Вие плащате ли сметки на родителите си?

• 13 823
  • 270
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Аз не плащам никакви сметки на майка ми. Майка ми няма нужда. Изкарва повече от колкото мен и мъжа ми заедно. А и е по-млада от повечето обсъждани тук, аз съм студентско бебе.

И ние бяхме така, но времето тече. Тя спря да работи, а ние започнахме да печелим повече. Няма как да й поискам/приема нейния дял от данъка или да ми плати лекарствата /картофите, които сме й купили, не че тя няма възможност да го направи.
Тогава ще го мисля пак. Но в момента няма абсолютно никаква нужда.

# 151
Докато няма никаква нужда си гледайте децата. Запишете ги на екскурзия, тенис, заведете ги на театър или идете някъде из България заедно. Има страхотни места. Купете си ако трябва неплатена отпуска , след като имате толкова пари  в излишък. Не се чудете как да се въртите в кухнята и да делите картофите. Така е по-лесно отколкото да предприеме човек нещо с децата. То е ясно.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 10:42 от bella-ciao

# 152
Докато няма никаква нужда си гледайте децата. Запишете ги на екскурзия, тенис, заведете ги на театър или идете някъде из България заедно. Има страхотни места. Купете си ако трябва неплатена отпуска , след като имате толкова пари  в излишък. Не се чудете как да се въртите в кухнята и да делите картофите. Така е по-лесно отколкото да предприеме човек нещо с децата. То е ясно.
Едното пречи ли на другото? И защо намеси децата? Защо си мислиш, че хората помагащи на родителите си, лишавт децата си от нещо?

# 153
Защото пише по-горе, че родителите ямат нужда от нищо.  В такъв случай винаги може да се измисли нещо за децата. Децата имат бъдеще и иимат и ще имат нужди.
А ти защо толкова агресивно ?

# 154
Моето дете е на 26, образовано, подсигурено с жилище и работещо, та мисля може да купи на баба си една торба картофи и да не й иска пари.

# 155
В нашето семейство и децата, и бабите имат бъдеще. А и в семействата около нас.

# 156
Моето дете е на 26, образовано, подсигурено с жилище и работещо, та мисля може да купи на баба си една торба картофи и да не й иска пари.
С което искаш да кажеш нещо или просто да разтовариш ?
Защото доколкото разбирам в темата в доста от мненията не става дума за килограм картофи, а за издържане на още едно домакинство . При това не леко домакинство . 1 или 2 ма души , нуждаещи се от непрестанни грижи, внимание, логистика, организация и пари не е като торба картофи . Или аз тук нещо не вдявам.

В случаите родителите да нямат нужда от абс. нищо се става дума за грижи, а за жест или внимание ... ОК. То пък какво общо има с темата. И на съседката може да купише торба картофи. А ако ти се правят подаръци можеш на всички и по един парфюм да вземеш. И на мен можеш да вземеш един щом си в настроение и възможности. Ще се радвам.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 11:26 от bella-ciao

# 157
Защото пише по-горе, че родителите ямат нужда от нищо.  В такъв случай винаги може да се измисли нещо за децата. Децата имат бъдеще и иимат и ще имат нужди.
А ти защо толкова агресивно ?
Би ли ми посочила къде е агресията?
Спекулирането с думата агресия ме накара да потърся значението и. Та искам да ми посочиш, къде в моя пост се проявявам регистър от поведения с цел да ти нанеса вреда или на себе си. Препоръчвам преди да използваш дадена дума да и научиш значението.

За разлика от теб съм измислила много повече занимания за детето си, като същевременно ми доставя удоволствие да се грижа и за хората край себе си.

Някой питаше колко струват лекарствата на родителите ни? Днес съпругът ми е минал през аптеката и е купил лекарства на майка ми- за скромните 180 лв. Другото лекарство е за същата сума и и го осигурявам за 1/3 от цената от чужбина. Операцията и лятото струваше 12000 лв. Рехабилитацията отделно. Предстои и още една такава - цената вече е около 20000.
Предполагам има пари да ги покрие, но не искам да мисли за това. Остава и колко живот, искаме да го изживее пълноценно.

# 158
Почвате да си мерите лекарствата и болестите и операциите.
Светли празници Simple Smile

# 159
...
Едното пречи ли на другото? И защо намеси децата? Защо си мислиш, че хората помагащи на родителите си, лишавт децата си от нещо?
... Какво е това?
Вменяване.
И да, мисля си го. Ако хората не са изключително заможни и отказват нещо на децата си , но подпомагат родителите си ... те ги лишават. От друга страна ги учат на нещо и то е много важно. Така че моите деца знаят когато помагам на бабите и дядовците им защо е важно и приемат да имаме по-обикновени неща например. Моят коментар беше , че не е помощ да дадеш на някой нещо , от което няма нужда . Това е ... жест на нещо. Вече можеш да получаваш нещо в замяна, радост от пдаръка и т.н. , но не е грижа за нуждаещ се.
В същото време по мои наблюдения маса родители нямат ВРЕМЕ за децата си, защото тичат на работа за ГОЛЕМИ заплати , с които да купуват торби картофи на ненуждаещите се родители ... но не могат да намалят раб. време или да си купят неплатена отпуска и да идат с децата някъде , само заради децата.

фаастък по-скоро всек иговори за различни неща.
Последния път като минах на МРТ с майка ми ми взеха 1300 . Айде и аз да си премеря. После колко даваме за лекарства , болници, процедури, рехабилитации и таксита ...  няма да изброявам.  Но става дума за нуждаене. Операция не ще.
Аз което писах че ме дразни мен е , че като се хванем на хорото се започват искания от сорта ... абе дай да оправим на вилата незнам какво си ... от разни носталгии ... а вилата нито е само нейна нито може да иде сама на нея и подобни . Т.е. запова се с уредихме храната, топлото, лекарствата ... дай сега да видим и разнообразията. Е , много ми идва.

# 160
Навлизате в някакви конкретики, които никой не го интересува. Кой как си подрежда приоритетите и управлява финансите и в какви взаимоотношения е с цялата рода до девето коляно е тема с много широко отворени скоби, в това уравнение коя леля какво иска, а коя баба къде има вила няма как да се разбере от други.
Започва се и с децата, които ходят на 5 кръжока, свирят на цигулка и са олимпийски шампиони, учещи в най-елитното училище.
Но типично де, от едно мерене в дуго преливаме.
Предлагам да мминем директно на "купените" отпуски и почивките. По-здравословно е някак.

# 161
А торбата картофи и плащам отвреме на време телефона без да има нужда , само защото ми е кеф .. не е конкретика.
Всичко в темата е частен случай на един или друг и както няма еднакви семейства така няма еднаква история . Така че или пишем или не в една тема. Или се делим на две теми Simple Smile

# 162
  • Пловдив
Ами тя самата тема е такава, че не може без "конкретика".

# 163
bella-ciao, защо се опитваш да се заяждаш? Ти попита защо не влагаме пари в децата си вместо в родителите си. Мисля съвсем точно ти отговорих защо. И да, прави ми удоволствие, че мога да й дам.

За другото те разбирам, но старите хора стават досадни. Били са здрави и можещи и са правили много неща, сега пак им се иска да е така, но нямат физическите сили да го направят. Аз от такива изисквания не се дразня много, казвам когато можем и така.

За парфюма нямаш грижа. Кой си избираш - Jimmy Choo Fever или Cerruti 1881?

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 17:09 от Dincho

# 164
ами не мога да се реша. До възраст е тази работа ... дай и двата .

Общи условия

Активация на акаунт