Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 50

• 58 812
  • 811
  •   1
Отговори
# 90
Аз мисля, че няма как да се сравняват двете колички. Въпреки че лично не харесвам точно balios-a от моделите на cybex, със сигурност по много параграфи е по-добра от cosatto. Относно десените на въпросната марка, чувала съм и съм чела тук, че избеляват/изсветляват

# 91
Аз само като страничен наблюдател - Cosatto е с доста тесни кошове (и двата), а този който е за 6+ месеца в легнало положение е много странен. На Cybex кошът за новородено също не е от най-просторните, но пък другият е според мен хубав.

Самото шаси и разположението на гумите на Cybex е по-хубаво.

https://cdncloudcart.com/10383/products/images/50027/cosatto-beb … 0.jpeg?1647934839

На тази снимка се вижда колко странна е легналата позиция.

Като минус и на двете колички отбелязвам, че нямат големи и дълбоки сенници.

# 92
Благодаря много за отговорите относно количките Anex. Аз започнах да се разубеждавам от марката и май ще се насоча към cybex ili easywalker. Cybex balios ми харесват и в момента са на приемлива цена, но ме смущава че всяка втора майка в парка е с такава количка, а и нямат голямо разнообразие на цветове. Можете ли да ми препоръчате количка, която да е практична, лека, маневрена, но и едновременно с това да  изглежда стилно? Бюджетът ни е до 2000-25000лв макс. Благодаря Simple Smile

# 93
Благодаря много за отговорите относно количките Anex. Аз започнах да се разубеждавам от марката и май ще се насоча към cybex ili easywalker. Cybex balios ми харесват и в момента са на приемлива цена, но ме смущава че всяка втора майка в парка е с такава количка, а и нямат голямо разнообразие на цветове. Можете ли да ми препоръчате количка, която да е практична, лека, маневрена, но и едновременно с това да  изглежда стилно? Бюджетът ни е до 2000-25000лв макс. Благодаря Simple Smile
Щом сте с такъв бюджет, easywalker jimey. Аз много я харесах, ама мъжа ми отказа да влагаме толкова пари в колочка

# 94
Здравейте, дали тук мога да попитам за триколка или има отделна тема? Трябва ми да е сгъваща се, с функция сън и непомпащи гуми, да е стабилна и сравнително лека. Влюбих се в Doona liki trike, но и цената им е...
добре, че си сложила линк, аз под триколка си представям количка на три колела, тъкмо щях да те питам за спорт ли я търсиш, защото за спорт има специялни модели.
Тези триколки не са много по-добри от количка, детето ще върти педалите в началото и после ще му писне. Освен това, не всяко бебе/детенце харесва тези триколки-колела. Нито сенникът е добър, не знам в легнало положеие как е, сигурно няма странични стени, заспалото дете как се вози в триколка? Седнало на платмасата, ще му се изръби дупенцето. Купете си секонд хенд.

# 95
  • Anywhere
LittleSunshine22 по - свежи цветове имат например Jane. Имат много и различни модели, по-спортни или по-градски. Почти всички си имат кош за новородено, спортна седалка и столче за кола. Ако поръчате от официалния сайт на марката доставката до България е безплатна!
В последните години бяха изместени от Cybex, но като качество изобщо не им отстъпват! Явно не отделят бюджет за реклама!
Разгледайте ги!
Това е един от любимите ми модели и ако имам трето дете бих я купила 😁
https://janeworld.eu/pushchairs/800846-101588-kawai.html

# 96
LittleSunshine22, подкрепям за Jane. Беше първия ми избор. Но после видях Cybex Melio 2023 и всичко се промени Grinning

# 97
Лелел, белият десен на Melio e много красив (кой знае как ще се цапа Grinning ). Имат ли разлика 22 и 23 моделите, освен цветово?

Иначе аз съм с Melio и съм влюбена в тази количка и много я пазя, защото не мога да й се нарадвам и не искам шасито й да е надраскано. Grinning Един ден, ако имам второ дете ще взема само кош за новородено, въпреки, че ще е сигурно малко ниско.

Може би съм се объркала за големия сенник на Balios, мислих, че е по-малък, но за съпоставка на Melio е огромен и можеш буквално да си скриеш детето. Simple Smile

# 98
Fiffy, аз видях Melio на живо в България. Живея в Англия. В Rayatoys не знам, кой модел е (предполагам стария, защото цената е друга). Едвам ме убеди ММ да я вземем от Англия, а не да я изпращаме, за да не я счупят - исках я Веднага!
Прибрахме се, тръгнах да я поръчвам и видях, че има 2023 модел за 40£ разлика в цената. И така реших, че ще е по новата. Нямам търпение да дойде, не съм я видяла още.

