Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 50

• 58 229
  • 811
  •   1
Отговори
# 645
Аз имам маст м2, обаче я ползвам само за пътувания и не съм я бутала много. Последно я бутах зимата в сняг и вървеше учудващо добре, нямах проблем и с качване и слизане по тротоари. Обаче пак не може да се сравнява с основната ми количка (Харви 3), особено прави разлика като се опитам да завия под по-малък ъгъл (например при влизане и излизане пт асансьора), Харви завива почти на място, само с пръст да я бутна в съответната посока, предните колела са просто супер маневрени, а при маст изобщо не са така, усетих се как на няколко пъти ми беше по-лесно да я вдигна леко на задни, за да завия. Също така е факт, че седалката може и да е по-изправена.

# 646
Здравейте,  тъй като когато избирах количка нямаше много мнения, ще оставя сега за модела, който избрахме - Tutis uno 3+.

Доволни сме, изключително просторен кош за новородено, с комарник и вентилационна част от сенника. Хубави и качествени платове.

Летния кош е удобен, широк, подходящ и за дебело облечено бебе и за по-едри деца.

Много е лесна за управление, маневрена и неравностите по пътя не се усещат чак толкова. Добро окачване. Не е много тежка, като минус бих казала, че е доста голяма - т.е. за малки асансьори и тесни врати няма да е удобна.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 11:13 от MadreG

# 647
Здравейте, мили мами! На мен ми предстои да стана мама в началото на септември и много се чудя каква количка да купим. Засега сме се спрели на комбинирана количка 2 в 1 или 3 в 1.

Критерии:
- да е здрава и по възможност по-лека (аз самата съм слаба и нисичка)
- да е маневрена и да вози гладко
- да може да се ползва докато детенцето проходи, т.е. да не се налага да купувам други колички.

Какви модели ще ми препоръчате докъм 800 лв? Знам, че това е по-скромен бюджет, но не ми се иска да хвърлям голяма сума само заради името на известна марка.

Има ли мами, които да са доволни от количка в този ценови диапазон?

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 19:47 от Innocence

# 648
  • sofia
Препоръчвам ви Cybex Balios S 2 in 1 - намира се за тези пари на намаление. Супер маневрена и вози много гладко.
И само да вметна - с количките не се приключва след прохождане на детето, а около година след това, тъй като бързо се изморяват, нервничат, ходят неориентирано и на посоки в началото. Simple Smile
Здравейте, мили мами! На мен ми предстои да стана мама в началото на септември и много се чудя каква количка да купим. Засега сме се спрели на комбинирана количка 2 в 1 или 3 в 1.

Критерии:
- да е здрава и по възможност по-лека (аз самата съм слаба и нисичка)
- да е маневрена и да вози гладко
- да може да се ползва докато детенцето проходи, т.е. да не се налага да купувам други колички.

Какви модели ще ми препоръчате докъм 800 лв? Знам, че това е по-скромен бюджет, но не ми се иска да хвърлям голяма сума само заради името на известна марка.

Има ли мами, които да са доволни от количка в този ценови диапазон?

# 649
Общо взето за около този бюджет това е най-сигурният избор, който може да се ползва до 2 годишна възраст. Особено сега когато Cybex изкараха нов модел Balios, старият ще се намира на отлична цена през следващите няколко месеца.

# 650
  • до най-прекрасния мъж
+1 за количката и прохождането. Дъщеря ми ходи от 3 месеца, но количка (каквато и да е, дори проста и лека тип чадър, каквато мисля да взема скоро) все още ни трябва. Разходка с едногодишно си е приключение и в един момент или возиш, или носиш, или буташ количка и носиш Grinning

# 651
С второто си дете ползвах количка до почти четиригодишна възраст. Беше ни много удобно така, защото спеше след обяд в нея, когато сме навън.

# 652
Здравейте
Изчетох много мнения, но почти никакви за hauck. Интересуват ме летните им варианти. Някой дали има мнение?
Дъщеря ми ще стане на 1г а нашата Stokke Trailz хич не мога да я мъкна вече по стълбите. Страхотна е, не ме разбирайте погрешно, но е брутално огромна и тежка. Налага се да в държа разглобена вкъщи, да свалям първо шасито до асансьора, след това коша, след това детенце … 🥵
Препоръчаха ми Chipolino Move On, и прочетох и тук добри отзиви, но ако имате и други препоръки за лятна количка около 250-300лв било то и 2ра ръка

# 653
взехме hauck rapid4 преди година. избрах я заради големия сенник, дължината на седалката и кг, до които може да е бебето/детето в нея. става, но е ужасно тежка. като танк е..взехме и чиполино  move on. уж за пътувания. два пъти по-лека е и доста по-компактна като се сгъне. ползваме и двете. за градски разходки чиполино е по-добре. за пазаруване в квартала -- хаук. ако пак избирах, едва ли бих взела хаук, въпреки че си я ползвам...

# 654
освен че е тежка има ли други проблеми - справя ли се с дупките? Аз имам впечатлението, че има и някои 12 кг колички които се бутат леко, но не съм убедена че човек като е минал на лека лятна после 9-10 кг му понасят

# 655
Ние също си имаме танк ама ми трябва нещо за ежедневните разходки че започнах много да се изнервям на цялото сглобяване и разглобяване и мъкнене на танка.
Гледах  Hauck citi neo 2-3 и Hauck neo shopper но никъде не намирам мнения за тях, а не мога да дам 500лв за лятна количка на този етап. Малкото почти ходи и не знам дали изобщо ще иска да седи в количка след това :/

# 656
Според оценките в Амазон и бейбимаркт и двете са ОК с малка преднина за триколката. Пише че са добри за парите си. neo shopper-а е 106 см vs 103 см за citi-то, това също трябва да се вземе предвид

# 657
Аз да ви кажа citi не го харесвам особено. Една от най-близките ми приятелки е с нея и ми се е случвало да я бутам когато сме заедно с децата навън. За мен лично моята move on е за предпочитане. Но тя е доста по-висока от мен и вероятно и е по-удобна отколкото на мен. Също така е твърде обемна сгъната и текстила не е много качествен.

# 658
@Mecha, може ли да попитам дали избрахте някоя от тези колички и какви са ви впечатленията? И аз се чудя между Харви и Муун, като даже повече ми харесва Харви 1 от 3 заради по-малките гуми.

Ще съм благодарна и на други мнения!
Здравейте! Ходихме да поразгледаме количките. Видяхме Easywalker Harvey 3, Oyster 3, Cybex, Tutis. Честно казано Cybex и Oyster 3 най-не ми харесаха. Tutis не влиза в асансьора по размер, но много ми хареса. Harvey 3 изглежда и се движи прекрасно. Обаче ни предложиха още една - Moon .. от която ММ беше най-впечатлен.
 Има ли някой, който е ползвал Moon?

# 659
Здравейте!
Да, купихме Харви 3 Премиум. Не мога да дам все още реални впечатления, защото още не съм я ползвала.
Иначе я сглобихме, прекрасна е, но само обиколка в хола не се брои за реален тест Grinning

Общи условия

Активация на акаунт