Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 255
  • 846
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Току що ми съобщиха, че привечер трябва да погледна едно опразнено жилище. Евентуално утре ще ви покажа в какво състояние е останал един апартамент, след изнасянето на младо и претенциозно, двучленно семейсто, живяло в него 5 години. Апартаментът е на моя много възрастна позната, която обикновено ме товари с разправиите преди и след наемателите.

# 91
За мен е просто...имаш легло, имаш покрив...
Това са хора които не знаят какво искат. Така мисля ... нищо лично.

Приоритети трябва да имаш. Цената или лукс дивана, е в случая.

Съгласна.

Бас ловя, че няма да е толкова чисто, колкото са претенциите! Залагам 1000 лева Smiley

# 92
  • София
Виденов не прави едно жилище мръсно.
Чисто е съвсем друга категория, която не е обсъждана.

То и преди няколко месеца се говореше, че "некачествено направена баня" е, идеално поставени, но среден клас плочки и без окачени, висящи мебели. А "баня, както трябва" е лукс плочки + висящи шкафчета.
Това са категории, нямащи нищо общо помежду си.

# 93
Тангра, първата част към мен ли е насочена? Аз коментирах поста на Мунчо, който ще ходи да оглежда квартира, освободена от младо, претенциозно семейство. За тях казах, че няма да са изчистили толкова добре, колкото големи са им претенциите. Дано да не съм права, де...

Дискусията за банята не съм я хванала, но звучи нелепо това, което си цитирал Simple Smile Значи вкъщи сме с полунекачествено направена баня, защото плочките ни на са лукс 😆

# 94
  • Бургас
Не виждам проблема с Виденов. И аз имам техен диван в едната квартира. Същата е и с плочки КАИ в банята. 
Скрит текст:

Също като teta75 мисля, че за наем грешни пари не трябва да се дават, щом основните ти изисквания са удовлетворени, още повече ако си сам човек. По-добре спести, купи си собствено жилище, па си го обзавеждай както искаш.
Но наемателите явно не мислят така...
Бих търсила лукс, удобство, хубави общи части и т.н., ако имам друго жилище, но трябва да наема например в София за известно време, поради смяна на работата или краткосрочен проект там, и т.н. Тогава ще си търся същия комфорт, какъвто имам у дома. Ама да съм млада, безимотна, без ангажименти, да изръся 1200 лева за сграда на Артекс, дори и да мога да си го позволя... Сърце не ми дава.

# 95
Аз давам в студ град за 800лв двустайни и ми се виждат малко. Етажните такси не са включени. Строителството е далеч от артекс, но става.
Изток си е по-скъп квартал, винаги е бил.

Дали пералнята е в банята бърка хазяина, защото ще ръждяса. Наемателя, какво го бърка.
Изток е много комуникативен квартал, факт. А и по-голямото си е по-голямо. Знам, наемателите броят стаите и не обичат да дават повече пари за повече квадрати, тераси и тн. Ама наемодателят е броил пари за тях, за довършване и обзавеждане, също.
Не съм в крак с пазара през последните 2-3 месеца, в Изток, хич, но вероятно цената е добра.
Дали е Виденов или не е последната дупка на кавала. В апартамент за 250-300к, дали механизмът на вратичката е от 2лв или 10лв.
Баба ви само панти блум и ключове шнайдер е имала в кухнята.
Уважавайте труда и парите за довършване. Тия дни платих 6000 за един навес.
Тангра, по-спокойно Simple Smile
Давам апартаменти под наем, плюс скоро довърших апартамент за собствено ползване и знам цената определено.
Въпроса беше друг. Не говорим какво са имали бабите.
Просто беше странно в суперлуксозна сграда много ниско ниво на довършване с евтин ламинат и плочки, мивка в банята за 60 лв., най-нисък клас Виденов (спален комплект за 1000 лв.) и кухня също от 1000 лв. Исках да сверя часовника как са наемите в района и ОК ли е 600 евра за това.
Няма да го наеме братовчедка ми, днес капарира в Дианабад нов, чудесно довършен и с паркомясто за същата цена.

# 96
Определено знаеш/е/ отговора и ти, замисли се, и ще видиш че е така. Simple Smile
За ТЕБ описаното не е ок, дори тук да бяха всички казали обратното, това щеше ли да те убеди? Не според мен..

То като знаеш/усещаш нещо, знаеш го. Вътрешно...

# 97
Определено знаеш/е/ отговора и ти, замисли се, и ще видиш че е така. Simple Smile
За ТЕБ описаното не е ок, дори тук да бяха всички казали обратното, това щеше ли да те убеди? Не според мен..

То като знаеш/усещаш нещо, знаеш го. Вътрешно...
Права си!

