Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 396
  • 846
  •   1
Отговори
# 420
Azzy, прекрасни интериори!
Изключително съм впечатлена от съчетанието на мебели и цветове.
И от това колко просторно изглежда във всички варианти!
Определено изглежда красиво и удобно.

Диваните без подлакътници на фирма Камбо ли са?
Много моля за информация откъде е купен ламинирания паркет за студиото на Каблешков и как се казва. Искам точно такъв да сложа на бъдещия си собствен апартамент. Обожавам този цвят Simple Smile
И ако може и на мен тел. на майстора за стъклените прегради - искам да разделя кухнята от хола, хареса ми много как стои.
Благодаря!

# 421
Любопитно ми е да видя банята на студиото в Ман Ли за 400 евро. Самото то е изключително мъничко и вероятно има много хубава баня за да се постигне тази цена. Разбира се и кооперацията помага. Вече е на 15-16 години, но външно изглежда сравнително добре. Това предполагам също помага за взимането на висок наем.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 19:41 от Мъфин

# 422
На първите снимки не е ли имотът срещу НДК сградите. Там съм влизала на гости и в големи, и в малки апартаменти срещу 1 РПУ шестстаен, от другата страна на НДК на Гургулят, също в уж тристаен. Там навсякъде имаше такива портални врати, които отделят вестибюла от двете спални (едната е съвсем малка, другата стая е като втората снимка с двата прозореца) , самият вестибюл е тъмен. То и на Витошка сега се сещам сградите са с портали големите и там съм влизала на гости де..не са мои. Ремонтът обаче е супер и изглежда много приятно, свежо ...но аз не бих го взела. Все пак хората ще живеят там, някои работят от вкъщи...не са за седмица-две. В студиото вярно няма много място, но за второ място за сядане ...еми бих сложила нещо побиращо багаж или бюро.. няма тераса или е усвоена...Масата е за двама, ами ако дойдат гости... Не знам за мен е много модернистично. Приятно е много, но за по-дълго живеене ...не бих го наела. Не го пиша с лошо чувство, просто мисля така и споделям . Но аз съм по-консервативна, иначе общият изглед е супер - пердетата, чисто, килимчетата, аранжирано.
Диванчето синьото също не ми харесва, може би защото преди години имахме такъв тип Мазурка помня беше името. Дори имаше и подлакътници метални да се опреш и облегнеш, но отзад възглавниците направо...еми не си е диван в чист вид и удобен, модерно, ама...Може и да са меки възглавничките отзад и само да ми се виждат твърди на снимката, но... Просторно, но елегантно голо бих казала, така бюджетът се вмества, но.. има опасност да ви изпонадупчат стени си мисля за етажерки шкафове или не знам...така аз виждам иначе сигурно е френски стил, напоследък изобщо не следя модата и тенденциите, че нямам пари и ...няма да се ядосвам.

За под наем в Ман ливади, където се пита с ремонт и разни уреди, климатик не по -малко от 600лв мисля, дори 700 си мисля с тераска и изобщо ..къде и да е, ремонтирано и обзаведено с всичко...толкова. Все пак не е Мод. предградие или Орландовци.

# 423
На мен ми харесват жилищата. Красиви са, като от списание.
Но за живеене ..не са практични. Стъклена маса - непрактично. Красиво да, въздушно да. Но чупливо.
Преградата - чистенето ще е трудно. Определено.
Също не го пиша с лошо чувство.
За млад човек може би е подходящо. Не знам.
Например на моята наемателка няма да й е ок..жена на 60 години.
Друга която се обади когато отдавах каза работя в заведение, искам някъде да се прибера, почина и легна, и пак на работа. Тея този лукс би я притеснил, а не отпуснал.

Красиво е за гледане, определено.
Но за оцитаване и на мен ми идва леко стерилно, без душа Blush

Но пазар голям, различни таргети...няма лошо.

# 424
Какво ви е мнението за това студио?  Ще могат ли да вземат 805 лева с включени в цената 55 лева за такса подръжка?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2b167118731565052&sl … 8sqj35&f1=1&fe7=1

# 425
Къде ще се спи? На дивана ли?

Красиво, но отново неудобно, по моему.

# 426
Пише, че ще сложат прибираща се легло. Вероятно затова телевизорът не е срещу дивана, където му е мястото, а странично. Някак си в това помещение има повече “въздух” от другото студио за 400 евро.

# 427
  • Бургас
Трябва да има пълноценна спалня. Прибиращо се легло - скъпо, непрактично - всеки ден сгъвай и разгъвай чаршафи, одеяла. Ще се уморят. Не е като да метнеш едно покривало отгоре.
Диванът също е непрактичен с тези капитонирания. Едно копче да падне или шев да се разшие, вече проблем.
Бойлер над шкаф... Ако текне... Наематели са това все пак.
Може и да вземат, ама за колко време?

