вашият класически хомеопат във Варна

• 250 651
  • 943
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Александър ще е във Варна на 30.11 и май до 3.12.

# 646
Благодаря много за информацията!
Не мога да кажа дали меркуриуса помага, пием го от вчера, давам и 4 пъти по 3 гранулки. Давам също подпомагащи имунитета лекарства - есберитокс н, витамин Ц, пресни сокчета, лимон с много мед, чайчета... Миналата седмица ми вдигна висока температура и Костова ни изписа Клацид. След като го изпихме (7дни) се установи че има налепи, но явно имунитета се е сринал, защото вече не ми вдига повече от 37,5deg или поддържа 37 deg. Педиатърката ни изписа Аугментин, който да дам ако вдигне температура, но такава няма и не съм давала. От градината ме уведомиха, че има доста деца като нас и ми пожелаха бърза адаптация към техния микроклимат.... без коментар....
Утре ще направим антибиограма на секрети от нослето и гърлото, макар да съзнавам, че съм закъсняла, но се моля да не направи усложнения, т.к. полипите от петък до сега се увеличиха и сливиците са като броколчета  Cry
сега ще потърся координати на Джеджев, защото нервите ще ми се скъсат до 17ч, за да я заведа при Войчева в МД
Благодаря още веднъж!

# 647
  • Варна
Такива налепи може и да са гъбички появили се в резултат на антибиотика. Случва се да ги объркат с гнойна ангина.

# 648
Здравейте, вкючваме се да споделим отзив за д-р Джеджев, при който бяхме преди малко. Прегледът мина стандартно както при среща с класически хомеопат и ми подейства много успокояващо, защото потвърди диагнозата гнойна ангина и адекватно лечение с меркуриус, съобразно симптомите на детенце. Сутринта и направих пълна кръвна картина + утайка и резултатите не са тревожни. Левкоцитите са в норма, а утайката не е прекалено ускорена, т.е. организма отговаря добре на възпалителния процес въпреки намаления имунитет. Джеджев каза да спра имуностимулантите и да ги дам след като се оправим, да продължим още 3 дни с меркуриуса и после да му се обадя или да се видим по моя преценка. Да не мажа сливиците с трипафлавид или гранофорин (с последния се сдобих от софийската аптека "Рома" на пл."Славейков"), а да ги почиствам с марля потопена леко в содичка.
Снощи намазах гърдичките тъничко с домашен мед и поне диша миличкото ми по-леко и спокойно.
Благодаря за препоръката да отидем при доктора, държа се много приятелски и с двете ни и ме ориентира какво да не правя нататък. Напълно адекватно държание за разлика от Костова сутринта, която ми изкоментира, че дъщеричката ми била бледа и със сочно гърло, ама нали мама отказвала да дава антибиотици сама щяла да се оправи  Shocked

# 649
  • Varna
Коя Костова?

# 650
Здравейте, вкючваме се да споделим отзив за д-р Джеджев, при който бяхме преди малко. Прегледът мина стандартно както при среща с класически хомеопат и ми подейства много успокояващо, защото потвърди диагнозата гнойна ангина и адекватно лечение с меркуриус, съобразно симптомите на детенце. Сутринта и направих пълна кръвна картина + утайка и резултатите не са тревожни. Левкоцитите са в норма, а утайката не е прекалено ускорена, т.е. организма отговаря добре на възпалителния процес въпреки намаления имунитет. Джеджев каза да спра имуностимулантите и да ги дам след като се оправим, да продължим още 3 дни с меркуриуса и после да му се обадя или да се видим по моя преценка. Да не мажа сливиците с трипафлавид или гранофорин (с последния се сдобих от софийската аптека "Рома" на пл."Славейков"), а да ги почиствам с марля потопена леко в содичка.
Снощи намазах гърдичките тъничко с домашен мед и поне диша миличкото ми по-леко и спокойно.
Благодаря за препоръката да отидем при доктора, държа се много приятелски и с двете ни и ме ориентира какво да не правя нататък. Напълно адекватно държание за разлика от Костова сутринта, която ми изкоментира, че дъщеричката ми била бледа и със сочно гърло, ама нали мама отказвала да дава антибиотици сама щяла да се оправи  Shocked

