Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 230
  • 846
  •   1
Отговори
# 60
Как ви се струва наем 600 евра за голям двустаен апартамент в кв. Изток.
Сграда на Артекс, луксозни общи части, самият апартамент довършен средно качество и обзаведен предимно с мебели Виденов. Днес го гледахме с братовчедка ми и се колебае дали да го наема.
Май доста са скочили цените на наемите.

# 61
  • София
Струва ми се, че това е цена за лукс двустаен в центъра. Виденов и 600 евро не ми се връзва. Нищо, че е голям и нищо, че е Артекс.
Кварталът е хубав, но все пак...

# 62
  • Бургас
И на мен ми се струва висок наемът, тя няма да живее в общите части.
Районът е скъп по принцип, ама чак 1200 лв. за двустаен...

# 63
И на мен ми се струва висок. Но..
Сградата в страхотна, вътре беше 20 градуса без да е пускано парното, големи стаи, светло.
Обаче.. спалнята комплект от Виденов за 1000 лв., кухня и секция Виденов. Странна печка. Пералнята е в банята.
Дивана е хубав и голям, уредите средно качество.
Преди дни гледахме в Хармония на Артекс по-малък двустаен за 720 евра. Изключително добре обзаведен, висок клас баня и уреди.

Колега нае преди месец много малък двустаен в Младост 1 за 900 лв.
Затова се чудех дали толкова са скочили наемите напоследък.

# 64
  • София
За 600 евро може да намери много добър двустаен навсякъде.
Важно е тези 600 евро включват ли гараж / паркомясто, такси за вход / почистване / охрана / интернет / СОТ. Ако да, може да се помисли обстойно.
И удобно ли е до работното място / университет или с каквото и да се занимава.
Да е топло без отопление е огромен плюс.
Матракът е важен, остави я спалнята. Това са сглобени плоскости и дали са купени от Виденов или от Ирим или ИКЕА или ги е пресовала на машината и после кантирала благородна девица трето поколение, не ти влияе на качеството на живот по никакъв начин.

# 65
Да, доста май са скочили наемите из цяла София. В района на Красно село-двустаен 900лв, в близост до МС "Булевард България "-750, до АГ "Овча купел "-750...
Може ли да споделите в момента как вървят депозитите-един или два наема са обичайно? И комисионната за брокер колко процента е?-50-70? Ясно е,че е според договора, но вашите наблюдения какви са? Благодаря!

# 66
За 600 евро може да намери много добър двустаен навсякъде.
Важно е тези 600 евро включват ли гараж / паркомясто, такси за вход / почистване / охрана / интернет / СОТ. Ако да, може да се помисли обстойно.
И удобно ли е до работното място / университет или с каквото и да се занимава.
Да е топло без отопление е огромен плюс.
Матракът е важен, остави я спалнята. Това са сглобени плоскости и дали са купени от Виденов или от Ирим или ИКЕА или ги е пресовала на машината и после кантирала благородна девица трето поколение, не ти влияе на качеството на живот по никакъв начин.
Включват таксата поддръжка, която е 50 евра. Паркомясто няма.
И е супер близо до работата й.

Моето мнение е, че е скъпо, но ще ходи пеша на работа, ще е топло, тихо и безопасно. Което определено е важно за само момиче.
Благодаря за мненията!

# 67
Автоматично наемът става 550 евро значи. Пести не само пари за транспорт буквално, но и ВРЕМЕ, което няма как да се компенсира. Отоплението е поне 200 лв на един двустаен, а ако това жилище е топло както казвате може и от там ще спести. Въпросът е не дали ни се вижда скъпо, а какви са цените в района на сходни имоти? Склонна ли е да наеме старо обзаведено жилище, в стара кооперация за наем с 300 лв надолу да речем?

Моя позната до скоро отдаваше в един от високите блокове до ул. Тинтява на Цариградско двустаен преходен апартамент с отделна кухня за около 600-650 лв (не помня). Жилището е чисто, но със старо обзавеждане и чиста, но стара баня. Обмисля дали да не го ремонтира и да вдигне наема.

# 68
  • София
Аз давам в студ град за 800лв двустайни и ми се виждат малко. Етажните такси не са включени. Строителството е далеч от артекс, но става.
Изток си е по-скъп квартал, винаги е бил.

Дали пералнята е в банята бърка хазяина, защото ще ръждяса. Наемателя, какво го бърка.
Изток е много комуникативен квартал, факт. А и по-голямото си е по-голямо. Знам, наемателите броят стаите и не обичат да дават повече пари за повече квадрати, тераси и тн. Ама наемодателят е броил пари за тях, за довършване и обзавеждане, също.
Не съм в крак с пазара през последните 2-3 месеца, в Изток, хич, но вероятно цената е добра.
Дали е Виденов или не е последната дупка на кавала. В апартамент за 250-300к, дали механизмът на вратичката е от 2лв или 10лв.
Баба ви само панти блум и ключове шнайдер е имала в кухнята.
Уважавайте труда и парите за довършване. Тия дни платих 6000 за един навес.

# 69
По-добре пералнята в банята, отколкото в кухнята. Според мен.

# 70
  • София
Сграда на Артекс, луксозни общи части, самият апартамент довършен средно качество и обзаведен предимно с мебели Виденов. Днес го гледахме с братовчедка ми и се колебае дали да го наема.

Че са скочили наемите, скочили са, но това вероятно е опипване на пазара. Ако никой не клъвне до месец и половина, наемът ще падне. Ако сляпо се следва Закона за етажната собственост, поддръжката не трябва да се плаща от наемателя. Най-вероятно това е опит за хитруване. Ако мине, мине. За обзавеждането, когото и да питам от моите познати рентиери, първата му дума е Виденов Simple Smile. За пералнята в банята дори ще похваля наемодателя поради горчив личен опит - преди няколко години, разпаднало се турско кранче за водата на една пералня наводни 3 етажа точно по време на коледни празници, защото беше в кухненския бокс а не в банята.

# 71
Според мен има осезаемо повишаване на новите наеми, не само в НС, а и в старото. Сега, дали 600 евро за двустаен в Артекс са много... зависи. С включена такса вход, с близостта до работата и още няколко подобни плюса, според мен нещата придобиват различен вид. Остава единствено въпросът дали момичето ще преживее обзавеждането от Виденов.

# 72
Аз бих го преживяла. Сам човек колко ли пък ще ги амортизира, че да се притеснява чак толкова?

# 73

Ако сляпо се следва Закона за етажната собственост, поддръжката не трябва да се плаща от наемателя. Най-вероятно това е опит за хитруване.
Не е фонд "Ремонт" това, а почистване, охрана - текущата поддръжка на общите части в момента и вкл. зелени площи ако има такива. Точно наемателят плаща, защото им се радва/ползва в момента...

# 74
При такъв висок наем оставят лош вкус мебелите на Виденов. И без Виденов може да е по-бюджетно и да изглежда една идея по-скъпо. Нали наематели, които се пазарят, не създават добро впечатление? По същия начин Виденов на мен ми създава лошо впечатление и бих искала квартира, където поне малко са се постарали. 1200 лева са това, хора. А Виденов съм купувала и за нас, и за родителите ми, но при такъв наем - твърдо не!

Общи условия

Активация на акаунт