Термин март 2023 💙♥️ - тема 6

• 41 707
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Надявам се да родя естествено. Имам едно естествено раждане. Имам много нисък праг на болката и аз раждам само с упойка Grinning На първото ми раждане бях в чудесно настроение, започна с изтичане на води и на 4 см разкритие болките хич не ми понесоха. Упойката ми спести много. От изтичането на водите до края - 13 часа. Но това е напълно нормално за първо раждане все пак. Единствено бих посъветвала,  ако раждате с упойка, да говорите с аанестезиологът преди да ви поставят упойката и да предупредите, че искате да усещате напъните. На мен ми сложиха явно твърде много и направо ме итряза. Бях много неефективна и това ме изплаши. Сега за второто предпопитам по-малко упойка, повече болка, но да имам усещания.

# 241
Ако няма медицински показания, аз съм твърдо за вагинално раждане. След като родих дъщеря ми, въпреки че имаше усложнения, постоях в реанимация - нищо общо с майките секцио. Ядях си, ставах си, а те лежат и пъшкат. Чак ми беше неудобно. За 3 дни забравих че съм раждала, не се наложи епизиотомия, а лекарката много добре ме беше зашила. Бях решила да се пробвам без упойка, но се пречупих в крайна сметка, никак не съжалявам. От една страна, починах си около час преди да трябва да напъвам и бях свежа и адекватна. От друга, ако се наложат процедури след раждането и няма епидурален катетър, често трябва да са с пълна упойка, което за мен не е оптимално. Има доста пропаганда за естествено раждане без упойка. Разбира се - всекиму своето - но аз ако трябва да избирам, бих се опитала да си отговоря много ясно на въпроса защо искам / не искам упойка. Много от доводите срещу нея са от Щатите, където медицинската практика е много различна. Например пациентките с упойка не им дават да напускат леглото и да се движат - основно за да избегнат това някой да се нарани и да ги съди. У нас е съвсем различно. Та отговора на този въпрос идва от това на вас какво ви е важно, и защо вие искате точно това - не това кой друг какво ще каже и какво ще препоръча.
Още нещо за такива като мен, които тръгват с "Абе може и да поискам упойка, ще видим". Като поискате, отнема време да дойде анестезиологът, да я направи и да подейства. Може да е между 30 минути и бая повече. Аз си поисках към 7.30 сутринта, оказа се че тогава сменяли смените, визитация, 3 планови секцио, и към мен дойде към 11 анестезиологът, не знам дали исках да го нацелувам или да го пребия. Но определено най-дългите 3 часа в живота ми Grinning

# 242
snejinka, аз "цял живот" бях с идеята че имам панически страх от естествено раждане, и че искам секцио.
Е дойдох в държава, където такъв избор не се дава,
За сметка на това, бяхме на училище за родители в болницата, в която се следя и ще раждам, леле мале - ми то да ти се доиска да родиш естествено 😆😆 таткото е плътно до майката, на всяка лекция им обясняваха изрично в кой момент къде да застанат и какво да правят. Вана за релакс, сложих вече банския в багажа за болницата. 🤞🤞🤞
Сега се чувствам готова за естествено раждане. Надявам се и ММ да е също толкова готов 🤣
Обаче на формулярите си избрах, че задължително искам епидурална ☺️😇... Мисля че ще е психически по-леко при първо раждане ... На 40.

Здравейте, да побутна темата с раждането. Който за сега ще ражда естествено, бихте ли споделили мислите си, настройките, упойките, болниците Simple Smile Мен много ме е страх от това събитие и ще се радвам да му обърнем малко внимание Simple Smile Разбира се, вече раждалите естествено също са добре дошли със съвети Simple Smile

# 243
Аз преди да забременея бях казала ,че ще раждам секцио един ден. След като забременях в началото също бях така настроена , обаче сега в почти 31г.с искам ако всичко е наред да е нормално , само че съм на преглед чак на 09.01 и искам да ви попитам каква е разликата между спинална и епидурална упойка.. тъй като аз нещо не мога да разбера 😁

# 244
Аз преди да забременея бях казала ,че ще раждам секцио един ден. След като забременях в началото също бях така настроена , обаче сега в почти 31г.с искам ако всичко е наред да е нормално , само че съм на преглед чак на 09.01 и искам да ви попитам каква е разликата между спинална и епидурална упойка.. тъй като аз нещо не мога да разбера 😁

Епидуралната се използва при естествено раждане. Тя обезболява, но имаш усещания. Спиналната се използва при секцио. Тя блокира определени нерви и нямаш никакви усещания, не можеш да се движиш.

