🐑 Фермата България: След сезон 8 ~ Между два сезона 🐑

• 81 323
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 600
  • при късмета
Аз "дуАлист" само тук в темата съм срещала. В предаването нито от водещи съм го чувала, нито от участник. Не бих го пропуснала, защото много ме дразни

# 601
  • София
Мен би ми било странно, ако не викат на дуелите. Нормално е да кажат някоя тъпа реплика, както и коментаторите на мачове го правят. Това е хубаво при риалититата, когато не всяка реплика е по сценарий.

Не ми пречи, нито да се лигавят, нито да викат. За дуелите като критика имам единствено, че понякога много им личат пристрастията. Побъркваха ме с този Слънчак миналата година. Вярвам им обаче, че цялостно не нагласят дуелите, а това ми е по-важно.

# 602
  • Велико Търново
Разбира се, че е напълно в реда на нещата да викат по време на деулите, не коментират балетна постановка (та то даже и там може да се породят емоции)... А и както много често се споменава тук - има функция mute на дистанционните.

# 603
Аз "дуАлист" само тук в темата съм срещала. В предаването нито от водещи съм го чувала, нито от участник. Не бих го пропуснала, защото много ме дразни
Да, те просто казват "дуалис", даже не и "дуалист". Андрейчо като каже "днес ШЕ разберем кой ШЕ бъде втори дуалис" Wink Правило ми е впечатление десетки пъти, това не са единични случаи.
Докато Надето Иванова, която чете зад кадър, просто говори перфектно.

# 604
  • Велико Търново
Надя е в БНТ 1 вече, по-скоро за нея бих приела, че може да бъде сменена. Не че не е възможно да бъде глас зад кадър, но си е съвсем не малък ангажимент, та не знам доколко ще успява.

# 605
Карамазов не вярвам да се навие, а и не съм сигурна дали въобще няма клауза към сървайвърския договор да не води други предавания.
На мен ми харесва като водещ.
Иван и Андрей наистина са емблема на предаването и не мисля, че зрителите ще одобрят промяната.

# 606
  • на село
Хайде сега, говореното да е проблем, та те водят реалити, не са новинари, ако ми произнасят думите книжовно ще падна, че и аз не  говоря книжовен език, виж при писане е друго, не че винаги ми се получава, но се старая BlushGrinning

# 607
  • при късмета
В разговорния език "ше" не прави чак такова впечатление. Но за водещите или конкретно за Андрей, наистина не съм забелязала да казва дуалист. Няма и логика, защото като казва "дуела" си го казва както трябва

# 608
  • Разпиляна във въображението
Нека си останат двамата, просто да не им личат пристрастията по време на дуелите.

# 609
В разговорния език "ше" не прави чак такова впечатление. Но за водещите или конкретно за Андрей, наистина не съм забелязала да казва дуалист. Няма и логика, защото като казва "дуела" си го казва както трябва
"Дуела" е с ударение на Е и там е ясно, че го казва нормално. Но "дуелист" вече не е с ударение на Е и почти всеки път го казва "дуалис". Или "двамата дуалисти". Разговорният език си е разговорен език. Това са телевизионни водещи и по телевизията трябва да говорят на нормален български език. Помежду си да си плямпат разговорно колкото искат. Това си е мое виждане, на други може да им харесва някой да им ломоти на сленг от тв екрана. Та... няма и смисъл от спор.

# 610
Те и пишейки много бъркат, поне в профилите си в соц. мрежи.Недопустимо.

# 611
И много думи ги произнася така Андрюша. "Зашото", "каам" (вместо "казвам"). "Фермата ЧЕТРИ" ми беше любимо просто. Или "шес" вместо "шест". "Ено", никога "еДно". А за всяко Л, което е УЪ... това вече е и говорен дефект. "Нууа" вместо "нула". Или еди кой си "уази по земята" Grinning

# 612
  • Велико Търново
Еее, diziler, как само ти си чувал "дуАлист" пък?
ДХЗ, нямам такива наблюдения. Ако имат някакви правописни грешки, въобще не бих казала, че са чак много. А, повярвай, не е да не ми "бодат очите" дори и най-малките.

# 613
Това го чувам от години и абсолютно всяка седмица. Имам набито ухо.
Скрит текст:
Както чувам и Тошко Йорданов, дето вика "биджет" вместо "бюджет". И ген. Атанас Атанасов, дето казва "полически", вместо "политически" абсолютно всеки път. И Плевнелиев: "констуционно" вместо "конституционно" - всеки път, без излючение.
Жалко, че в момента не дават Фермата, за да докажа с линк или просто с назоваване на точен час. Но като започне новият сезон, ще си записвам заради този спор тук точна минута и час, когато са го казали... И тогава да го обсъдим, макар, че е безмислено.
и аз не  говоря книжовен език, виж при писане е друго, не че винаги ми се получава, но се старая
Ти не си  ТВ или радиоводеща, така че по никакъв начин не си длъжна. Ако не си публична личност и не говориш пред хора, значи няма значение. Те са публични личности и ги дават по най-гледаната телевизия Wink

# 614
Ирина Тенчева ще е водеща.🤪
Шегувам се, но и малко ме е страх...

Общи условия

Активация на акаунт