Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 156
  • 984
  •   1
Отговори
# 120
Мъжът ми, когото скандално изоставих преди месец, днес стана, направи ми пържени филийки, купи ми еклери, торта червено кадифе и бонбони линдт (а знае, че аз сладко почти не ям).
Важно е старанието и жеста.
Е, как да се разведа с него.
И аз не обичам да ми подгъзуват мъже.

# 121
А най-добре е да се разпределят отговорностите и всеки да си знае ресора. Не че и другият няма право на мнение, просто мнението на „отговорника“ има по-голяма тежест. По-малко поводи за спорове и кавги, по-висока семейна ефективност.

# 122
  • Далечният изток
Що ще е гадно?!
А, сетих се. Жена с нож и сатър... Ми смееш ли да не си съгласен?!

# 123
Момичета, имам следното питане:
Ако мъжът до вас чисти, пере, готви и почти винаги се съгласява с вас, не защото му липсва собствено мнение, а защото е отстъпчив, ще го сметнете ли за чехльо?
Само не пере (в пералнята) моят. На ръка сам си пере чорапите. И не, не го смятам за чехльо. Носи ме на ръце и е мъжкар от всякъде. Гръб и подкрепа ми е винаги.

# 124
Прави сте - и за това, че инатът върви в комплект с други качества (положителни), както и за това, че перфектни хора няма.
Всичко това го разбирам и помня, само че когато съм в ситуация, ме обхваща силно негодувание и яд.
Мая също има право - защо трябва точно пред мен да се отстоява?! Така ли не заслужавам живота ми да бъде улеснен вместо съкратен?
Явно не. Да съм гледала като съм избирала.

Тогава защо си го усложняваш сама?
По-нагоре пишеш едно, сега - друго. Да си гледала кое?
Дали и как намериш мъж, който покрива очакванията ти и ти харесва. Ей тъй - да си кажеш - доволна съм.

# 125
Ами малко ми е странно това да си гледала...Няма идеални хора, а ти казваш, че съпругът ти има доста позитиви. Абсолютно приятелски бих седнала с него да го попитам защо така реагира и да му обясня, че ме кара да се чувствам неприятно.

# 126
Ами малко ми е странно това да си гледала...Няма идеални хора, а ти казваш, че съпругът ти има доста позитиви. Абсолютно приятелски бих седнала с него да го попитам защо така реагира и да му обясня, че ме кара да се чувствам неприятно.
Той, ако е настроен "напук", може и да не чуе какво му се говори.
Въпросът е, че "напук" правят децата на възрастните. Предполагам, че той се чувства командван и заема позицията на непослушно дете. Някак трябва да се обърнат отношенията, да не са родител - дете.

# 127
Може би е нерационална тази негова реакция. Или не осъзнава как действа на жена му. Мишоне пише, че е добър и интелигентен човек - аз бих заложила на разговори.
На първия ми сериозен приятел в живота нонстоп му намирах някакви кусури с глупавата си младежка глава. Впоследствие разбрах, че съвсем ОК си е бил младежа, че е трябвало да работя върху отношенията ни, вместо да чупя стойки. Не се захвърлят толкова лесно сериозни отношения. Но това е, някои уроци идват с възрастта и горчивия опит.

# 128
Не знам дали не е някакво ментално разтройство - вече и това започнах да се питам. В един момент е улегнал, логичен и рационален (даже хора от всякакви възрасти му искат съвет и мнение, което много го ласкае), в следващия момент (никога пред другите, за да не му се урони имиджа на мъдрец) се инати, иска да е на въпреки и говори приказки, абсолютно неподхождащи на един възрастен. В тези случаи имам чувството, че с някаква развалена машина на времето, регресира в детството. Затова се отказах и да влизам в полемика повече. Изслушвам му детинската тирада и чакам да си върне пак предния образ.
Относно репликата ми къде съм гледала като го избирах, имаше подобни индикации и наклонности още в началото, но ние не живеехме заедно и аз си повтарях най-голямата глупост, бидейки заслепена от любов - това е инцидентно, той няма да се държи постоянно така. Също така, не мислех, че толкова ще ми пречи и изнервя. Той явно е очаквал да поема щафетата от майка му, на която се е инатял по същия начин.
Това ви казвам - объркана съм много, защото в един и същ човек като че ли живеят 2 личности. Хич не ми допада идеята да съм се оженила за човек с отклонения.