Сенника е Топ! Ние живеем на океана и имам нужда от него, големи ветрове са. Със сегашната количка, ъпсурд да отида до морето!

Само тея "макс 15кг" ме притесняват Thinking

# 99
Определено и аз бих взела новия модел за толкова малка ценова разлика.

Сенникът определено е предимство, аз не съм я използвала още в топло и слънчево време, но съм крила детето именно от силен вятър и дъжд.

Избирайте умно и разумно коликите си, тествайте ги, бутайте ги, оглеждайте ги добре (шасита, дръжки, багажници, сенници) до колкото е възможно в магазина, защото с неудобна количка е много гадно. Simple Smile

# 100
  • София
В Рая Тойс рязко вдигнаха цената - снощи all in one беше 1089 лв, сутринта ставам - станало 1299 лв. Умрях от яд.

# 101
+ едно за jane. Писала съм го доста пъти в темата. Имала съм общо 6 колички от различни марки като jane muun ми е най-любимата от всички. Тя всъщност беше първата, която купих с първото ми бебе и все още я имам и въпреки че малкото е вече на 2 години все още я ползвам поне по един два пъти седмично въпреки че имам и друга.  Това означава, че съм бутала тази количка почти непрекъснато в продължение на 4 години и все още е в отлично състояние. Ако бюджетът не е много ограничен смятам че категорично е най-доброто съотношение цена качество. Ако пък цената е определяща то аз бих предпочела balios с чупката пред cangoroo. Просто смятам, че това е компромис, който оправдава качеството и в същото време е на приемлива цена.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 07:50 от paradigma

# 102
Искам да се включа със съвет към дамите, които сега избират количка и имат колебания:

Относни въпросната анатемосвана чупка, анатомична седалка, L-shaped, bucket seat или както искате я наречете. Следя темата от година и половина, на пръстите на едната ми ръка са потребителите (едни и същи), които не я препоръчват страница след страница, което е ОК, не случайно има избор и подходяща количка за всеки вкус и джоб. Аз самата много се колебаех дали да взема количка с такава седалка именно заради тези коментари. Заради колебанието си се поразтърсих из интернет и видях, че няма от какво да се притеснявам. Купих Харви 3 и съм много доволна. Не съжалявам. Ето една статия, която може да е от полза на колебаещите се (може да се преведе с Гугъл транслейт):
https://strollberry.com/guides/to-bucket-or-not-to-bucket-seat-t … unit/shinaroraki/

Другият много често срещан довод за избор на количка, който аз не разбирам са килограмите на количката и любимата сметка, колко тежка била ставала, като порасне детето. Това има значение само и единствено ако ще ви се налага да носите количката по стълби. В противен случай, ако количката е достатъчно добра и маневрена, проблемът с килограмите е точно 0. За справка бутам Харви 3, която е 11кг + още 11кг, колкото е синът ми стават общо 22кг в момента. За мен няма никаква разлика в бутането спрямо първият път когато съм я ползвала и бебето е било 4кг.

Последно, но не на последно място. За мен мястото на новороденото бебе е в определения за целта кош. Той е идеално равен, при добър избор - с матраче, добре изолиран и покрит. Всичко друго е компромисен вариант. Сигурно има и много малки кошове, които бебетата израстват към 3ти-4ти месец. Аз знаех, че бебето върви голямо и двамата сме високи и специално избирах количка с по-голям кош, за да не ми се налага рано-рано да го местя.

Държа да отбележа, че това е моят опит да бъда полезна към избиращите, и моето лично мнение.

# 103
Това с килограмите не може да го коментирате така генерално. Никога не съм си носила количката mamas and papas по стълби, но за да стигна до вкъщи имам  стръмно нагорнище и напълно откровено казано количката в този случай ми е тежка. Аз съм 160 см висока и тежа 44-45 кг,сигурно за по-високи и едри хора няма да е проблем, но нали не сме всички еднакви? Аз бях бутала много такава количка на приятелка и понеже ми хареса си взех същата, но изобщо не се бях замислила за това нагорнище. В началото не беше кой знае какво, но сега направо издъхвам особено като съм пазарувала и имам нещо в багажника. Нямам търпение да минат зимните месеци и да си ползвам пак лятната cybex. Въпросът е, че всеки който търси препоръка за количка, иска да е лека. Но лека за мен и лека за някой друг явно не е едно и също

# 104
Алисън, не знам защо реши, че е генерално?! Черно на бяло съм написала, че това е моето лично мнение и опит. Не се чувствай длъжна да отговориш само защото твоето мнение се различава от моето. Ти многократно си го изразявала, който следи, мисля, че е предееелно наясно.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 13:48 от Freyaaa

Общи условия

Активация на акаунт