ами то, ако мама не отказва може и цяла зима на антибиотици да си изкарате.....то антибиотици много.... Shocked Гранофорина и другите подобни са потискащи и един вид действат срещу това, което прави хомеопатичното лекарство. Също, аз от хомеопати знам, че и с почистването със сода не трябва да се прекалява, защото така раздразваме и разраняваме лигавицата механично и забавяме възстановяването. организмът има нужда да изкара гнойта навън, на повърхността. От там тя сама се резорбира. меркуриус не действа толкова бързо, затова и още не сте имали ефект. Ние сме лекували гъбички на гърлото с него. действието му върху цялостното състояние на детето се усети още първата вечер (спа спокойно, спря да плаче и да мрънка), но налепите се разнасяха няколко дни (а при нас бяха налепи, големи колкото мой нокът, наредени един до друг), аз не съм ги пипала въобще, а личната беше казала 10 дни да ги мажа с лекарство   #Crazy, детето беше на година и половина. И нас Джеджев тогава ни спаси  Peace Важно е общото състояние да се подобрява..... Скорошно оздравяване!  Simple Smile

# 651
За д-р Донка Костова става въпрос. При нея се записахме със специални препоръки още преди да родя и уж я познава от бебе, но за жалост какъвто и въпрос да и задам не успява да ми отговори. Види ли висока температура и пляс - антибиотик, който обикновено аз не давам, но последния път сама се убедих, че този път не може да ни се размине и ето го резултата. Никога не и е назначавала изследвания когато е болна преди да предприеме лечение и точно това ми дойде в повече вчера сутринта. Аз я уведомявам, че за пореден път съм и пуснала изследвания по своя преценка и за собствена сметка, а тя ми каза "Ми много хубаво"  Shocked е, добре де ами ако не можех да си го позволя?! до кога ще се лекуваме "на сляпо" с конвенционалната химия???
Спрях да мажа гърлото с каквото и да е и чакам организма сам да го отстрани, но колко време отнема това? сигурно е индивидуално, но ориентировъчно имате ли някакви наблюдения? А и мазането със сода на малко дете с марля не е по-щадящо за малко дете, напротив - все едно със шкурка, та затова не смятам да я подлагам и на това.
Само едно нещо остана като сянка след срещата ми вчера с Джеджев - той на какъв принцип работи? През деня преподава и лекува в отделението на 9-ти етаж в терапията, а след работно време практикува като хомеопат или как? При Костадинов нещата бяха регламентирани, а тук за какво става въпрос?

# 652
Мисля, че преди обяд си работи в отделението , а следобед приема и работи като хомеопат в кабинета си. Поне преди беше така. Също понякога, когато в почивен ден е дежурен, приема и като хомеопат, след предварителна уговорка, ако например някой не може да отиде през седмицата, както и, ако някой му се обади и каже, че е спешно. Нас ни е приемал в неделя следобед, след като по телефона съм казвала, че е спешно.
И аз не бих мазала със сода детето си  Peace
А колко време...зависи, много ли са налепите, също и  от организма. Но ако детето се чувства добре и гърлото не го боли, дори да има налеп, мисля, че не е притеснително, ще се махне сам.

# 653
  • Варна
Съвета ми е Донка Костова да я смениш при първа възможност. И аз, и моя приятелка бяхме записали децата си при нея, най-вече защото ми е близо. Едвам издържахме няколко месеца и я сменихме. Тя изписва антибиотик за всичко. Винаги. За зачервено гърло - антибиотик, за температура 37.5 без други оплаквания - антибиотик, ужас някакъв. Не признава друг вид лечение освен антибиотично. Shocked Има къде, къде по-кадърни и информирани педиатри.

# 654
  • Варна
Незнам как се оправяте с тая хомеопатия.Да, и аз пробвах, имаше ефект, но ние отидохме за една хрема, платихме 50 лева за преглед, изписаха ни Калиум Сулфорикум , докато го давахме добре, но като го спряхме, сополите пак почнаха.Сега пак трябва 50 лева да дадем за преглед. Ами неразумно ми се струва 100 лева да се дадат за една хрема.

