Защо ви подразниха тези думи?
Наистина това са ми наблюденията. Нито моите родители, нито свекърите ми, са имали нужда от подпомагане с пари. Дори в по-разширеното семейство няма възрастни, в нищета, гладуващи/студуващи и без лекарства. Оправят се хората и дори спестяват. Затова съм на мнение, че ако човек е отговорен и не живее ден за ден, няма да изпадне в колапс като възрастен.
За замрялата индустрия в малките населени места - в днешно време никой не е закрепостен. Хората мигрират в други континенти, какво остава за по-голям град. И аз съм родена в малък град, който не е бил перспективен за работа и образование, затова моите родители отдавна са се установили в голям град.
Във връзка с други коментари, (благодаря на Магдена за подсказката) - все едно в различни държави живеем.
На мен АБ за 100+ лв. досега не са ми изписвани, не знам как другите докарват такива суми? Всъщност се досещам, просто не си следят разходите.
Аз мога до стотинка да кажа колко пари харча за лекарства, и въобще за всичко, затова не приемам всичко казано от другите за реално.
Ето, Буболина73 от 180 лв. по НЗОК ги докара до 300, с аналгин, витамини и нещо за мазане? Нито аналгин се пие всеки ден, нито витамини постоянно.
Не ме интересува/засяга кой какво плаща и на кого. Просто не е вярно, че всички пенсионери са бедни и бедстващи. И имат нужда от финансова помощ.
Темата за имотите на глава от населението няма да я захващам, сигурно сме първи в света. Около мен, имам предвид адресно, всички починали възрастни оставят поне по едно жилище в наследство.