи, обаче много добре знам какво ще се случи, ако подходя със  "стани веднага и направи нам какво си" или "това да се свърши до еди кога си". Дори с децата си него правя, като смея да кажа, че вече съм ги възпитала в самоотговорност.
Както казах, аз самата не търпя подобен род инициативност.

# 31
Силно се съмнявам да казва: Стани веднага!
Не сме им къщата, само догадки правим.

Проблемът й е явен, щом усеща че го прави нарочно.

# 32
Нито е черно, нито е бяло. Аз също давам постоянно задачи, обаче много добре знам какво ще се случи, ако подходя със  "стани веднага и направи нам какво си" или "това да се свърши до еди кога си". Дори с децата си него правя, като смея да кажа, че вече съм ги възпитала в самоотговорност.

+1

Много типично за мъжете е да правят нещата в свой ритъм, когато им дойде музата демек. И много мразят да им се тартанисва и да ги подръчкват. Това го мразят всички мъже, но от там нататък вече има разлики - някои наистина вършат каквото има за вършене, други отлагат безкрай. С вторите е неприятно, но първите са ценни. Ценни, ама една нетърпелива жена е в състояние да изпорти живота и с такъв ценен мъж ако непрекъснато дудне и го ръчка. А, нека не се лъжем, много жени наистина си падат по подобен микро мениджмънт и могат да изкарат от равновесие и добър мъж. Умната жена познава Третия принцип на Нютон и се старае да управлява нещата така, че той да не работи срещу нея. И ако жената е такава (умна демек) мъж не се менажира трудно. Затова толкова много оплаквания в темата ме карат да се съмнявам, че поне в някои случаи проблемите не са баш и изцяло в мъжа Wink

Цитат
Съпруга се обръща към мъжа си:
- Ти имаш невероятната способност да отлагаш, що се отнася до вършенето на домашна работа.
- Не е вярно!
- Добре тогава, избери си едно нещо по твой избор - или изнеси шезлонгите, или изхвърли елхата...

# 33
Нямам сключвани бракове до сега аз. 2 съвместни съжителства, от първото имам дете, 2рия обаче наистина няма нищо общо с първия. Целенасочено търсих такъв, а от както приключих с първия бягам като дявол от тамян от такива.

# 34
  • Варна
Колкото повече ме караш да правя едно нещо, толкова повече не искам - това изказване някъде от първите 3 г на барака ни.
Ок, уреждам да го свърши майстор, ама моя е махнаджия, след това не търпи и го поправя. Така 4-5 пъти и проблем вече няма. Е, има неща които оставям - като му дойде музата, тогава.
Но това за домашните неща, между двама ни, пу-пу не се е случвало.

За развод, след толкоз сол дето сме изблизали заедно, не знам - зависимости, изневяра май това.

# 35
Оф, това явно се пренася като зараза сред българските мъже.
Дори и най-феминистично настроените, в един момент ги хваща страх да не би жената да командва парада. Комплекси, какво да се прави. Важното е да не го обръща на агресия и насилие.
За развод обикновено причините са комплексни. Аз доста бързо паля, но мога и доста да стискам зъби и да прощавам. Предишния път, макар да не беше развод, го броя за нещо подобно, защото доста дълго имаше взаимно изтърпяване. И точно в момента, в който реших за пореден път да приема някакъв изплясък за нещо, което вероятно е просто период, и точно се бяха поуталожили нещата, и хоп - сюрпрайз - нашият решил, че не може повече така. Че тъй де, както си мислиш, че ти решаваш, то вземе, че другият набързо го реши.

# 36
  • СИ
...
Много типично за мъжете е да правят нещата в свой ритъм, когато им дойде музата демек. И много мразят да им се тартанисва и да ги подръчкват. Това го мразят всички мъже ...

Един мъж като е казал, че ще направи нещо, значи ще го направи! Няма нужда да му напомняте всяка година!         Satisfied

Цитат от друг форум.

# 37
Нито е черно, нито е бяло. Аз също давам постоянно задачи, обаче много добре знам какво ще се случи, ако подходя със  "стани веднага и направи нам какво си" или "това да се свърши до еди кога си". Дори с децата си него правя, като смея да кажа, че вече съм ги възпитала в самоотговорност.
Не виждам връзка с нейния проблем. Тя го моли да купи нещо и той нарочно взема друго, само и само да не е това, което тя иска? Без обсъждане, без нищо. И не става дума за еднократен случай, а по принцип всичко става само, както той реши.

И аз мисля, че проблемът е в насаждани комплекси от родата, в неговия случай, баща му. Не знам дали ще помогнат обясненията, че отношенията в семейството не трябва да се приемат като битки и конкуренция, а търсене на най-оптималното решение, без значение кой е дал предложението.

С мъжа ми веднъж си говорихме за наши приятелски семейства, които се разпаднаха заради прекалено влияние на родители и приятели. Та тогава той ми цитира Джоко Росич. Бях изненадана, защото не е от хората, които се впечатляват от подобни неща. Определено има много истина в думите му.
Скрит текст:
"Жената трябва да върви до мъжа. И да го подкрепя. И да не дава лоша дума да се каже за него!
До мъжа да върви! Не до роднини. Не до приятелки. Жената - с мъжа.
И мъжът с жената! Не с майка си! Не с дружината си! С жената.
Да пази името й. Да пази нея. Да я уважава. Да я цени. Да решава проблемите. Да премахва препятствията. Да не я кара да плаче. Да жадува усмивката ѝ.
Мъж - жена.
Това е първата и най-важна връзка. Тя ражда живот. Създава дом.
После, казвате: “Няма любов!”
Любов има. Вие не я разбирате. И тя си заминава... Отива при друг. Този, който я разбира и цени..."
https://e-zdravey.com/bg/lyubov-ima-vie-ne-ya-razbirate-i-tya-si … va-dzhoko-rosich/

# 38
Като сме обещали нещо да се свърши, няма нужда от няколко напомняния през 6 месеца, и без тях все някога ( до пенсия) ще го свършим.

# 39
Като сме обещали нещо да се свърши, няма нужда от няколко напомняния през 6 месеца, и без тях все някога ( до пенсия) ще го свършим.
А как би се чувствал, ако си от другата страна? Доколкото знам у вас жена ти се занимава с прането. Например виждаш, че всичките ти дрехи за работа са в коша, но не минават през пералня. Ей така, нарочно. Все някога ще минат, но няма да е днес или утре, може би след 6 месеца. Евентуално.

# 40
В отговор на постовете на Дренка, никога не съм заповядвала или мрънкала. Винаги е со кротце, со благо, но и така не става. Каквото мога, сама си го върша. Каквото не мога - чакам. Като мине време - пак аз го върша. Ако съм викала майстори, задължително се намират кусури след това.

# 41
А ММ ми ги купува. И еверидейки също. Значи от първия ден на връзката ни се готви за предстоящия развод.

Michone, твоят по принцип ли си е такъв или напоследък така ти прави напук? Много е изморително това. Трябва да гадаеш какво няма да направи, че да поискаш обратното.

# 42
Време е за раздяла, когато вече не се чувстваш щастлив/а. Когато скандалите са повече от хубавите моменти. Време е за край, когато ти има нещо, а отсреща не получиш дори едно просто "как си?".

# 43
Май нищо, ама да видим...

# 44
  • Най-красивата страна
Ако няма разбирателство между нас.Не понасям скандали .Свикнала съм вкъщи да има спокойствие.

Алкохол,наркотици,курвалък,хазарт-ги изключвам,защото  не бих имала връзка с такъв мъж,за брак изобщо и дума не може да става.

Общи условия

Активация на акаунт