🐑 Фермата България: След сезон 8 ~ Между два сезона 🐑

• 81 321
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 615
Александър Митрев, който озвучава Мастършеф ми е в топа... засега. И както споменах: Надя Иванова.  От Игри на волята: Алекс, Димо и Ралица ми допадат, от Сървайвър: Владо. И така... Wink
много ми се иска Андрей да поработи върху артикулацията си и правоговора. Понякога изяжда половината букви от думата
Много точно казано. А по прицип има логопеди, има и преподаватели по правоговор. Ако е искал да говори нормално и правилно (щом е публична личност), досега щеше да се е погрижил за 25 години ефир. Щом не го е направил, значи не му е важно Wink

# 616
  • при късмета
Димо и Ралица изобщо не ми допадат като водещи в ИВ. Абсолютни мумии и двамата. Димо малко повече. Но в Капките много, ама наистина много ми харесват, изненадаха ме. Там са много добри.

# 617
  • При семейството си
Аз "дуАлист" само тук в темата съм срещала. В предаването нито от водещи съм го чувала, нито от участник. Не бих го пропуснала, защото много ме дразни
Да, те просто казват "дуалис", даже не и "дуалист". Андрейчо като каже "днес ШЕ разберем кой ШЕ бъде втори дуалис" Wink Правило ми е впечатление десетки пъти, това не са единични случаи.
Докато Надето Иванова, която чете зад кадър, просто говори перфектно.
Кой какво чува с “набитото” си ухо е отделен въпрос. Артикулацията също, но водещите го произнасят правилно (първото ми попаднало):
https://fermata.btv.bg/jivotat-zad-fermata/zhivotat-zad-fermata- … a-i-kamelija.html

# 618
Съгласна съм с коментара на Дама пика.
В разговорната реч пълния член м.р. ед.ч. не се използва . Звучи доста неестествено и неблагозвучно ползването му.
Сещам се Камелия колко нелепо звучеше имено с ползването на пълния член. То в нейният случай беше още по-смешно, защото го ползваше повсеместно. Nerd

Не казвам, че ИА са идеални, но мисля че се справят добре и ще е грешка да спрат да водят. Те са лицето на предаването.  Например Сървайвър много загуби, че не покани за водещ Владо Карамазов.

Моите забележки към тях са, че Арената не е покрита и при лошо време създава опасност за участниците. Вместо да подвикват - "Внимавай", "Пази се", да решат кардинално проблема.
Не харесвам и тъпите смешки, ниво пубертет в Стидиата. Категорично не ги гледам и превъртам. ИА имат свежо чувство за хумор, което се проявява на терен съвсем спонтанно, но тези смешки по сценарий хич, ама хич не им се получават. В повечето случаи хумораът е мега инфантилен и откровена лигавщина, крайно неподходяща, както за тяхната възраст, така и за тергета  на предаването.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 09:39 от sineva 1

# 619
Не говорим за "първото ми попаднало", има случаи, в които и да казват правилно, не означава, че няма и в обратния случай. Сега и аз трябва да ровя, за да доказвам обратното ли? В смисъл...твоят линк не е доказателство, че едва ли не лъжа.
Скрит текст:
Това е в абсолютно всеки сезон. От години ми е правило впечатление, да не говорим колко пъти и във ФБ съм чел коментари за това говорене. За 8 години сигурно има стотици пъти, които са го казали правилно и още стотици пъти, в които - НЕ. И щом се подиграваш на "набитото" ухо, чудно защо при други водещи това не ми е правило вепчатление, Надя Иванова защо винаги го произнася правилно?
Даже е имало случай, в който и Мирон беше обръщал внимание на тази дума. Казах си вече мнението, няма смисъл от циклене.

# 620
  • При семейството си
Но за водещите или конкретно за Андрей, наистина не съм забелязала да казва дуалист. Няма и логика, защото като казва "дуела" си го казва както трябва
"Дуела" е с ударение на Е и там е ясно, че го казва нормално. Но "дуелист" вече не е с ударение на Е и почти всеки път го казва "дуалис". Или "двамата дуалисти".
Аз явно уцелих “първото ми попаднало”, в което в един от много редките случаи каза “дуЕлисТ”.

# 621
Единствения, който съм чувала да казва дуАлист е участникът Иван от миналия сезон, Андрей никога.

Димо и Ралица не ги понасям, няма да ги издържа за водещи.

# 622
  • Вестерос
Дуалист и да са казали е било на майтап

# 623
Дуалист и да са казали е било на майтап
+++ Естествено.
Нека не издребняваме, това е реалити формат, не публицистика. Участниците и водещите дори да говорят на лек диалект не би ме фрапирало. ИА са зевзеци и често се шегуват със себе си и пускат подобни лафове.
Като студенти доста се шегувахме с един израз, който бяхме чули на една екскурция от хижаря "Яла, ма!"
После толкова често го използвахме, че всеки, който не знаеше предисторията би решил, че говорим на диалект. Беше си наша шега.

# 624
Някой от форума да е получил покана за кастинг за сезон 9? Simple Smile

# 625
  • Велико Търново
Не би ли трябвало първо да се пита дали някой се е записал?

# 626

От форума не знам, но има хора, на които вече са им се обадили за кастинг.

# 627
От форума не знам, но има хора, на които вече са им се обадили за кастинг.
Стискаме палци на Дяволо да го видим във Фермата. Един истински фен на реалити форматите.

# 628
  • Велико Търново
Миналата година беше писал, че ще се отказва от кандидатствания.
Вероятно им забраняват да говорят, иначе ако беше се записал, можеше и да си каже.
Diavolo, бърже да внесеш яснота Grinning

# 629
  • Вестерос
Ако е избран, ще ви кажа като дойде времето 😁 демек като пуснат първи епизод

Общи условия

Активация на акаунт