Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 394
  • 846
  •   1
Отговори
# 435
По-скоро е недообзаведено това, въпреки че пише че е напълно обзаведено.
Вижда се място за легло. Има място и за кът за хранене с висока маса и поне 2 стола, така че когато това стане, ще има завършен вид.
В момента е като едно хале.

По-трудно ще си намери наемател заради партера, не заради това което е вътре.. така ми се струва.

# 436
Между двата имота, този на Ази е много по-функционален и добре разпределен. Което е интересен момент за размисъл - как при едни и същи бюджет, достъп до магазини\сайтове и т.н. в четири от пет случая резултатът е "олеле мале", а само в един е "уау". .
Точно затова този форум е полезен. Аз например добре видях плюсовете в обзавеждането на Ази и даже се замислих за покупката на едно-две студиа в Ман Ли или Кръстова вада. Ще се оглеждам също за двустаен в идеален център или в хубавата част на Лозенец, който да става за разделяне на две отделни студия.

# 437
  • София
Аз пък се чудя, кой ще даде толкова пари за една стая дългосрочно?

# 438
  • София
Дами и господа, студиото беше закупено набързо и обзаведено светкавично за броени дни, с цел една възрастна дама да бъде настанена там. Тя почина и съответно студиото беше продадено на една друга дама, която го отдава под наем, наемателката е студентка в Медицинския. Мисля, че сградата на на около 5-7 години с Акт 16 и тогава инвеститора ги предаваше в това състояние- с готови бани, подове и врати. Това студио /стаята е точно 17 м2/ е останало след промяна по време на строителство, нама и тераса, банята е нищо особено, стандартна хотелска баня си представете. Балкон няма, просто стая с малка баня и антре.
Само да кажа, че непосредствено след снимките, тавана, точно над леглото падна. Не искам да мисля какво би било, ако някой имаше там.
После, понеже се срещаме с инвеститора тук-там, сподели, че се е отказал от довършителните и предава вече на ш/з.
За мен не е никак интересна инвестиция, макар, че се купи на 37 000 и се продаде за 65 000 в рамките на около половин година.
Никак не ми е фаворит, просто една дама попита за студио в Ман ливади и отговорих.

Останалите са бюджетни,  ефектни, с топ локации и носят добра доходност - онзи със стъклената стена е на Аксаков и Шишман, наемателят е мъж, компютърен инженер, чужденец и слава Богу, вътре е като аптека. Този наем беше договорен по време на Ковида и беше цяло чудо, че се нае, да си призная. Скоро ще предоговаряме условията, но първо да завърша другия, който е в същия район, през една пряка и ще се ориентирам с колко да се предоговаря наема на този.
Пуснала съм евтините дивани и изобщо бюджетните интериори- това беше настояването на Тета75.

По повод коментарът към съформука, кото явно е прозвучал неуместно, всъщност отговаряше на конкретно питане от нейна страна, което беше формулирано именно така, а самата тема не е за лични интериори, а за имоти под наем- отговорих не с идеята, че ще засегна дамата, а, че ще помогна в чуденията и колебанията, защото на мен също ми се е случвало и имам нужда от друга по-компетентна преценка за конкретния казус.

Затова, моля да ме извини, ако е прозвучало така, всъщност, никак не обичам да засягам хората.

# 439
Ето и един мой двустаен апартамент за под наем, принципно довършвам с добри баня и настилки, а мебелите са евтин към среден клас..
Дивана е с ръбатите подлакътници Simple Smile Преди около 2 години купувах и ремонтирах.
Моля, не цитирайте, ще махна после снимката.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 22:44 от bubkab

# 440
  • sofia
Показаното от Мъфин студио има антре и доста място за съхранение, това за мен е +.
Там партера ще влияе при наемането, но много зависи какво точно има отпред.

# 441
Ето и един мой двустаен апартамент за под наем, принципно довършвам с добри баня и настилки, а мебелите са евтин към среден клас..
Дивана е с ръбатите подлакътници Simple Smile Преди около 2 години купувах и ремонтирах.
Моля, не цитирайте, ще махна после снимката.
Много бързо си ги изтрила. Може ли пак да ги пуснеш за малко? Любопитно ми е да видя. Аз също гледам банята да е прилична. Мебели се сменят, стени се боядисват, но баня се подменя трудно.
П.П. Супер е. Много ми харесва. Много.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 22:43 от Мъфин

# 442
Човек докато мигне и снимките изчезнали!

# 443
Човек докато мигне и снимките изчезнали!
Махнах личните, но давам снимка на дивана. Дивана е супер евтин, казва се Гренландия, но е удобен и стои добре със сиво Simple Smile Масите бяха от Платан на много прилична цена.

# 444
  • София
Просто чудесен интериор. Елегантен, минималистичен и скъп.

# 445
В хола ти изглежда още по-добре. Наистина комбинирането на цветове, настилки и мебели е много важно. При теб стои много, много добре.

# 446
Azzy, bubkab, може ли да споделите снимките пак? Всичко изпуснах, а много бих искала да видя какво сте сътворили след всички тези възторжени коментари Simple Smile.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 00:45 от drago_2008

# 447

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2b167118731565052&sl … 8sqj35&f1=1&fe7=1

Това е на партер, но като гледам сградата, май е малко по-висок партер. Дворът ми се видя като ограден, ако е така, не е кой знае колко лошо. В банята са си оставили ръцете, само душче на стената, може ли са да оформят някои зони (талетна/ баня/мивка). нещо парванче, душ-кабина.
Иначе останалите неща, добре, красиво. Пердето - бих сменила цвета.

# 448

Останалите са бюджетни,  ефектни, с топ локации и носят добра доходност - онзи със стъклената стена е на Аксаков и Шишман, наемателят е мъж, компютърен инженер, чужденец и слава Богу, вътре е като аптека. Този наем беше договорен по време на Ковида и беше цяло чудо, че се нае, да си призная. Скоро ще предоговаряме условията, но първо да завърша другия, който е в същия район, през една пряка и ще се ориентирам с колко да се предоговаря наема на този.

Ако не е тайна какъв наем взимате в момента? Стълбището в какво състояние е?

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 02:00 от Мъфин

# 449
Бубка, снощи успях да видя твоята снимка с жълтия диван, наистина при теб стои още по-добре, отколкото на снимката на търговеца.

Общи условия

Активация на акаунт