# 245

Епидуралната се използва при естествено раждане. Тя обезболява, но имаш усещания. Спиналната се използва при секцио. Тя блокира определени нерви и нямаш никакви усещания, не можеш да се движиш.

Благодаря

# 246
Добро утро, момичета!

Рано се събудих днес, нещо ми натежава вече, постоянното посещение нощем до тоалетна ми действа зле на съня.
Влизам да ви пожелая весело посрещане на новата година, нека ни донесе най-сладките бебчета, раждането да мине за всички ни безпроблемно и възможно най-леко. 🍀🍀🍀
Чета, че него обсъждате. Мисля, че е строго индивидуално при всеки, зависи от ситуацията. Аз първото си дете започнах да раждам с предизвикано раждане, продължително и болезнено, накрая стигнахме до секцио по спешност. Епидуралната упойка много ме облекчи повреме на контракции. Затова моят съвет тук е да си я поискате, ако болките са нетърпими за вас. Моят праг на болка е нисък.
С второто дете беше планувано секцио, изключително приятно раждане, станах на 5 час от операцията. Болките са търпими, а и като виждаш малкото човече до теб се стягаш и мотивираш да се раздвижваш повече и повече. Придърпват те леко коремните мускули при смях, кихане и кашляне, но е всичко в реда на нещата.
Трето раждане - трето секцио планувано ще бъде. Заради първите две, моята възраст, рисковете като високо кръвно и гестационен диабет и моето желание, което вътрешно ми казва, че това е моето раждане.
Както и да родим, всяка болка бързо се забравя и си заслужава! Да дадеш живот е най-голямото постижение за мен, да отглеждаш дете и да му се радваш-  най-голямото щастие, да чуеш думата “мамо” най-великото усещане! Ще се справим, момичета! Медицината в днешно време е на много високо ниво!
Хубав празничен ден и хубава празнична нощ от мен! До скоро в новата 2023 година - нашата година! 🍀🙌🥰

# 247
Добро утро в тази празнична сутрин!
Пожелавам на всички много здраве и любов! Нашия най- голям подарък да си изчака до термин на топло и идната година да бъде наистина вълшебна!
 Относно проблемния сън. Аз ставам само по веднъж на нощ, но докато заспя поне 10 пъти съм до тоалетна. Миналата седмица, докато имах болки открих чудото на възглавницата. Една вечер гушнах възглавницата на ММ и от тогава не сме се разделяли Joy Нямам спеьиална възглавница за бременни, но една съвсем обикновена върши чудеса. От няколкп дни заспивам с нея като пън.

# 248
Весело посрещане на новата година момичета 🤗🤗🥰🥰
Всички тревоги да останат в старата година, а новата да ни донесе здрави бебчета на термин 🤞🤞
Вчера на контролният преглед док замери шийката 1.5 см. Сериозно е дръпнала надолу, док беше категоричен че има висок риск от преждевременно раждане, и че най-доброто което може да се направи е лежане, лежане и пак лежане 🥺 Но пък бебчето го измериха 1800 грама 🥰🥳 В главата си си го представям как всеки ден наддава и пораства - визуализирам си го като едно шишкаво розово бебе 😁🧘
Мама и татко пристигат днес. На колкото и години да стана майка все ще ме "командори " все едно съм на 5, но ми е спокойно когато съм тук.
Готова съм за новите приключения, които новата година ще ни донесе 😊😊☺️

# 249
Желая ви една приказна вечер, момичета! Нека бебетата си стоят на топличко при мама до термин и да ни бъдат здравички! Ние решихме да сме си вкъщи с мъжа ми двамата, на спокойствие. Тези дни се поуморих и вчера много ме риткаше бебето, чак корема ме болеше, но днес е по-спокоен. ❤️

# 250
# 251
Честита 2023 година, момичета! Пожелавам да е здрава, щастлива и изпълнена само с хубави моменти! Tada Champagne

# 252
Честита да е новата година! Бъдете здрави и щастливи. Нека всипки бебета се родят, когато трябва, да са здравички и да донесат много надежда на всяко семейство!

# 253
Честита нова година!

# 254
  • Варна
Честита нова година мамчета Yellow Heart
Днес ви черпя виртуално и с торта Birthday  Точно преди 24 години, съм се появила на този свят, а майка ми вместо на маса е била в болницата Grin
Пожелавам ни, здрави бебчета на финала, и ние да сме здрави да им се радваме и да ги глезим Yellow Heart

Общи условия

Активация на акаунт