# 98
  • София
Току що ми съобщиха, че привечер трябва да погледна едно опразнено жилище. Евентуално утре ще ви покажа в какво състояние е останал един апартамент, след изнасянето на младо и претенциозно, двучленно семейсто, живяло в него 5 години. Апартаментът е на моя много възрастна позната, която обикновено ме товари с разправиите преди и след наемателите.
Ох, след няколко дни и мен ме чака същото - нашите наематели се изнасят на 31.12. Шокът няма да е голям, защото вече го видях - определено ще трябва ремонт, чистотата ми е най-малкият проблем.
Не си спазиха предизвестието от 1 м., в момента имат неплатени сметки за ноември, с декемврийските точно ще стигнат сумата на депозита. Тоест депозита ще покрие сметките, но не и ремонт. Но и не виждам какво да направя, тъй като нямаме договор в момента (а и да имахме, ако няма желание за нормално отношение, едва ли щеше да помогне).
Единствено се надявам максимално бързо да го оправим и отдадем отново под наем, със сигурност този път с депозит за 2 месеца.

# 99

Не си спазиха предизвестието от 1 м., в момента имат неплатени сметки за ноември, с декемврийските точно ще стигнат сумата на депозита. Тоест депозита ще покрие сметките, но не и ремонт. Но и не виждам какво да направя, тъй като нямаме договор в момента (а и да имахме, ако няма желание за нормално отношение, едва ли щеше да помогне).

А те отказаха ли да си ги платят? или настояват от депозита се приспадат?

# 100
Олив, ти знаеш вече де, но да кажа....за това никакво просрочие на сметките. В срок винаги, закъснеят ли - гониш ги до 3 дена, поне така впиши.
Защото като плящат редовно, ще им останат сметките само за текущия на напускането месец, тоест за декември. И така ще им остане сума от депозита, която ако искат да си вземат, ще трябва да изчистят всичко дължимо.

Тоест така да стане, че те да имат да вземат пари от теб /депозит/.. за да можеш ти да поставяш условия./ да си платят сметките/. Simple Smile

# 101
  • София
Не, не са отказали да ги платят, но не ги и плащат - преди няколко дни излязоха сметките за парно и вода за ноември, помолих да платят - казаха - да, да, но като си тръгнат на 31.12. и не са ги платили, ще кажат да си ги приспадна от депозита вероятно. Все пак тези сметки са дължими до 14.01, реално не са в просрочие и нищо не мога да направя. За декември пък ще излязат през януари - така че е съвсем невероятно, защото вече ще са напуснали. Вероятно в тяхната глава е справедливо, защото имат депозит. В моята не е, защото не си спазват предизвестието и напускат за 10 дни.
Тета, не е точно така - те ще живеят до края на декември, ама дек сметки излизат през януари, сега са излезли ноемврийските.

# 102
  • Варна
Абе те Виденов имат и скъпи, хубави мебели. Не е като преди време да имат само две разцветки пдч и пет разцветки дамаски. Зависи.

Днес новите ми наематели (от 01.11. т.г.) ми съобщиха, че ще напускат… Разделили са се. Първоначално се разочаровах, но всъщност това е страхотна възможност веднага да актуализирам наема, тъй като го дадохме доста евтино.

За пръв път ще ми освобождават квартира. Сега на 25.12. ще ми платят наема за януари, за последно, защото все пак има месец предизвестие. Когато освободят, ще отидем да огледаме дали всичко е наред. За депозита ще кажа да изчакаме последните сметки за ток и вода и тогава ще го върна. Какво и кога трябва да разпишем?

# 103
Абе те Виденов имат и скъпи, хубави мебели. Не е като преди време да имат само две разцветки пдч и пет разцветки дамаски. Зависи.

Днес новите ми наематели (от 01.11. т.г.) ми съобщиха, че ще напускат… Разделили са се. Първоначално се разочаровах, но всъщност това е страхотна възможност веднага да актуализирам наема, тъй като го дадохме доста евтино.

За пръв път ще ми освобождават квартира. Сега на 25.12. ще ми платят наема за януари, за последно, защото все пак има месец предизвестие. Когато освободят, ще отидем да огледаме дали всичко е наред. За депозита ще кажа да изчакаме последните сметки за ток и вода и тогава ще го върна. Какво и кога трябва да разпишем?

Ех, Диди! Съжалявам. Добави клауза, че при напускане по-малко от 12 месеца от подписването на договора депозитът не се връща. На твое място бих актуализирала наема и взела двоен депозит от следващите наематели. Пригответе приемо-предавателен протокол с показанията на електромера и водомерите. Сега е кофти време за търсене на наематели.

# 104
  • София
...
...
Ох, това е бързо, тези направо като Аърбнб трябва да ги броиш. Joy
Хубаво е, че има възможност за по-добър наем, предполагам, че не са и съсипали нещо за толкова кратко време.

Общи условия

Активация на акаунт