Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 385
  • 846
  •   1
Отговори
# 225
За кое? Търсете във фейсбук групите по градове..да ви излязат от вашия и околните му градове.
Това за радиаторите съм запазила ако се наложи..

Стари компютри пускаш обява в олх. Вече всички изкупувят, скоро видях и в кайта на ardes инфо..https://ardes.bg/uslugi/izkupuvane-na-tehnika

За климатици виж предния ми пост..линка към гуглето.
Simple Smile

В търсачката на фейса пиши "изкупувам стари климатици" и излизат.
https://www.facebook.com/groups/ZabelqzanovHaskovo/permalink/111 … 72385480/?app=fbl
https://www.facebook.com/groups/566537877023011/permalink/191848 … 471828638&app=fbl
https://www.facebook.com/groups/690804647727118/permalink/255253 … 64887141/?app=fbl

За София
https://skrap-taxi.bg/2017/08/29/%d0%b8%d0%b7%d0%ba%d1%83%d0%bf% … ba-087-65-000-64/

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 15:25 от teta75

# 226
Благодаря, Тета! Simple Smile
За тези, за които последно писа, че си си запазила контакти. Обаче пък не съобразих, че градове много и че не всички работят в цялата страна. Grinning Не знам и защо реших, че за всичко споменато си ползвала една и съща фирма Grinning
Записвам си ги Simple Smile

# 227
  • София
Добре де, като се изнасяха тия младежи, никой ли не го помоли да си почистят, да си платят сметките, да си оправят щетите? Комуникация, нещо?
В момента водя тази комуникация - даже ми се обидиха, че съм напомнила няколко пъти да се платят сметките, както и че днес помолих да се предаде апартамента почистен, както ние сме го предали /след като минахме с майстор да огледаме щетите и отворих фурната на печката, а стъклото на фурната беше черно отвътре от мазнина/.
Та няма особено значение какво молиш, ако нямат желание да го направят, моите наематели ми заявиха, че депозита им според тях щял да плати и сметките от последния месец, и почистването, и щетите. В нашият случай няма как да стигне, защото ще е повече всичко това.

# 228
Повтарям се, но..депозита никога да не се ползва като наем за последния месец.
Като имат да вземат нещо от вас, ще са принудени да изпърнят усровието за това, а именно да почистят.

И наема с предплащане или в началото на месеца!

# 229
  • София
Да, да, те наема са платили, имат обаче да плащат сметки, има щети, има разходи за почистване, за всичко това  депозита няма да стигне, всичко това ще е повече от депозита и те са наясно с това и затова са го прежалили и нямат претенции да го получават обратно.

# 230
  • Варна
Какви са щетите?

# 231
  • София
Не ги мисли щетите - позамажи отгоре, отгоре и пускай на следващите. Колкото и хубаво, удобно и като за тебе да го правиш - все ще го освинят измекярите. Затова - козметично почистване и да влиза следващия. Не се впечатлявай и престаравай.

# 232
  • София
Трудна работа само с позамазване, ние няма да сме Ок така, правили сме го навремето за нас и ни е яд така да изглежда.
Щетите - ударени врати на шкафчета на много места, счупено стъкло на едно шкафче, скъсано перде, има нужда от шпакловка на няколко места, боядисване навсякъде. Много мръсно на места - фурна в ужасно състояние,  има мухъл по изолацията на прозорците - това нямам идея откъде е, в апартамента е много топло, казаха, че са простирали вътре и явно е ставало конденз. Това е само на пръв поглед, имат много багаж и беше ужасно разхвърляно и не се вижда добре, нямам идея като отидем на празен апартамент, какво ще намерим - например гардероби и шкафове не сме отваряли, нито съм пробвала дали уредите работят.

# 233
Не ги мисли щетите - позамажи отгоре, отгоре и пускай на следващите. Колкото и хубаво, удобно и като за тебе да го правиш - все ще го освинят измекярите. Затова - козметично почистване и да влиза следващия. Не се впечатлявай и престаравай.

Мда...и майка така ми казва. И е права.

Олив, като за вас ще си го ремонтирате, когато спрете да го отдавате. До тогава няма смисъл.

# 234
  • София
Да, вероятно е така, но нали ще искам да го пусна пак на пазара с претенция за определена цена, а не виждам как ще стане, ако не изглежда добре.

# 235
Точно така,защото и три депозита да вземете,пак не покриват щети,които често нанасят бълг.наематели.

# 236
Засечете им тока и водата по уредите, при предаване на ключовете и изчислете поне тези консумативи (парното вероятно няма как да се изчисли) и да ги платят. Никакво връщане на депозит (един наем е, нали?), заради изравнителната сметка за парното и заради щетите и мърсотията.
Идете с мъж на издаването на апартамента, за респект, не сама жена!!!
Ако все още не е включено в договора, в следващия договор изрична клауза, че депозитът НЕ се използва за консумативи и наем, да са го подписали.

# 237
Те не искат депозита. Остовят го за сметки.
Няма и как да ги накара да й платят на ръка сметките, ако те не искат.
Нямаха и договор писмен..така че малко трудно.
С подчертаното в черно съм съгласна.

# 238
  • София
Тета е описала положението точно.

# 239
В наемните отношения или си свързан с Човеци, или с "измекяри". С едните ще си стиснете ръцете и ще си пожелаете хубави неща за в бъдеще, с другите по никакъв начин няма да успеете да постигнете да си платят дължимото било за наем, било за последни консумативи или да си поправят нанесените щети.  Разбрала съм,  че с какви хора ще комуникирате е въпрос на ......късмет, макар и добрия подбор, който правя преди наемане. Чета, че в чужбина е трудна мисия да се изнижеш  без да са изправни финансово взаимоотношенията, но моя опит тук е коренно различен.

Общи условия

Активация на акаунт