Относно осветителните тела в предходните интериори - има чудесни втора употреба. И аз така издебнах един абажур тип ресторант "Мейд ин блу" Simple Smile А в един от апартаментите пък оставих старите "бабини" полилей и огледало и съобразих целия останал интериор с този "антиквариат".

# 428
Пералня? Не е упомената, може би около бойлера?
Падащо легло...представих си моята баба как го вдига и сваля ката ден Joy

# 429
Няма и работен кът. Дотук не съм имала наемател, който да използва телевизор, но за сметка на това, всички имаха лаптопи и им се е налагало да работят от вкъщи.

# 430
Все някой сигурно ще го вземе, но според мен няма да има тълпа от желаещи. Мисля, че за тези пари би могло да се намери и добър двустаен в района. Не виждам нищо специално в това студио, което да оправдава цената. Дори не пише има ли поне миялна, сушилня, които евентуално биха вдигнали класа на жилището малко.

# 431
Бойлерът е в тип мокро помещение. Направо е невероятно, че в студио са намерили място за такова. Дори и да текне, най-много да се наложи да се подмени някоя вратичка или плоскост, а те са супер евтини. Да не говорим, че е много вероятно дори да не се наложи. Диванът е хубав. Наемодателят да му мисли. Хубаво е, че му се е откъснало от сърцето да вложи малко повечко в диван и кухня.

Все някой сигурно ще го вземе, но според мен няма да има тълпа от желаещи. Мисля, че за тези пари би могло да се намери и добър двустаен в района. Не виждам нищо специално в това студио, което да оправдава цената. Дори не пише има ли поне миялна, сушилня, които евентуално биха вдигнали класа на жилището малко.
Понапудрените двустайни май са малко по-скъпи. Наскоро пуснах обява за 750 евро.
Тази обява е нормално да се сравнява с това студио, което е с аналогичен наем.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 20:25 от Мъфин

# 432
Това жилище е партер пише и от снимките е много нисък, всеки шум се чува отвън, отделно трябва да си все с пердета или щори пуснати и пак...не мисля, че ще вземат тази цена, ама неща пробват и ще видят, може и да успеят. Кухнята ми хареса, банята също, вратата е същата, като моята под наем и е стабилна (турски са) Но другото...има възможност да го направят с нормално легло, кът за работа, маса нормална за хранене (там ще се огъват на стъклената масичка , не знам. Но явно сега така е модерно и се търси. Хареса ми там шкафовете, мокрото помещение, хубаво е направено. Над телевизора също може нещо да се сложи за книги, някакви кутии, снимки ...Дивана е хубав, ама заема половината място общо казано. И като вдигнат леглото какво става ..така голо стои, завивките под дивана в раклата, ама...ми не знам, иначе е хубаво, но само заради етажа аз не бих го взела, някои обаче търсят точно това може би. Въпрос на късмет и да случиш на хора, не само да го дадеш. Все по-трудно става си мисля, поне за мен, аз все на някакви попадам...та да правя лукс, абсурд. То и не мога, ама и да можех не си заслужава си мисля. Практично, да е чисто, да е приятно на вид и да е удобно най-вече. То и за свое жилище това бих гледала. Ами, ако са двойка...Но доста пари са хвърлени и хубаво е станали, чисто, ново, само кът за спане, за работа и за хранене нещо..поне на мен ми липсват. То пък и виповете не готвят, та..кафе, сандвичи нещо и навън.

# 433
Падащите легла вероятно при желание може и да не се вдигат. Механизмите обаче са понапреднали. Ето този  се движи буквално сам. Ако шкафът се направи с хубав МДФ, а не с толкова евтино изглеждащ материал ще се получи много добре. Освен това с ластичните колани се захващат и завивките да не мърдат когато се затвори. Направо се спестява време от оправяне на кревата. Ластиците трябва да са два или три.
https://www.youtube.com/watch?v=4rfodp6SABA

# 434
Между двата имота, този на Ази е много по-функционален и добре разпределен. Което е интересен момент за размисъл - как при едни и същи бюджет, достъп до магазини\сайтове и т.н. в четири от пет случая резултатът е "олеле мале", а само в един е "уау". Без нищо излишно, но и без нищо, което да липсва.

Не искам да изпадам в негативизъм, има достатъчно безсмислен такъв в темата, но във втория имот има нещо не на място. Диванът някак не е за това пространство. За падащото легло... по-добре да не коментирам. Няма кът за хранене, за 800 и няколко лева се предполага, че ще се превиват над ниската масичка ли... Не е добре измислено.

Общи условия

Активация на акаунт