Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 331
  • 846
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ако няма изрична уговорка в договора, по-редно ми се струва да е наемодателя защото :
1. Е част от задължителната поддръжка на негово имущество, което си остава негово и има изгода този уред да функционира в очакваните параметри и след напускането на конкретния наемател и 
2. Недоказуемо е дали наемателят ползва този климатик въобще.

# 571
  • София
И според мен наемодателят, дори само за да не си окаже, че заради липса на поддръжка трябва да го изхвърли после този уред.
За мен принципно е неясно кой плаща ремонт на уредите - например кухненските, в договорите обичайно пише, че за текущи ремонти заради употреба плаща наемателят, но пък ако не са били чисто нови и се развалят, има логика и наемодателят да се включи. На този принцип бившите ми наематели искаха да си делим ремонта. Термостат на хладилник например, или развален котлон, които не са нови.

# 572
  • Варна
Наемателят също има лична изгода от профилактика на климатика, за да работи по-ефективно и да плаща по-малко ток. Аз като наемателка съм си плащала. Но не знам, въпрос на договорка може би. Сега като наемодател бих поела този разход, не е висок.

За ремонти на кухненски уреди - мисля че пак наемодателят трябва да плати, освен ако не става въпрос за щета, доказано причинена от наемателя като счупено от изтърван предмет например. Но ако изгори реотан, проблемът е на собственика.

# 573
Аз като наемодател си поемам профилактиката. Ремонт на кухненски уреди до момента не съм имала, само съм сменяла бойлер.

# 574
Сушилнята когато бяха развалили, и едната пералня, заради това че не си чистят филтъра, и не си изпразват стотинките от джобовете, си е ,а тяхна сметка.

# 575
  • София
Да се отчета - отдадох го най-сетне този апартамент, на чужденец /западноевропеец/, изглежда сериозен мъж. Сам е. Мисля, че се справихме добре с ремонта и отдаването като срок - за около 20 дни. Благодаря на всички за съветите и мненията!

# 576
  • Бургас
Браво, Olive! Да ти е на късмет!
По някои наблюдения на управляващи фирми сам мъж бил по-добре от сама жена. По-чисти, по-прибрани, по-желани наематели Simple Smile

# 577
Да се отчета - отдадох го най-сетне този апартамент, на чужденец /западноевропеец/, изглежда сериозен мъж. Сам е. Мисля, че се справихме добре с ремонта и отдаването като срок - за около 20 дни. Благодаря на всички за съветите и мненията!

Браво, Олив! Радвам се за теб. Дано имате дълги и коректни взаимоотношения с новия наемател.

# 578
профилактика на климатика- наематодателя.

# 579
Олив, чужденецът съгласи ли се на първоначалните ти условия?

# 580
  • София
Да, с всичко.

# 581
Супер, значи от днешна гледна точка си е заслужавало да се поеме риск да се търсят други наематели и да не се приемат условията на другата двойка.

# 582
Олив, честито. Моят опит със сами мъже като наематели също е много добър.

# 583
Не мисля, че полът е от значение. Зависи свестен ли е човекът, бил той мъж или жена.
Справка - моят сам мъж= мундар и несериозник.

# 584
  • София
Благодаря на всички! Дано е свестен и коректен, като го гледам няма вид да готви/прави купони, така че там да поизчиства малко и да си плаща сметките. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт