Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 399
  • 846
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте,
може ли да ме ориентирате какъв наем е удачно да вземем от следният имот. Знам, че има обяви за имоти, но не зная кои са реални/фалшиви, кои стоят с месеци на пазара и не са адекватни и тн. Става въпрос за добре обзаведено студио чиста площ 35 кв.м, поръчкови мебели(нямам снимки още, защото е в ремонт), уреди над среден клас AEG/Electrolux/Gorenje, сушилня, миялня, климатик нормални неща. Въпросът е че е стая + хол, малък диван, отделно легло 160х190 см с кътче. Малка тераска. Районът е Манастирски ливади(знам, че е ужасно, все пак е с цел под наем). От една страна мислим наем 550 лв., от друга страна по обяви има още по-високи наеми за приличен ремонт и обзавеждане.
Благодаря предварително

Какво ще рече стая + хол? Двустаен апартамент от 35м2?

# 406
Здравейте,
може ли да ме ориентирате какъв наем е удачно да вземем от следният имот. Знам, че има обяви за имоти, но не зная кои са реални/фалшиви, кои стоят с месеци на пазара и не са адекватни и тн. Става въпрос за добре обзаведено студио чиста площ 35 кв.м, поръчкови мебели(нямам снимки още, защото е в ремонт), уреди над среден клас AEG/Electrolux/Gorenje, сушилня, миялня, климатик нормални неща. Въпросът е че е стая + хол, малък диван, отделно легло 160х190 см с кътче. Малка тераска. Районът е Манастирски ливади(знам, че е ужасно, все пак е с цел под наем). От една страна мислим наем 550 лв., от друга страна по обяви има още по-високи наеми за приличен ремонт и обзавеждане.
Благодаря предварително

Къде е този "ужас" в Ман.ливади, че ми стана странно Вашето определение? Ако е в калта и до ромска махала и 500 лв са му много (това за мен е "ужас"). Иначе кварталът не бих го определила като ужасен и в ужасен имот НЕ бих вложила уреди и обзавеждане над среден клас, защото хора склонни да платят за по-скъпо обзавеждане няма да идат там! Та от тези подробности зависи и Вашият наем...
Етаж, изложение, отопление, кухненски бокс има ли? Как хем има стая и хол, хем е студио? То 2 самостоятелни стаи са двустаен, или имате предвид "ателие", защото имотът е с такъв статут? Дайте архитектурен проект поне, за да се добие представа какво всъщност ще отдавате?

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 00:55 от drago_2008

# 407
  • sofia
Чиста площ 35 кв. е грубо стая 5х7 м и най-вероятно е еднопространствено жилище. Ако е с две помещения, може да се пробва и с над 600 лв.
Много зависи от микролокацията на имота и какво ще търси конкретния наемател.

# 408
Здравейте,
Благодаря предварително
Къде се намира студиото? Квартала е огромен. Има прекрасни места в Манастирски ливади в близост до магазини, ГТ, болница, МОЛ и др.
Има и в средата на нищото....
От това много зависи наема.
Сградата луксозна ли е, дайте все пак и архитектурен проект - не става ясно точно какво предлагате.

# 409
  • София
И една скица с молив ще свърши работа Simple Smile

П.П. Всъщност, в този квартал всичко, което се намира на повече от 500 метра от бул. България е в средата на нищото. И там, както в много други "луксозни" квартали, без кола си за мустака Simple Smile))))

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 09:49 от Mунчо

# 410
  • София
..............

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 22:52 от Azzy

# 411
Аззи, благодаря за снимките, оправи ми сутринта. Много добре ти се получава, сигурна съм, че и наемателите са много доволни.

# 412
  • Бургас
Чудесни са!
Интересува ме откъде е килимът на първата и втората снимка?
И също така кой в България изпълнява стъклените прегради?
Знам, че са доста скъпи, бях намерила един полски производител, ама условията за доставка не бяха добри.

# 413
И на мен ми останаха очите в преградата от първата снимка, много добра идея и прекрасно изпълнение!

# 414
  • София
Дами, благодаря.
Стъклената стена има дълга, забавна история, ще я разказвам някой друг път в подробности, но в този интериор и в новия, който правя /обещах на ЕmmaТ да пусна и от него снимки, когато е готов или поне когато изхвърля инструментариума на майсторите и съпътстващата строителна мърсотия и остане по паркет, камина, диван и полилеи/, та там също ще използвам същата стена, даже съм поръчала на бат Жоро, чиито координати ще ти изпратя на лични. По отношение на цената, както казах, нещата са относителни, но съм сигурна, че ще е относително удовлетворителна, в сравнение с полските производители, понеже минахме по същия път, докато търсим кой да го изпълни.

