Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 655
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Не са болезнени,просто както си лежа(в повечето случаи) и изведнъж ми става твърд ,не усещам нищо друго.На преглед съм на 09.01. да изчакам ли или да звънкам утре на АГ-то?
И аз съм така от 1на седмица. Вчера звъннах на АГ-то и отидох да ме прегледа. Увеличи ми Магнерота и Алеракта.Нетрябва да си пипаш корема и все пак е хубаво да се консултираш с лекар.

# 121
Аз доколкото четох, това са упражненията на матката и подготовка за раждането и докато са безболезнени, всичко е наред.

# 122
Привет и от мен. Отдавна не съм се включвала, че е някаква лудница на работа, малката пак болна, подготовка за пътуване и празниците, домакинство и бременност иии съм адски преуморена, заспивам в малката 21 ч и сутрин едва отлепям, а уж във втория триместър би трябвало да сме енергични, много съм далеч от това 😂
Иначе днес направих вторите измервания за БХС и утре ще давам кръв във ВМИ, за майките от Пловдив, там е безплатно и излиза за една седмица. И АГ днес вече потвърди,че бебчо е момче🥳
пожелавам ви весели празници и възможно най-малко неразположения около бременността ❤

# 123
Момичета днес ме изписват. Малчо е добре 150 грама е господина,обаче съм с плацента превия. Доктпра каза, че не е опасна и от това ми е кавявото течение и отново ще е секцио, да забравя за нормалното раждане.

# 124
Наталия супер, че ви изписват и че малчо расте въпреки трудностите, и моя господин е 150 гр 💙
Аз пак се включвам по повод БХС, днес като давах кръв и разговарях с доктора относно правенето на изследването в първия и във втория триместър, сподели че много малко АГ-та знаят и препоръчват да се правят и двете, а точно това било правилния начин. В чужбина дори давали резултати след като се направят и двете изследвания в двата периода. Каза че само във втория триместър е напълно грешно да се прави, тоест правиш БХС или и в двата триместъра, или изобщо не правиш, тъй като след двете изследвания се показвал най-точния резултат. Обеснявам го на доста прост език, медицинската терминология ми е много далечна и чужда, извинявам се за което. Надявам се ви е била полезна тази информация. Като се има предвид, че изследването почти навсякъде е безплатно, мисля че е хубаво да се направи, за наше спокойствие. Приятен петък, момичета 🍀🍀🍀

# 125
Всъщност в Германия изобщо няма смисъл да се прави БХС, защото неинвазивният пренатален тест се покрива от здравната каса.

# 126
Всъщност в Германия изобщо няма смисъл да се прави БХС, защото неинвазивният пренатален тест се покрива от здравната каса.

Това е най-добрия вариант, но тук цените са доста високи за прена теста, базовия пакет във Вижън е 1200лв, на някои места цените достигат 3000лв. Мисля че, Не всеки може да си ги позволи. И тук препоръчват първо БХС и ако излезне висок риск, да се направи и прена тест, което може би е най-удачния вариант.

# 127
За разлика от първата бременност,този път контракциите ми са доста по-различни поне за сега.
Усещам тежест ниско долу ,придърпване и се чувствам все едно съм правила коремни преси(мускулите ми са стегнати,а в същото време корема ми е мек 🧐)
Някоя от вас била ли е така?

# 128
Не, в нашата практика предлагат пренатален който се казва Harmony Test. Цените варират, тризомия 21 е 169 евро, 199 евро са 21, 18, 13. Допълнително за хромозомни аномалии още 69 евро. Евентуално е възможно касата да помогне, но мисля когато има на лице основателни съмнения и предпоставка.

Предлаха ми и  БХС, но след морфологията ми каза, че според видяното ням нужда. Тя също се заплаща от порясъка на 120 евро мисля.

# 129
Привет,момичета.
Днес и аз бях на преглед и тежим 140гр. Все още не знаем със сигурност дали ще е госпожица или господин. Сърчицето е 136 удара и се бях притеснила дали не е ниско, предвид че предната бременност сърдечната честота беше доста ниска и приключи като мисед. Иначе и аз попитах за БХС през вторият триместър и АГ-то ми каза, че нямало нужда, евентуално само ФМ и това е. Но аз мисля да си пусна, все пак е безплатно към момента.
Да питам някоя от вас бори ли се с кожни проблеми...на мен ми се появи периорален дерматит почти от началото на бременността.
Nataliq777 браво , това са хубави новини.

# 130
Не, в нашата практика предлагат пренатален който се казва Harmony Test. Цените варират, тризомия 21 е 169 евро, 199 евро са 21, 18, 13. Допълнително за хромозомни аномалии още 69 евро. Евентуално е възможно касата да помогне, но мисля когато има на лице основателни съмнения и предпоставка.

Предлаха ми и  БХС, но след морфологията ми каза, че според видяното ням нужда. Тя също се заплаща от порясъка на 120 евро мисля.

Не знам защо се плаща при вас. Аз пуснах Harmony Тест и е безплатен, а няма предпоставки. Единствено се препоръчва заради инвитрото.
Отделно платих 45 евро за половите хромозомни аномалии и 10 евро за определяне на пол.

И бърза справка в Гугъл:
"Es ist nun offiziell, die pränatale Untersuchung fetaler DNA aus mütterlichem Blut auf das Vorliegen einer Trisomie 13, 18 und 21 (NIPT) wird ab dem 01.07.2022 unter der EBM-Ziffer 018701 zur Kassenleistung."

# 131
Привет,момичета.
Днес и аз бях на преглед и тежим 140гр. Все още не знаем със сигурност дали ще е госпожица или господин. Сърчицето е 136 удара и се бях притеснила дали не е ниско, предвид че предната бременност сърдечната честота беше доста ниска и приключи като мисед. Иначе и аз попитах за БХС през вторият триместър и АГ-то ми каза, че нямало нужда, евентуално само ФМ и това е. Но аз мисля да си пусна, все пак е безплатно към момента.
Да питам някоя от вас бори ли се с кожни проблеми...на мен ми се появи периорален дерматит почти от началото на бременността.
Nataliq777 браво , това са хубави новини.
Много е странно две бременности съм имала това ми е трета, а сега ми се бели носа 😁 мажа го с крем.

# 132
Лютиче, да, видях видях че го пише. Много странно, че никой от практиката не е споменавал. Не знам към АОК дали също важи, или повече за частните. Така или иначе накрая се отказах да го правя теста.

# 133
Лютиче, да, видях видях че го пише. Много странно, че никой от практиката не е споменавал. Не знам към АОК дали също важи, или повече за частните. Така или иначе накрая се отказах да го правя теста.

Важи, да. Аз съм на ТК. Те май като цяло повече неща поемат.

# 134
Честита Коледа! Бъдете много, много здрави и щастливи! Безпроблемна и с хубав край бременност на всички!

Общи условия

Активация на акаунт