Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 965
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, имам въпрос относно болничните и обезщетението по майчинство после. Изчетох доста неща и се обърках съвсем. От края на втория месец ми се наложи да изляза в болничен и вероятно ще е до края на бременността. Въпросът ми е тези болнични (колкото месеца се падат до края) попада ли в тези 24 месеца, на базата, на които се изчислява майчинството или не?
Попадат. Вземете си пик от НОИ(става за 5 мин) и влезте с сайта им за справка. Ще видите колко ще е сумата на майчинството

# 346
Тъкмо влизам в 20гс. Вече съм +4кг, струва ми се, че до края ще станат доста, но каквото това. Бебето го усещам доста ясно вече, но не всеки ден. На какво може да се дължи това? След седмица съм на ФМ, нямам търпение!

# 347
Тъкмо влизам в 20гс. Вече съм +4кг, струва ми се, че до края ще станат доста, но каквото това. Бебето го усещам доста ясно вече, но не всеки ден. На какво може да се дължи това? След седмица съм на ФМ, нямам търпение!
И аз съм така, единия ден се скъса да рита, да се мести, а  2 дена после нищо. Спи човека 😁вечер и сутрин го усещам като огладнея да попоритва. Напоследък много се изморявам ит близнаците и нямам време да легна. Майка ми като се затвори в стаята и все на фейсбука стои.

# 348
На мен вчера най-после ми излязоха резултатите от стерилната урина (втората) и този път са чисти.
Бебко си подритва по няколко пъти на ден за кратко. Аз също съм с предна плацента, от 18-та седмица започна да се усеща осезаемо.
Моята ФМ е чак на 8-ми. Нямам търпение да му видя личицето вече оформенко 😊.

# 349
Helegeth каква бактерия лекувахте в урината ,с какво и колко време?

# 350
Клебсиела беше бактерията. 10 дни на Аугментин ми беше лечението, като това беше Декември, но след това се разболях и не можах да пусна по-рано втора урина, та за това чак сега.

Helegeth каква бактерия лекувахте в урината ,с какво и колко време?

# 351
Здравейте! Най накрая и аз да се похваля. Резултатите от пренатеста ми излезнаха , всичко е наред ще си имаме още едно момиче!

# 352
Налага ли се на някоя от вас да пие желязо заради нисък хемоглобин и какъв, ако пиете? На мен изписаха Малтофер и съм в 19 г.с., но не ми понася да пия сиропи, както и тези за дъвчене.

# 353
И аз наваксвам желязото. Пия някакви таблетки, но не съм убедена колко променят нещата...

# 354
Мен ме приеха в болница заради скъсена шийка, която по принцип е къса заради три конизации. В понеделник ще я мерим пак. Лошото е, че лекарят ми не е много категоричен за серклаж заради рисковете, които носел. Каза да си помисля, но не знам какво да реша.

# 355
happy dream колко ви е хемоглобина ? Аз от нефроложка знам ,че изписва Малтофер.

# 356
Налага ли се на някоя от вас да пие желязо заради нисък хемоглобин и какъв, ако пиете? На мен изписаха Малтофер и съм в 19 г.с., но не ми понася да пия сиропи, както и тези за дъвчене.

А изследваха ли ви Феритин, ТЖСК / TIBC (Тотален желязосвързващ капацитет) и Фолиева киселина? На мен ми обясниха, че сам по себе си ниският хемоглобин не дава достатъчно информация за липсата на желязо, има зависимост между всички тези показатели. Иначе при предишната ми бременност бях с ужасна анемия и пробвах какво ли не. Единствено Сорбифер в ударни дози ми понасяше горе-долу. От Тотема повръщах сериозно, макар че препоръчват именно нея при сериозна недостатъчност.

# 357
Femme_fatale дано всичко е наред, стискам палци!

Happy dream още от 11 седмица пия Хемферум по 1на тб. на ден, защото Hb ми беше 89. Сега в 18 седмица вече е 119.

# 358

А изследваха ли ви Феритин, ТЖСК / TIBC (Тотален желязосвързващ капацитет) и Фолиева киселина? На мен ми обясниха, че сам по себе си ниският хемоглобин не дава достатъчно информация за липсата на желязо, има зависимост между всички тези показатели. Иначе при предишната ми бременност бях с ужасна анемия и пробвах какво ли не. Единствено Сорбифер в ударни дози ми понасяше горе-долу. От Тотема повръщах сериозно, макар че препоръчват именно нея при сериозна недостатъчност.
happy dream колко ви е хемоглобина ? Аз от нефроложка знам ,че изписва Малтофер.
На 18.12 хемоглобинът ми беше 108 и другите показатели, които сте написали не са ми изследвали и оттогава съм пила едва няколко пъти сиропа Малтофер, защото ми се гади от него. Свързах се с АГ и тя ми каза, че мога да си взема Малтофер фол таблетки, които се оказаха за смучене и пак не ми понасят. Трябва ми таблетка, която да глътна и да забравя, за да избегна неразположенията. На 18.01 пак пуснах ПКК, В12 и вит. Д ( понеже имах дефицит) и тогава хемоглобина ми беше 113. Не ми се струва чак толкова нисък. Следващият преглед ми е чак на 09.02. и се притеснявам.

# 359
Някоя от вас да е със силно главоболие свързано с ниско кръвно и как се справяте с него?

Общи условия

Активация на акаунт