Ето линк, вече ми излиза в цвят горчица, друга цена и разпродаден, но мисле, че беше към 250 лв. Чист памук. Обаче има доста алтернативи, когато се поразтърсиш.
https://www.vivre.bg/p-1065734/kilim-my-stockholm-mustard-200x29 … =841937&ch_type=8

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 22:51 от Azzy

# 415
  • София
Много, много красиво! Определено имаш вкус!
Единствено се зачудих за 2 неща - 1. тези дивани без подлакътници не са ли малко неудобни за сядане/лежане, като нямат тази странична подкрепа? и 2. завесите, които се валят по земята не са ли много непрактични, така ли ги оставяш по принцип, защото аз веднага си представям как като има прах, те се валят в тази прах /а в София поне жилище без прах не съм виждала/.
И като пишем за дизайн се сетих за един много красив филм на Алмодовар - Болка и величие, който ви препоръчвам да изгледате дори заради изключителния дизайн /отделно филма е много хубав/ - бях поразена от цветовете на жилището на главния герой там - само в хола му например бяха съчетани няколко разцветки на зелено.

# 416
  • София
Благодаря, Олив Simple Smile

Да, в някакво отношение малките пространства изискват някакъв компромис и в този случай това са подлакътниците. Интересното е, че в резултат на липсата на подлакътници, хората се адаптират и вместо да полягват на една страна върху подлакътника /добре познатата ви поза за лежане пред телевизора/, което води и до една позиция на гръбнака крайно нездравословна, между другото, а се замества от друга поза - фронтално, с възлгавници за подлакътници и крака върху табуретката. За табуретката съм писала някога в интериорната тема- незаменима, любима мебел. И така, в резултат - освобождава се място на дивана, което евентуално може да бъде заето, освен от онова, добре познато на всички ни "мъж на диван" , има и известен здравословен ефект.
Отделно, винаги, с малки изключения, има поне по едно кресло, по възможност удобно, с подлакътници. И се старая да балансирам - ако дивана е такъв, креслото да е удобно и с подлакътници и обратното.

За пердетата- всъщност лесно се поддържат. Разбира се, ако домът се поддържа чист по принцип, ако хигиената е на снижено ниво, от въпросния прах, лекета и прочие ще страда цялостно жилището и пердетата ще са последния проблем на обитателите и бих казала, че чистотата е един от основните параметри на лукс.
Иначе са изкуствени, рядко слагам памук за пердета и не задържат лесно прах, лесно се перат и аз ползвам перални, тип мистър Джеф с доставка и е лесно. Взимат ги, перат, гладят и ми ги връщат на вратата.

# 417
Страшно много ми хареса какво си показала, Azzy, браво за добрия вкус и отличното изпълнение!
И аз проучвах стъклените прегради за новия апартамент, който трябва някак да превърнем от тристаен в четиристаен, а възможностите не са много, но май ще се спрем на друг вариант за преграждане. Какво се получи в нашия случай, ще отдаваме под наем (ако намерим на кой), по-голям, по функционален и като цяло правен постепенно и с голям мерак за нас си апартамент, за да се пренесем в по-малък и изцяло преходен, ужасно скъп и почти без бюджет за ремонт, само заради локацията, която и за мен в един момент се оказа по-важна от това, дето е между четирите стени. Дано да ни се получат нещата. Няма да разводнявам тук, тепърва ще пиша по интериорните теми. Има време да го помислим добре, предвид, че ми се ще да се местим лятото, като приключи учебната година (че сложно с три броя деца, смяна на училища и детски градини 🫣)

# 418

Бюджетният ми диван от Виденов.
Наистина ли чак толкова отблъскващо евтинее?

Наистина.
На мен също въобще не ми хареса този диван, но възпитано си замълчах. В крайна сметка вкусове всякакви, а възпитан и културен човек няма да нарани безпричинно друг. Иначе поздравления за интериорите. Напипали сте какъв е сравнително масовия вкус и с доста достъпни ценово мебели Ви се получават нещата. На мен лично ми бяхте полезна. Отбелязах си фирма Калацерка. Когато дойде време за обзавеждане на следващия апартамент, който ще пусна под наем със сигурност ще им хвърля едно око.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 17:12 от Мъфин

# 419
Мъфин, беше попитано във форум ... . Аззи беше честна , и хубаво живна темата.
Иначе и аз по групите във Фейса мълча, когато хората не искат съвет , а само споделят тяхното лично задоволство и щастие от новият им дом. Вкусове всякакви. Но за мое учудване се оказва, че масовият вкус не е този, който демонстрира Аззи.
Да елементите изглеждат еднакви, но сбора им е това , което прави стилен дизайна на имота.

Аззи сега ако кажеш , че осветителното тяло до червеният бюфет на втората снимка е бюджетно .... пращай линк моля Wink
много ми харесва златният полилей с релсите в същият цвят
съжалявам, че не съм в София да се поръчам стъклена стена при този Бай Wink
Започнах тъкмо ремонта ... Scream

Обожавам "влачещи се пердета" и даже ми се струва, че откакто съм с такива влиза по малко прахоляк отвън. Навремето сигурно не случайно са поставяли такива противопрахови по рамката на леглото.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 09:21 от Casual

Общи условия

Активация на акаунт