Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 237
  • 846
  •   1
Отговори
# 75
Аз без да съм задълбавала попаднах на тази обява за сграда на Артекс в квартала
Разлика от 180 евро заради гараж и пак с вкл. поддръжка.

То нямаше да е лошо и обявата да се сподели след тази дискусия.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c166756555091127

Иначе в стари сгради има апартаменти с обзавеждане на 15-20 г по около 70 кв.м. за средно 700 лв.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 09:10 от drago_2008

# 76
За тази сграда имайте предвид, че най-вероятно това е щял да бъде първи наемател, на когото сутрин да му казват добро утро бивши и настоящи високопоставени политици, собственици на медии и подобни, понеже е строена по времето, когато фирмата още можеше да си позволи да подбира купувачите.
Не е същото като "сграда  на артекс на Г. М. димитров".

# 77
Матракът е важен, остави я спалнята. Това са сглобени плоскости и дали са купени от Виденов или от Ирим или ИКЕА или ги е пресовала на машината и после кантирала благородна девица трето поколение, не ти влияе на качеството на живот по никакъв начин.
Аз бих го преживяла. Сам човек колко ли пък ще ги амортизира, че да се притеснява чак толкова?
Мен не амортизацията би ме замислила. В моя апртамент спалнята е от някакви полски мебели, не е мръднала 10 години. Но ми прави лошо впечатление да вляза в нова/качествена/модерна сграда и да видя новообзаведен апартамент с безвкусно остарял дизайн на мебелите. Не съм запозната с последните на Виденов, нито с цените им, но определено Икеа от тази гледна точка е най-добрият вариант. ( или по поръчка )
Това си е лично моя особеност разбира се, но съм убедена, че за определена таргет група също е важно. Била съм наемател в сграда - еднакви апартаменти, на един етаж, моят хазяин се беше постарал, обмислил с детайли, а съседният изглеждаше все едно са обикаляли магазините и що най-евтино ново са намерили са събрали - и се чудеха защо не можеха да си намерят качествени дългосрочни наематели.

Не е фонд "Ремонт" това, а почистване, охрана - текущата поддръжка на общите части в момента и вкл. зелени площи ако има такива. Точно наемателят плаща, защото им се радва/ползва в момента...
точно

# 78
  • София

Бюджетният ми диван от Виденов.
Наистина ли чак толкова отблъскващо евтинее?

# 79
Виденов имат и скъпа линия.

Аз не мога да взема отношение за скъпи апартаменти с таргет луксозни наематели...в другия сегмент сэм аз. Grinning

# 80
Ами аз не бих си го купила. Поне изглежда доста "дървен", и в пряк, и в преносен смисъл.
Ето пак Виденов, но по-приятно изглежда

https://videnov.bg/kanape-mayer-1

# 81
# 82
  • София
Няма начин за студент първокурсник да не сложа диван за 2500 лева! Та ако ще да е с претенциите на царски потомък, че нали не сме имали крале и лордове Joy. В тези уж луксозни сгради никой трезвомислещ човек не би си купил апартамент ако за малко придобиеше представа как и с какви материали са строени Simple Smile))))))))))). Отделно, че фирмата обикновено им натриса уж професионални домоуправители, които са просто част от нея и започва да работи с кожа на клиента Simple Smile

# 83
Wink Трябва да има по нещо за всеки - и за първокурсници, и за млади сингъл специалисти, и за средностатистически семейства с  две деца, и за чуждестранни служители с бюджет за преместването, и за служители в посолствата, и за останалите между тези варианти. Всеки наемодател преценява какъв таргет гони и как да го постигне.

# 84
Ние купихме диван, който изглежда доста приятно, не евтинее, поне според нас, за 680 лв. Като минус е, че не е разтегателен и няма място за багаж, но наистина изглежда добре. Решихме да жертваме тези две неща в името на добра визия. Ако намеря снимка, ще сложа по-късно. Прилично широк е, ако на някой му се наложи да пренощува.

# 85
Аз не го разбирам този напън за лукс, но съм признавам си, простичко устроена.

Също прост е отговорът и на въпроса да се наемело ли това жилище - ами гледа, харесва го, наема.
Не го харесва, търси друго. Парите са си нейни, тя ще обитава, значи тя решава.

# 86
  • София
Wink Трябва да има по нещо за всеки - и за първокурсници, и за млади сингъл специалисти, и за средностатистически семейства с  две деца, и за чуждестранни служители с бюджет за преместването, и за служители в посолствата, и за останалите между тези варианти. Всеки наемодател преценява какъв таргет гони и как да го постигне.

Същото важи и за наемателите. Трябва да са с подходящите претенции, когато си знаят хала Simple Smile))))))))))))

П.П. От горепосочените всички са ми минали през ръцете, като моментното обществено положение е без значение, важни са първите... седемнадесет години Joy Joy Joy

# 87
Тета, не е толкова просто Grinning Охх, много ми харесва, имам и парите, но дали да ги дам? Дали няма да намеря нещо друго, което да е малко по-евтино, но също да ми хареса толкова? Прк мен дилемата би била огромна Simple Smile

# 88
За мен е просто...имаш легло, имаш покрив...
Това са хора които не знаят какво искат. Така мисля ... нищо лично.

Приоритети трябва да имаш. Цената или лукс дивана, е в случая.

# 89
  • София
Тета, не е толкова просто Grinning Охх, много ми харесва, имам и парите, но дали да ги дам? Дали няма да намеря нещо друго, което да е малко по-евтино, но също да ми хареса толкова? Прк мен дилемата би била огромна Simple Smile

Да де, но в началото е по 3 грубо казано - 3600лъвчета. Бая трябва да ти хареса Simple Smile))))))

Общи условия

Активация на акаунт