Термин Юни 2023 - Тема 2

• 48 891
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Момичета , четох ,че вдишването на дим също е вредно дори по-вредно за плода.. но в офиса се пуши ,когато шефа е тук по 4 часа и мирише после цял ден Sad
Има ли някой такъв проблем на работа ?
Дори забелязвам ,че веднага започва да ме боли стомаха от този дим!

Ъъъ... това не е ли забранено? Аз бих пуснала един сигнал на съответното място.
Ако се лъжа и все пак може да се пуши, бих си взела болничен.
А има ли вариант да помолиш да не пушат, защото си бременна?

Шефа си пишеше дори когато неговата жена беше бременна , едва ли ще се съобрази с мен

# 496
Значи една проверка би била прекрасно решение:
https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/zdravos … -tyutyunopushene/

# 497
Момичета , четох ,че вдишването на дим също е вредно дори по-вредно за плода.. но в офиса се пуши ,когато шефа е тук по 4 часа и мирише после цял ден Sad
Има ли някой такъв проблем на работа ?
Дори забелязвам ,че веднага започва да ме боли стомаха от този дим!
Работодателя ви е в правонарушение,но от личен опит бих ви посъветвала да не се втелявате толкова в нещата...всичко е вредно:замърсения въздух,храната,водата и т.н.колкото повече го мислите ,толкова повече си вредите(психически,емоционално,че и физически)
Щом толкова много ви пречи и ви притеснява,законодателя  го е измислил(Болничен)
Леко бременеене 🍀

# 498
Здравейте. Не съм запозната какви изследвания се пускат, но има група във фб за юнските бебета и видях, че там масово са си пускали витамин д и б12. Вие на какво мнение сте, необходимо ли е да се следят тези стойности? До сега не са ми казвали нищо подобно на мен.

Има АГ, които не обръщат внимание на витамини (обикновено лекари от "старата генерация") и такива, които настояват да се изследват. На мен ми ги назначиха и с първото бебенце, и сега. Бих посъветвала всеки да си ги изследва, ако не е.

# 499
Привет, включвам се и аз вече в темата, макар и да я следя от самото начало. Очакваме момченце с термин 30.06.

# 500
Здравейте. Не съм запозната какви изследвания се пускат, но има група във фб за юнските бебета и видях, че там масово са си пускали витамин д и б12. Вие на какво мнение сте, необходимо ли е да се следят тези стойности? До сега не са ми казвали нищо подобно на мен.
Аз си ги следя сама, защото се чувствах изключително зле в началото, а моя АГ твърдеше че било от самата бременност. За съжаление и двата ми бяха доста зле, но откакто пия допълнителни витамини съм добре.

# 501
Момичета в каква поза са вашите бебета?

# 502
На последният преглед се беше излегнало все едно е на шезлонг Satisfied

# 503
Вчера специално се премести 3 пъти. Първо риташе в ляво, после се обърна и риташе в дясно, после пак се обърна.

Но на последните прегледи беше в много странни ползи и много се притеснявах защо така се криви.

# 504
Момичета в каква поза са вашите бебета?
Седалищно за сега.

# 505
Моя бебчо при последния преглед беше с главичката надолу, но те към този момент се въртят постоянно и май е рано за определяне на позицията им.

# 506
На прегледите моят винаги е с гръб и с ръка пред лицето. Дето вика докторката: от малък го боли главата като знае какво го чака Grinning

# 507
И моя хубавец все краката, ръчичките пред лицето или обръща гръб. Успях само за секунди да видя личицето му на феталната морфология,иначе не дава да го видим.

# 508
Тъй като ми е прясно да си кажа и аз. Аз изкарах варицела сега по Коледа. Имаше в градината на детето. Той не се зарази, въпреки че и след това вкъщи беше все при мен, но аз явно съм хванала от друго дете като съм взимала малкия от градина. Имунитета ни е слаб и хващаме всичко що лети.
Та и аз бях супер притеснена, защото съм чувала че е много опасно по време на бременност. Всички доктори до тук ме успокоиха, че е опасно само в началото. Аз бях влязла в 4-ти месец, което намалява риска от проблеми до 2%.
На първия преглед след варицелата АГ огледа много добре бебчо и всичко беше наред, но и сега във Вторник сме на ФМ и там ще кажа, че съм изкарала варицела, да го огледат хубаво мъника.
А в детската градина ако ги сложат под карантина ще се извиняват отсъствията служебно. При нас така беше. Но при какви условия я налагат карантината не знам. При нас първия случай на болно дете си беше в нашта група, за това карантинираха цялата група, а в последствие и съседната.

Здравейте, момичета. Днес като взех детето от градина ми казаха, че има болно дете от варицела, а моето не я е карало. Не съм сигурна обаче дали аз съм я карала. Преди време уж си бях правила изследване, което отдавна съм изгубила и имаше някакви антитела над реф. стойности, но никога не го обсъдих с лекар. Та сега, ако се разболея опасно ли е според вас? На някой случвало ли му се е да боледува по време на бременност?  Вече съм в 21 г.с.
Добре , че е минало леко при теб. Радвам се, че му няма нищо на бебчето ❤
Аз спрях детето от градина и чакам да видя какво ще стане. Говорих с учителките и те казаха, че служебно се извиняват само на тези, които не са били контактни на болното дете. Между другото вече са 2 болните деца. Ще ги извиняваме по лични причини засега. Лошото е, че мъжът ми е болен и още не съм си пуснала изследване, за да проверя дали съм била болна. Гледам да съм спокойна, но 21 дни са много време.

# 509
Аз си ги следя сама, защото се чувствах изключително зле в началото, а моя АГ твърдеше че било от самата бременност. За съжаление и двата ми бяха доста зле, но откакто пия допълнителни витамини съм добре.

С какви стойности са ви видамин Д и B12 ?

Общи условия

Активация на акаунт