Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 407
  • 846
  •   1
Отговори
# 360
  • София

Бюджетният ми диван от Виденов.
Наистина ли чак толкова отблъскващо евтинее?

Наистина.

# 361
  • Варна
Точно тези ръбати подлакътници крещят “Виденов”. Имат няколко такива модела от край време. За 300 - 400 лв са си супер. Факт обаче е, че фирмата имат и много по-красиви и удобни дивани за по над 1500 - 2000 лв. При тях не си личи от самолет марката, заедно със съпътстващата я лоша репутация.

# 362
Ей сега пък за наемател ще сложа италиански диван. Как пък не...Satisfied

# 363
  • София
Изобщо не говорим за националността на дивана. Или за цената.
Има елементарни стандарти за дизайн, мода и изобщо някаква естетика в обзавеждането.
Въпросът е да има някакви познания в областта и да се сглоби приятен, хармоничен интериор с минимални средства и усилия. Което, от своя страна, предполага сериозна база данни от познания и опит.

При липса на познания, просто се залага на нещо базово, минималистично, изчистено и просто.

И в този Виденов съм виждала такива.

# 364
Не  знам....моята наемателка няма претенции към обзавеждането.
Който има..да не наема.

За мен е важно да е УДОБНО. Не скъпо. Не красиво. Да му е удобно на човека. Да е функционално. Ама какво разбирам аз...

# 365
  • София
Въпрос на стандарти, както казах.
И на цена. Много е вероятно да отдаваме имоти в различен ценови клас.
Наемателите на моите имоти имат стандарти с които не правят компромиси и си плащат за това.

За мен е важно да е УДОБНО. Не скъпо. Не красиво. Да му е удобно на човека. Да е функционално. Ама какво разбирам аз...

Луксът без удобство, не е никакъв лукс. Същото важи и за функционалността. Нямам представа, защото се противопоставят.

# 366
И разликата между утилитарен апартамент с мебели Виденов и такъв с италиански мебели и много вкус колко е, 100лв има ли? Satisfied

# 367
  • Бургас
Ръбатите подлакътници са изключително удобни. И чаша да сложиш, и да си подпреш гърба.
Ето абсолютно същия ръбат диван от Мартинели.https://martineli.com/product/dizainerski-divan-5/
Сигурно струва шест пъти повече от Виденов.
Вярно в друга цветова гама.
Не си струва инвестицията в скъпи мебели, не можеш да ги избиеш дори и с много висок наем.

# 368
  • Варна
Има си и луксозни квартири, два пъти по-скъпи от да речем стандартните. Не виждам нищо странно да сложиш по-скъп диван, ако се целиш към двоен наем. Има пазар и за такива имоти.

# 369
По принцип диванът на Виденов за мен не изглежда чак толкова зле като външен вид (е, не бих си го купила за вкъщи, но не е супер зле), но изглежда твърд като пейка. Не знам, може и да не е така в действителност. Според мен има достатъчно мебели, които са добро съотношение удобство/външен вид/цена.

# 370
  • Бургас
Диди, сигурно е така. Само трябва да не сваляш стандарта, ако се наложи подмяна и ремонт, всичко пак трябва да е на същото ниво, което е много скъпо и дали се връзва сметката дори и с много висок наем?
А и какви са критериите за лукс, досега на обявени за луксозни по обявите квартири не съм виждала супер скъпи мебели. Пак са от масмаркета, най-много по поръчка и размери, просто е ползван професионалист дизайнер.

# 371
  • София
Огромна.  Simple Smile
В пари - двойна, ако говорим за един и същи апартамент обзаведен в двата формата. С вкус и без. С един и същи бюджет.

Мартинели не купувам  Вносът е основно от Китай. Обзавеждам изключително с български мебели. Диванът, които дойде преди дни ми е от Калцерка, а предишния интериор беше с Юск за 500 лева, защото имах кратки срокове за довършителните и нямах време.

Дами, прави ми впечатление, че не четете.

# 372
Кого да четем ? Теб ли?
Аз пък лежа на диван от Тедива в момента. Е, и?

# 373
  • София
Потребителя е показал собственото си диванче. На него му харесва и му е удобно да си го ползва.
Какъв е смисъла да му се набива канчето как не трябва да го ползва и да си купи друг вид веднага?
Има всякакви квартири и наематели - едни искат удобно, други луксозно. Под слънцето има място за всички и смисъл да се надприказваме няма.

# 374
Точно тези ръбати подлакътници крещят “Виденов”.
Аз имам диван с ръбати подлакътници на B&B Italia струващ над 35 000 лева. Не мисля, че точно това е критерий за евтинджос, Виденов и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт