Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 50

• 58 821
  • 811
  •   1
Отговори
# 105
Всеки сам си преценя каква да купи, ама относно чупката на летния кош, дори като искаш да смениш памперс на детето и в неудобно.

# 106
Потвърждавам, че за смяна на памперс не е много удобно. На мен ми се е налагало само 2-3 пъти да го сменям в количката. Тук вече зависи кой колко време прекарва навън и какъв е сезонът.

# 107
Mamas and papas са много качествени колички! С малката ми дъщеря преди 7-8г ползвах 3 различни модела и всички си бяха супер. Двата мисля,че още се предлагат на пазара това са Sola,която е 10kg и Urbo, което е с по-малки колелета и е 9kg. Седалките са с големи сенници и много качествен текстил. Въртящи в двете посоки, с напълно равно легнало положение. Имат си хубави кошове за новородено и са съвместими със столчета Aton..
За БГ се предлагат от Малечко, което е точно на входа на Пловдив....
Обаче от официалния сайт са мнооого по-изгодни.
В Пловдив добър избор на марки има във Вис Виталис, даже над 700лв има отстъпка от цената!!!
Това също е добър избор за лека количка
https://www.mamasandpapas.com/collections/city-living/products/flip-xt2-557682200

Моля за помощ. как мога да поръча от официален сайт?

# 108
За да прочетат хората, че цитираното не е винаги вярно! На мен ми звучи точно като генерално особено последното ти изречение.

Другият много често срещан довод за избор на количка, който аз не разбирам са килограмите на количката и любимата сметка, колко тежка била ставала, като порасне детето. Това има значение само и единствено ако ще ви се налага да носите количката по стълби. В противен случай, ако количката е достатъчно добра и маневрена, проблемът с килограмите е точно 0.
Ти защо си се почувствала длъжна да споделиш, че количка 22 кг не ти създава трудности? По същата причина и аз, и всеки друг

# 109
На края на поста съм обобщила, че споделеното е лично мнение и опит. Не мисля, че е необходимо да го уточнявам след всяко изречение. Който владее четене с разбиране ме е разбрал. Който иска да се заяжда винаги ще си намери за какво.

# 110
Аз се извинявам за лекото отклонение, но понеже тук доста от вас са много по-вещи по темата, да попитам за тази люлка-шезлонг по-долу. Препоръчвате ли я, ползвали ли сте я, заслужава ли си? Или каква сте ползвали вие? Препоръчайте моля някоя добра такава, без значение марка/цена.

# 111
  • до най-прекрасния мъж
Мога да изброя поне 5 причини против кош с чупка в дупето:
1. Неудобен за смяна на памперс.
2. Бебето не може да се сложи в такава седалка, ако няма навършени 6 м, а понякога се налага, вярвай ми - например, бебето е израснало коша за новородено, бебето не иска да лежи в коша за новородено, но и не може още да седи на дупе.
3. Бебето не може да лежи в подобна седалка в позиция, различна от тази по гръб, а има не малко бебета, които предпочитат да се возят по корем. Аз лично съм виждала няколко в парка, включително и спящи по корем бебета на възраст доста над 6 м.
4. Позицията на крачетата не може да се регулира при повечето такива кошове, тоест в един момент кошът ще окъсее.
5. Подобни кошове са тесни и неудобни за детето, а заради формата си и неудобни за транспортиране в автомобил, защото колички с подобни кошове не могат да се сгънат заедно с шасито.
И един плюс - накланят се посредством механизъм с една ръка. И май само това им е плюса.

# 112
То заяждането го започна ти. Значи ти може да пишеш, че не ти е проблем да буташ такава количка и да си возиш детето в такава седалка, а другите на които им е проблем не могат?
Следя темата от година и половина, на пръстите на едната ми ръка са потребителите (едни и същи), които не я препоръчват страница след страница, което е ОК, не случайно има избор и подходяща количка за всеки вкус и джоб. Аз самата много се колебаех дали да взема количка с такава седалка именно заради тези коментари.
…….
Другият много често срещан довод за избор на количка, който аз не разбирам са килограмите на количката и любимата сметка, колко тежка била ставала, като порасне детето.
Като си толкова доволна от своята количка, влизай периодично и си я хвали, както явно някои хора периодично отричат седалката. Човек ще прочете и едните и другите мнения и ще реши за себе си.

