Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 370
  • 984
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Рокстар, с мъжа си ли изкара Бъдни вечер?
Да, за съжаление. По-точно не самата Бъдни вечер, а вчера. Толкова е кисел, че се чудя какво прави тук. А, знам - седи напук да ми вкисне празниците.
Сега седи въпросът кой ще се махне и накъде.

# 316
Нали знаеш филма за семейство Роуз? За една къща се побъркаха. Дано намерите решение.

# 317
Малко със закъснение отговарям на първоначалния въпрос - бих се развела при насилие над мен и/или децата ми, като под "насилие" визирам психическо и физическо такова. В общи линии всякакви такива характерови различия и битовизми, заради които се развеждат 80-90% от разведените хора, не биха ме накарали да се разведа. Според мен, в днешно време хората твърде лесно се разделят, вероятно заради това че сме станали малко егоисти и си гледаме само ние как се чувстваме във връзката и ние какво получаваме. Само че бракът/семейното съжителство е двустранен процес и много често, ако ние положим усилия, то и отсрещната страна ще ни отвърне със същото.

Друго, което забравяме, е че няма идеални хора и няма как да няма неща у нашата половинка, които да не ни дразнят. И обратното. Винаги, когато двама души съжителстват заедно, ще се появят различия, които могат да станат причина за неразбирателства. И тук е важен подходът на двамата и желанието да изгладят различията или просто да приемат другия такъв, какъвто е. Например, ние жените имаме склонността да се опитваме да променяме мъжа до себе си по наш модел, което обикновено не води до добри резултати. Ако мъжът е по-податлив, ще си стане мъж под чехъл и после ще се чудим защо нямаме мъжкар с мнение до нас, а ако не е податлив - ще предизвикаме неразбирателства заради опитите ни да го променим.

# 318
Добър въпрос.
Доколкото следя не са двама. Мъжът не ще, любовникът е просто резултат от нежеланието на мъжа. Гали егото на авторката, запълва разни липси, ама не е като да те иска този, който и ти искаш.
Да! Само, че любовника вече аз го искам за секс. Той иска да ми пише и звъни. Ще смеси нещата и ще ни хванат.

В темата за изневярата си разказах случея, ти ме подкрепи. Побърквам се защото и двамата сме семейни.  Той много рискува с тези съобщения и подарък получих дори. Желана съм, но не от който трябва.

Не бъди егоист. Пусни мъжа си да отиде да се види с неговата любовница и да ѝ даде подаръка. Simple Smile
И изобщо, един отворен брак ви решава проблема.

Той няма такава. За него секса не е приоритет. Отворения брак не го признавал.

# 319
Нали знаеш филма за семейство Роуз? За една къща се побъркаха. Дано намерите решение.

Навремето, преди изобщо да помириша брак, "Войната на семейство Роуз" ми беше любима комедия. Смяла съм се от сърце, казвам ви.
Две десетилетия по-късно - не мога да погледна на филма като на комедия повече. Филмът е един тъжен букет от най-грозните и най-драматични хиперболи на развода.

# 320
  • София
Абе поредните 14 дни. Ще ги издържа.

# 321
  • София /Абсурдистан
Няма ли как да се помирите, да се възприемате поне като съседи?

# 322
Когато се стигне до този момент, човек се пита - как може това да е същият мъж, за когото се ожених?
Когато се жениш за бъдещия бивш, се питаш - как може изобщо да стигнем до там?
Еми, може, за жалост.
Рокстар, дръж фронта!

# 323
Абе поредните 14 дни. Ще ги издържа.

А ти подала ли си молба за развод?

# 324
  • София
Тц. Той държи или да сме или мъж и жена или нищо.
Дева, да. Той трябва да отиде до съда тия дни. Процедурата върви, но той се опъва като магаре.
Предната 14 дневна бях при нашите. Едвам го накарах да се видим при адвокатката. Дойде, направи скандал и до там.

# 325
  • София
Първата анонимна с мъжа дето оправял жената веднъж в седмицата. В тази история само за любовница ми е жал. Чака мунът да си изгледа челядта, че и да опрашва жената всяка седмица, стои си сама по празници, щото "съпругата" не му пуска портфейла. Всъщност, и за нея не ми е жал. Тя се е поставила в това жалко положение.

Относно анонимната с колегата. Ако колегата я издаде пред мъжа, ще й направи най-голямата услуга на света. И нея я съжалявах, ама като се е вкопчила в тоя импотент, да се оправя.

# 326
  • Столичанин ама не в повече :D
В последно време жените ми пожелават да се оженя, мъжете па ми казват, че това би било огромна глупост, интересен парадокс. Thinking

# 327
  • Далечният изток
Аз съм жена, ама на никого не бих пожелала да се ожени... Да пази господ! Grinning

# 328
В последно време жените ми пожелават да се оженя, мъжете па ми казват, че това би било огромна глупост, интересен парадокс. Thinking

Сакън! Да не попаднеш на някоя да те изнудва с “деца без брак не раждам”. Е тва ти пожелавам аз.

# 329
Миналата седмица си слушам радио на път за работа и се обажда една млада слушателка. Бачкала във фирма, деведесет процента женски колектив и ще имат коледно парти. Обаче милата няма ни мъж, ни гадже и иска водещите и слушателите да и помогнат. Имала познат, много добър приятел, но човека си има приятелка. Тя иска само да го покани на партито, просто за пред останалите да не е соло. И като почнаха да се обаждат само жени - "Сакън, ти луда ли си? Ти знаеш ли, че поне половината от колежките ти ще ти завиждат, ако си соло. Не прави подобна глупост да търсиш някой, отивай сама, ще се чувстваш много по-добре". И я разкандърдисаха.

Общи условия

Активация на акаунт