Това е последния ми провал На вкус няма забележки, но на вид Твърде много се вдигна блата, а карамела - тънък .
За мен най -добрата височина на блата е около 2 пръста /3.5 см/ ,този на снимката е 5.5 см. Не знам колко са се вдигнали вашите, явно различно се вдигат.
На Игнажден правих с обикновен бакпулвер, забравих да сложа втората тава с водата ,сетих се чак след 15 мин. .И въпреки всичкото вадене, слагане се получи страхотно.
За карамелизираната захар, която остава по тавата - никога не ми се е случвало.
Нали на водна баня го правиш ? Карамела става на сироп ,ако не е попил в блата, но по тавата нищо не ми е оставало.
Rouz, първия път и аз прекалих с карамелизирането За блата обаче не разбрах -твърд и недоизпечен Следващия път го наглеждай, може да ти е силна фурната отгоре, като видиш,че се е запекъл -или го намали отгори или сложи фолио.
Ако сте правили Фъч блата доста прилича на него.Ако не сте го правили ви го припоръчвав - страхотен е .
СиАтъЛ, вчера съвсем умишлено налях студена вода - резултата е на снимката.