# 113
  • Anywhere
Veronika Tovarchi 726184
От официалния сайт на Mamas &Papas може да се поръча до Английския адрес на фирма превозвач. Има много теми за различните превозвачи и техните условия! Аз обикновено използвам Gabielly, но има още Габко и много други. В темата за превозвачите от Англия ще разберете как се поръчва! Плащате си я вие, а за доставка посочвате вашето име и адреса на превозвача! Те ще я доставят до БГ и можете да си я вземете лично или да я получите с куриер. Някой таксуват на кг, а други на бройка....

# 114
Определено не ми беше за цел да влизам в спор с майки, които вече си имат колички и са направили правилният за тях избор. Целта ми беше да дам различна гледна точка на четящите неопитни, все още лутащи се дами.
Разбира се, че всеки има право да си даде мнението, но Алисън и Блу са дали тяхното сигурно десетки пъти в темата и пак чувстват нуждата след споделяне на нещо различно да се изкажат отгоре и тяхна да е последната дума. Ок, аз отстъпвам.
За мен няма правилно и грешно, има различни опции, подходящи за различни деца и родители, за различно ежедневие и т.н.
Край.

# 115
Mamas and papas flip може да се поръча на много добра цена от online4baby. https://www.online4baby.com/mamas-papas-flip-xt2-4pc-gemm-car-se … ravel-system-navy
Аз съм поръчвала от там с доставчик като доставката на количка ми излезе около 70 лв.  през лятото.
Иначе по отношение на дебата, който се заформи по отношение на килограмите съм склонна да се съглася, че не са чак толкова важни 2-3 кг. разлика. Най-важното за усещането за тегло на количката идва от това дали производителя е намерил точното място за център на тежестта на количката. Ако количката е добре балансирана е лекота и по стръмни терени, дори и при качване на стълби назад. Мисля, че това е една от основните причини да харесвам muum. Имах едно куини, което по-спецификации беше 8 кг. ( в сравнение 11 кг. muum) и се усещаше много по-тежко при употреба с едно и също дете.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 19:37 от paradigma

# 116
  • до най-прекрасния мъж
Freyaaa, пропускаш нещо много важно. Понеже съм в темата от много време, забелязвам, че въпросите са едни и същи периодично. Това какво ти говори? Че не се чете назад. Затова аз лично си позволявам да пиша често. Ако мога да дам поглед от практична гледна точка, за мен  е удовлетворение. Нито целта ми е да съм над някой, нито моето мнение да е единственото вярно. Ако искаш да си полезна, напиши подробно при какви условия използваш количката и защо за теб не е проблем да е тежка и обемиста. Пък нека тогава всеки си решава.
Що се отнася до мен, моето дете порасна и скоро няма да е в количка, така че дали ще пиша тук или не, ми е все едно и не се боря да съм фактор.

# 117
  • Anywhere
И аз така, пиша за да споделя моя опит. Децата вече са големи, но доста колички са ми минали през ръцете, а си ми остана хоби да ги разглеждам, да ги побутвам из магазините Blush
Повече бъдещи майки влизат в темата и искат готови отговори. Не им се чете много, много....
Да не говорим за теми назад! Не мисля,че целта е някой да настоява,че само неговата количка или неговото мнение са по-по-най! Аз живея в голям град с хубави,равни тротоари, в апартамент с малък асансьор.  .. Ама Гинчето, живее на село на черен път, или в Драгалевските ендеци и ще бута нагоре и надолу количката, ама никога няма да я вдига.... Бебетата ми лятото са изкарвали по 6ч без прекъсване в количката, съответно е било ключово да е равна и да си спят удобно. Обаче много майки излизат за 1-2ч макс, за тях други неща ще са с предимство! Та така
А пък даже има бебета, дето и в количка за 10К да искаш да го возиш, все едно на горещи пирони ги слагаш и се съдират от рев.... Мисълта ми е,че винаги можете да сгрешите с количката, ама това са бели ядове! Живи и здрави да сме ние и бебоците, другото е суета!

# 118
Здравейте, насочила съм се към количка сайбекс балиос с , но днес видях на живо Riko Brano Pro и адски много ми хареса. Търсих мнения назад в темите, но не намерих нищо за тази марка. Моля, ако някой има наблюдения да сподели, ще съм много благодарна.

# 119
Здравейте мами, бременна съм с първо детенце и сме пред избор на количка. Спряли сме се на Cybex Talos S lux, но въпроса ми е какви са гумите, че не ми става много ясно. Помпащи ли са, пластмасови ли са, нещо друго ли е. Леко се колебая и между Balios S lux, но за сега повече клоня към първата.

Общи условия

Активация на акаунт