# 655
  • ул. "Мечтание"
Неразумно е да ги дадеш на хомеопат, който не може да се справи със ситуацията, както изглежда е станало в случая.

Иначе пък да не е без пари?! Ок, повечето случаи прегледите при алопатичен лекар са безплатни. НО! да не би пък лекарствата, които изписва да са безплатни?  Thinking Не разбира се. И колко пъти се случва да не действат и да няма ефект и да се сменят едно след друго, докато отвориш аптека у дома и накрая пак ефекта е нулев и парите са дадени...

Моето лично мнение е, че да се лекуваш при хомеопат не е по-скъпо, напротив. Като имам предвид адекватен хомеопат.

# 656
Незнам как се оправяте с тая хомеопатия.Да, и аз пробвах, имаше ефект, но ние отидохме за една хрема, платихме 50 лева за преглед, изписаха ни Калиум Сулфорикум , докато го давахме добре, но като го спряхме, сополите пак почнаха.Сега пак трябва 50 лева да дадем за преглед. Ами неразумно ми се струва 100 лева да се дадат за една хрема.

Определено не сте имали успех с хомеопата или лекарството не е било правилното, като е трябвало да се обадите и да кажете как върви лечението и хомеопата да си досвърши работата и да излекува детето. Обикновено хомеопатите вземат по 50 лв  за първоначално интервю, когато ще започват конституционално лечение. Ако е само да предпишат лекарство за остро състояние - настинка, грип, хрема и т.н. не би трябвало да вземат повече от 30 лв., но...има и такива. И аз мисля, че лечението с хомеопатия като цяло е по-евтино.

# 657
Здравейте момичета. Имам следният въпрос: може ли с хомеопатия да се излекува автоимунно заболяване и по-скоро юношески артрит?

# 658
Faith, много ми се иска да я сменя и преди 2 години опитах, но без резултат. Обадих се на Ангелова от окръжна и от там любезно ми обясниха, че практиката и била доста голяма и едва се справяла с многобройните си пациенти. После се ориентирах към специалист от терапията - отново без резултат.... Затова преди я водех при Костадинов (или някои от заместниците му) или при Соколова когато беше бебе... Вие къде се преместихте?(ако нямаш нищо против да споделиш разбира се).
Пуканка, къде са тези зверски прегледи на всяко ходене по 50лв.? Обикновено след като се направи досие на пациента, с цел да се определи неговата индивидуалност, следващите са между 15-30лв. и таксата включва гранулките. Това разбирай е на местата, където съм ходила лично.
zstar, полипите са се разпрострели по целите сливици и  на вътре в падинката някак си. Детенцето ми се чувства добре, не казва да я боли гърлото макар де е силно зачервено и подуто, но моите страхове са от усложнения... на мои приятелки дечицата от ангина и хрема преминават към бронхит и отит, които естествено се лекуват със силни антибиотици. И в крайна сметка нали гнойната ангина е бактериална, а бактерии се борят с пеницилинови АБ, за да не се стига до инфекции. Точно този факт ме кара постоянно да ми премигва лампичката и да съм нащрек. Ако някой ми помогне да се измъкна от омагьосания кръг, в който сама се вкарах, ще съм мнооого благодарна!
В крайна сметка търсенето на добър хомеопат продължава! Силно се надявам ние да сме открили нашия и да не изпадаме в безтегловност отново.

# 659
  • Варна
tanichka78, сега педиатър ни е Галина Илиева в Курортна поликлиника. Изключително съм доволна. Ако искаш подробности мога на лични да ти дам. А иначе от близо 2 години лекувам децата при Джеджев и също съм доволна. Неведнъж сме излекували спастичен бронхит само с гранулки вместо с антибиотик и два сиропа. Първият път и на мен ми беше доста страшничко, но устисках и всичко беше наред, а в дългосрочен аспект боледуванията се разреждат и стават все по-леки. Peace
Успех и дано се оправи бързо детенце!

Общи условия

Активация на акаунт