Дренка , четох постовете ти няколко пъти, за да мога да ги изчистя от дребната махленска язвителност и евентуално да извлека нещо полезно. Нищо не извлякох.

# 129
  • Далечният изток
Препоръчвам ти книгата "Енергийните вампири" от Албърт Бърнстайн. Мисля, че ще го откриеш там. А също темата за невъзможните хора тук.

# 130
Аида, следя темата за невъзможните хора.
Много обичам да чета разработките на Шари Шрайбър за borderline personality disorders - уникална е. Там също го откривам. Освен да въздъхна един два-пъти, това знание не ми помага особено. Но, поне си обяснявам нещата.
Благодаря за препоръката за книга - ще я прочета!

# 131
  • София
Не знам дали не е някакво ментално разтройство - вече и това започнах да се питам. В един момент е улегнал, логичен и рационален (даже хора от всякакви възрасти му искат съвет и мнение, което много го ласкае), в следващия момент (никога пред другите, за да не му се урони имиджа на мъдрец) се инати, иска да е на въпреки и говори приказки, абсолютно неподхождащи на един възрастен.
Какво ментално разстройство се контролира пред другите?! Стига и ти ся задълбава. Заеми се с нещо полезно, направи си ноктите, направи един щолен. Стига цикли.

# 132
Анализирай в какви случаи започва това поведение, на какви теми реагира с инат.
Бих пробвала рязко да сменя моите реакции и думи, за да тествам дали няма да му повлияе и сам да се откаже от детинския инат. Кой знае кой му е инициирал това поведение! Също така ще се опитам да ге разбера и да го съжаля, а няма да му се дразня. Въобще, обърни наопаки твоето поведение в тези случаи и може би ще се почувстваш по-спокойна. Ако се прави на мъжкар, значи някой се е опитал в живота му да го смачка и сега по навик се репчи на теб.
Преди доста години, когато бях съвсем в началото на семейния живот се дразнех на мм за поведение в една единствена ситуация. Ситуацията беше, че всяка година за РД или друг повод ме подканяше аз да си купувам подарък от негово име. Работех с много колежки, които си говореха как мъжете им ги изненадвали с разни подаръци. Само аз сама си купувах подаръците всяка година. Много му се дразнех, но в един момент ми светна, да пробвам друго поведение, както на моите колежки. От тогава, а съм била твърде млада, разбрах, че и от мен зависи насрещното поведение.

# 133
Бояна, на въпроса ти - какво ментално разстройство се контролира пред другите, не съм компетентна да отговаря. Знам, че и ти не си психолог, но имаш сходна специалност.
Контра-въпросът ми не е свързан с моя съпруг вече, а с хората със скрити психични проблеми. Как ще ми обясниш, че за почти всички семейни агресори, убийци и т.н., пост-фактум, съседи и колеги твърдят колко скромни и тихи били, как поздравявали редовно, та даже и чантите им носели?

# 134
  • София
Бояна, на въпроса ти - какво ментално разстройство се контролира пред другите, не съм компетентна да отговаря. Знам, че и ти не си психолог, но имаш сходна специалност.
Контра-въпросът ми не е свързан с моя съпруг вече, а с хората със скрити психични проблеми. Как ще ми обясниш, че за почти всички семейни агресори, убийци и т.н., пост-фактум, съседи и колеги твърдят колко скромни и тихи били, как поздравявали редовно, та даже и чантите им носели?
Маската на здравия разум се нарича това, но се отнася за психопати и личностови разстройства от клъстър Б, което е синоним на лош човек, не е болест, не са невменяеми, луди, ясно съзнават, че са лоши и това, което правят е лошо. Човек с психични проблеми си ги има навсякъде, т.е. луд човек, то по погледа им личи. Другото нито е болест, нито се лекува, нито мъжът ти го има. Пак казвам, щолен, разходка, нещо друго прави и стига чепка тоя мъж, който очевидно си е съвсем наред, просто си има характер като всеки от нас. Сийка хубаво ти е казала, разпределете си кой какво прави и изобщо няма да имате поводи за спор.

Общи условия

Активация на акаунт