Вие плащате ли сметки на родителите си?

• 13 819
  • 270
  •   1
Отговори
# 105
В моя случай става въпрос за 52 годишна свекърва, още от 45 годишна смяташе, че трябва да й помагаме. Не винаги е до старчески изменения, просто характер и лошотия 😃
Хехе...че то на 40 плюс някои имаме деца градинска възраст, освен с оцветяване с какво ще помагат.

# 106
В моя случай става въпрос за 52 годишна свекърва, още от 45 годишна смяташе, че трябва да й помагаме. Не винаги е до старчески изменения, просто характер и лошотия 😃

Ха-ха, на 52 само ако е тежко болна. То и при социализма 52 си беше трудова възраст.

Тъкмо тези дни една съученичка постна снимка у фейса с бяла рокля и воал се задомила на таз преклонна възраст. 😜

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 17:11 от Dincho

# 107
Не плащам. Майка ми е достатъчно добре финансово. Помагам ѝ логистично.

# 108
То не е и до нахален винаги, просто с времето възможностите им много се ограничават чисто физически, а все пак като е жив човек и на него му се иска някакво разнообразие и разтуха, ако щеш. Стават и егоисти понякога, променя се личността...
И аз не обичам да чувам, ако сме ходили на някаква екскурзия, или забавление "Ех, и на мен как ми са иска", ама какво да правя, времето назад не мога да върна. То е ясно, че на всички ни се иска да сме вечно млади, здрави и подвижни, обаче човек като не може да мине десет метра без да се подпира, времето на пътешествията явно е отминало. Старостта е тегава работа и трябват здрави нерви за да посрещнеш промените в самостоятелен и оправен  човек, който почва да прилича на малко дете, но какво да правим.
Добре че някой разбра какво исках да кажа.

# 109
Jane122  ами така е като се жените млади Simple Smile
Това е шега :

# 110
Моят дядо, все повтаряше че: "Крава от теле не бозае" и това е най-важният урок, на който трябва си научиш децата. А той го е научил от неговия баща.
С по прости думи - човек така да живее, докато е млад и силен, че като остарее и се разболее, да не виси на раменете на децата си, които отглеждат деца.
Не се налага да помагаме, поради тази причина. Подсигурили са си старините. Вземат прилични пенсии. Имат и спестявания. Ако предложим пари, ще ги обидим и ни се казва поговорката за кравата и телето.
Гледаме да предаваме този опит на децата.

# 111
Хехе...че то на 40 плюс някои имаме деца градинска възраст, освен с оцветяване с какво ще помагат.
Тогава със синът й бяхме на 24, все още студенти, току що заживяли заедно. Моите родители ми помагаха все още, докато завърша. Все искаше пари за нещо, очакваше да й помагаме с някой лев всеки месец.
Сега на 52 е много възрастна и много болна и едвали не очаква ние да се лишаваме, за да я издържаме, тъй като работи, колкото да се каже, че прави нещо и толкова и е заплатата.

# 112
Това с кравата и в нашето семейство се споменава, но как си представяте 83-годишната ми майка да си измие прозорците. Да, мие ги жена, но аз я викам и й плащам.

Jane122, намерете й някой "дядо" да се ожени за нея.

# 113
Тя гадже си намери, ама какво от това, защо да не се опитва още да вземе? 😃

# 114
  • Пловдив
Добре че някой разбра какво исках да кажа.
Защо, другите не те ли разбрахме?

# 115
може, но тя го описа доста точно.

# 116
  • Швейцария
Плащам. По-точно пращам на майка ми пари всеки месец и тя прави с тях каквото иска. Отделно уреди като печка, хладилник, телевизор, таблет, телефон. Лечение също плащам, ако е нужно. Но майка ми е на 80 и с малка пенсия, въпреки че има над 40 годишен стаж. Без мен просто няма да се оправи.

# 117
Това с кравата и в нашето семейство се споменава, но как си представяте 83-годишната ми майка да си измие прозорците. Да, мие ги жена, но аз я викам и й плащам.

Не може сама, ясно е. Точно затова казах, че само с логистика и с услуги помагам, не с пари.

Моят дядо, все повтаряше че: "Крава от теле не бозае" и това е най-важният урок, на който трябва си научиш децата. А той го е научил от неговия баща.
С по прости думи - човек така да живее, докато е млад и силен, че като остарее и се разболее, да не виси на раменете на децата си, които отглеждат деца.

Мисля, че ако родителите не издържат  пълнолетните си вече деца, ще имат възможност да си подсигурят старините. Иначе нямам обяснение защо има стари хора, които нямат никакви спестени пари, поне за форсмажорни обстоятелства. Или са пройдохи, или са много мързеливи.

# 118
Иначе нямам обяснение защо има стари хора, които нямат никакви спестени пари, поне за форсмажорни обстоятелства. Или са пройдохи, или са много мързеливи.
Защото от спестени например 20000 лв, при последна парична реформа останаха 200 лв.
Ако не са ти внасяни и осигуровки, или са внасяни на мин пенсия след 1989г., оставаш с минимална пенсия и сега.
Тази минимална пенсия не покрива дори социалния минумум за живот.
Това за теб явно са пройдохи или мързеливци, не дефакто са голяма част от хората във възрастовия диапазон  70+

# 119
  • Пловдив
Или последните им години стаж са през 90-тте и не са им внасяни осигуровки.

Общи условия

Активация на акаунт