Вие плащате ли сметки на родителите си?

• 13 807
  • 270
  •   1
Отговори
# 165
Да. Правя го понякога. Данъци, току някоя сметка за тока. Или пък им носим чанти с продукти за зареждане на хладилника,парички им оставяме или превеждаме по карта. Не някакви големи суми, но какво да е - ще е от помощ.
Ето, установихме че на майка ми висят данък на апартамента назад и мисля постепенно да го чистя.
Винаги се стараем да го правим дискретно.

# 166
  • Deutschland
Когато има нормални отношения - да, да, да. Но когато цял живот си се скатавал като родител и не си знаел детето ти в коя градина и училище е, яло ли е, здраво ли е, сетиш се на стари години за него и нареждаш, че е длъжно да ти осигури достойни старини - твърдо не!

# 167
# 168
  • Между гори и планини
Бих, но майка ми е много горда и не ми позволява. А не живея в същия град и не ѝ знам сметките. Нищожни са, защото тя е много пестелива, въпреки скромната си пенсия, пести, прави ремонти, наскоро си е купила нов телевизор.
Живея на село и периодично и пращам изненадващи колети с буркани храна. Хосписа на баща ми плащах докато беше жив, за да не се налага дребната ми и слаба майка да се мъчи да го вдига, мие, и сменя памперси.

# 169
Бих, но майка ми е много горда и не ми позволява. А не живея в същия град и не й знам сметките.

И аз като теб. Не живея в родния си град.
Затова пък като се прибера и отидем с родителите ми да напазаруваме хранителни продукти за повече време и в по-голямо количество гледам да платя платя този пазар.
С тези неспирно покачващи се цени, ми е повече от ясно, че за сумата Х, ако си купувал 5 продукта преди, сега за същата сума ще купиш 2.
Винаги се споглеждаме на касата, когато аз платя, но после казвам нещо от типа на: "Ама вижте, тука аз си взех тези неща (неща, които аз съм взела и съм сложила в количката), те са повече, нормално е аз да ги платя."

# 170
  • София
Помагала съм на моите родители, сега след смъртта на мама продължавам да плащам няколко месечни битови сметки и на баща ми. Считам, че не ощетявам семейството си с това. През годините със съпруга ми сме купували като подаръци и големи електроуреди, телефони, пазаруваме и храна. Както прочетох в предходен пост - аз съм това, което съм, благодарение на тях.

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 12:37 от nana77

# 171
  • София /Абсурдистан
Да. И го правя не защото съм длъжна, а защото ги обичам. Плащаме с брат ми и медицинските разходи.
След почти 50г. трудов стаж, държавата им е дала смешни пенсии, от които не може да се живее.

# 172
И аз така.Мама остана сама и и помагам колкото мога.Най-вече с време,разходка,разговори.

# 173
И аз така.Мама остана сама и и помагам колкото мога.Най-вече с време,разходка,разговори.
там е проблема на някои. Не могат да го направят. И не всеки възрастен човек е готов да замине за да живее при децата си.

# 174
  • Между гори и планини
Майка ми докато е самостоятелна ( дай боже дълги години) абсурд да дойде да е в една стая, да се чувства неудобно и т.н живеейки с нас. Аз съм излязла на 20г от вкъщи. Като ми дойде на гости е на гости, нито чисти, нито готви, аз не позволявам. Всяка домакиня да си знае къщата.

# 175
Аз плащам на майка си телефонната сметка, а вкъщи делим сметките със свекарите. Ние плащаме наема и водата, те плащат тока. Разделяме сметките за храната и т.н. Ако на някой му свършат парите - помагаме. (не даваме на заем).
 Не виждам смисъл, те с по-малки заплати да излизат на квартира и да плащат сметки сами и да се чудят как да свържат двата края.

# 176
Не, не плащам. Майка ми работи и финансово е по-стабилна от мен.

# 177
Бих, но майка ми е много горда и не ми позволява. А не живея в същия град и не ѝ знам сметките. Нищожни са, защото тя е много пестелива, въпреки скромната си пенсия, пести, прави ремонти, наскоро си е купила нов телевизор.
Живея на село и периодично и пращам изненадващи колети с буркани храна. Хосписа на баща ми плащах докато беше жив, за да не се налага дребната ми и слаба майка да се мъчи да го вдига, мие, и сменя памперси.
Тя и моята така. Все казва "Де се е чуло и видяло козата от яре да бозае?"
Обаче поразгледах документите и скрито и снимах абонатните номера. За сметката на дебитната карта намерих пак някаква хитрост.

# 178
  • here and now
Това с кравите и козите ми е любимо.
Все си мисля, че сме еволюирали, малко поне...

# 179
  • Между гори и планини
Аз за празниците подарявам нещо дребно и картичка в плик, с пълнеж. Държа после да ми каже какво си е купила, а не да събира за тапети и други ремонти. Майка ми обожава да прави ремонти, без нужда. Всяка година нови тапети 🙄
Иначе когато завърших гимназия и започнах да работя и още живеехме заедно, бях задължена да давам някаква сума на месец за сметки и храна. Тогава ми беше неприятно и се сърдех и не винаги давах.

Общи условия

Активация на акаунт